Het komende jaar wordt natuurlijk anders dan de voorgaande jaren, want alles is altijd in beweging. Astrologisch gezien zijn er een aantal belangrijke verschuivingen en een vooraankondiging van een langdurige verschuiving van de energie. We komen even uit de schaduw van de macht van overheden en tippen de macht van het volk aan. Doorzetten doet het niet, maar een begin is gemaakt. De natuur maakt een positieve ontwikkeling door, maar kost ook veel geld. Veel nieuwe investeringen voor het klimaat die op termijn moeten gaan opleveren.
Maar ook de armoede wordt steeds schrijnender en zichtbaarder. Alhoewel de menselijke waardes zoals geluk, liefde en saamhorigheid een vlucht nemen, krijgt de voedselbank steeds meer klanten.
Een spiritueel schandaal komt aan het licht en werk ontnuchterend voor velen. Meelopers haken af en alleen mensen die vol kunnen houden en contact kunnen blijven houden met waar zij diep in geloven, blijven aangesloten. Je zou het een test kunnen noemen. Deze invloed zal voortduren in 2024 en 2025.

Ram

Je zit nog volop in een periode van groei en bloei. Wilde plannen, verre horizonten en vooral verleggen van grenzen. In mei trap je op de rem want je voelt dat het genoeg is geweest. Je wilt meer tijd met jezelf want er moeten dingen verwerkt worden. Veiligheid is een groot thema dit jaar en dan met name in en met jezelf.
Je gaat op zoek naar antwoorden en vindt een levensvisie die je past als een jas. Omdat het niet alleen maar gaat om emoties maar meer over logisch nadenken spreekt het je enorm aan.
Lesgeven is een ander aspect dit jaar. Als je goed in je levensstroom zit en geen weerstand biedt aan de geschenken die het leven je biedt, rol je als vanzelf in een positie van leraar.
Het is belangrijk dat je trouw blijft aan jezelf en niet wordt wat anderen van je verwachten. Als mensen je op een voetstuk zetten is dat een signaal om even terug te treden. Er komen heel wat nieuwe, jonge mensen op je pad dit jaar. Mensen waar je direct een klik mee voelt en die dezelfde taal spreken als jij. Het is een teken dat je nu echt een nieuwe weg bent ingeslagen in je leven, want ze herinneren je op geen manier aan vroeger of aan wat je kent. Het is een fonkelnieuwe energie!

Tips voor geluk en succes

Lezen was nog nooit zo leuk en inspirerend. Je discussieert er veel en vrolijk op los. Het gesproken en het geschreven woord heeft aan jou een goede. Met een beetje geluk ontdek je de magische kracht van taal en noemen.

Stier

Jij krijgt vanaf mei een bijzondere gast in je leven. Vanaf die maand laat Jupiter zijn invloed gelden en dat is meestal goed nieuws. Tot aan mei moet je nog een paar harde noten kraken. Dit gaat sneller als je niet teveel blijft hangen in de nostalgie van het verleden, want je hebt de neiging om dat te romantiseren. Blijf nuchter en feitelijk en neem kleine stapjes tegelijk.
Vanaf mei heb je de wind in de zeilen. Als Stier houd je van rust en niet teveel gedoe want dan raak je het overzicht kwijt en loop je achter alle feiten aan te hollen.
Trek je snelle sneakers maar aan want er komt hoe dan ook een versnelling aan. Deze heeft te maken met je woonsituatie en met de consequenties van recent genomen beslissingen. Wees niet bang, maar vertrouw op het goede ook al zie je het niet direct. Angsten achtervolgen je in de dagdromerijen. Zodra je mind ontspant poppen ze op en dansen in je brein. Dit ken je, maar nu is er de kans om ze de baas te worden. Jupiter is de grote geneesheer en bied je een weg uit je innerlijke labyrint.
Zodra je eraan begint voel je je krachten toenemen en gloort er een helder licht aan het einde van je tunnel.

Tips voor geluk en succes

Houdt moed! Als Stier kun jij als geen ander doorzetten bij tegenslag omdat je een rotsvast vertrouwen hebt. Na mei is er een positieve kentering in je leven die aanhoudt tot juni 2024. Tijd genoeg dus.

Tweelingen

Je hebt een sputterende start van het jaar. Alsof je niet op gang kunt komen. Oude spoken uit je verleden bezetten je en jij voelt je als hun gijzelaar. Als je afstand neemt en toeschouwer wordt van het grote plaatje waar je in verstrikt bent geraakt, zie je ook de weg naar buiten. De sleutel is om dingen niet persoonlijk te nemen en de macht over jezelf terug te pakken. In feite kijk je dan neutraal naar de ontwikkelingen en vel je geen oordeel. Zo bevrijd jij jezelf en kun je helder zien in welk krachtenveld jij je begeeft.
Na januari ga je weer voorwaarts. Er is een spanning tussen wat anderen van je verlangen, wat moet en wat je nodig hebt. Houd aandacht voor ruimte voor jezelf!
Dit jaar is je werk heel belangrijk. Ben je ontevreden? Dan zoek en vind je een andere functie waar je zinvoller bezig bent en sneller resultaten ziet. Blijf je zitten? Dan krijg je te maken met pittige uitdagingen die een trage gang hebben maar wel veel voldoening geven. Je moet het onderste uit de kan halen bij jezelf. Dat is intensief! Je leert nieuwe kanten van jezelf kennen en mag laten zien wat je in huis hebt. Laat dit door niemand onderschat worden.

Tips voor geluk en succes

De liefde wijst je de weg. Ook al lijkt dat soms onwaarschijnlijk of heel vaag, uiteindelijk is dat de weg van het hart en dus jouw weg dit jaar.

Kreeft

Het wordt een belangrijk jaar voor jou, Kreeft. Als je de kans pakt maak je een ommezwaai van 180 graden en zet jij een nieuwe koers in je leven. Niet heel snel, maar stap voor stap. Niet heel vaag, maar concreet en behapbaar. Er speelt een kwestie rondom geld die je aanvankelijk angst inboezemt. Omdat je het niet kunt overzien. Maar gaandeweg los je dit op en valt het reuze mee. Intimiteit met jezelf en iemand anders is ook een thema. Je stelt je niet gemakkelijk open, maar hebt een partner waarbij dat kan. Je relatie kan dus flink verdiepen. Zet door en haak niet af bij een obstakel, want het is de moeite waard.
Deze vernieuwingen zijn niet direct zichtbaar in je leven, maar nu wordt de kiem gelegd voor een carrièreswitch. Je lost eventuele schulden af ( ook de spreekwoordelijke) en maakt daarmee de weg vrij voor beter en beter betaald werk.
In je thuissituatie staan veranderingen voor de deur. Denk aan een verbouwing, een verhuizing of nieuwe huisgenoten. Je ziet er tegenop maar ook hier geldt; als je meegaat met de natuurlijke gang van zaken been je het prima bij.

Tips voor geluk en succes

Maak dingen die chaotisch zijn klein en overzichtelijk. Neem alles dag voor dag. Zo bezweer je spanningen en blijf je gemotiveerd.

Leeuw

Dit is een voorbereidend jaar waarin een duidelijk onderscheid is tussen binnen en buiten. Je werk krijgt een maatschappelijk tintje waarbij je een voortrekkersrol op je neemt. Je wilt iets betekenen voor de samenleving op beleidsniveau.
Anderzijds ben je volop in ontwikkeling. Een aspect uit je jeugd speelt op en heeft je aandacht. Probeer wat verder te kijken dan daadwerkelijke gebeurtenissen en het te zien als jouw persoonlijke mythe die om een afronding vraagt. Als je dat lukt dan is er een bevrijding die nieuwe ruimte biedt voor je toekomst. De spanning tussen je verantwoordelijkheden thuis en in de wereld lopen op. Je vindt ze beiden belangrijk, maar uiteindelijk is thuis belangrijker. Omdat daar je hart meer ligt. Zorg voor kinderen en jouw rol daarin stellen je voor dilemma’s. Het is aan jou om te bepalen in welke concrete vorm je dat gaat gieten. Laat je niet leiden door je agenda en je tijd, maar door je grootse leeuwenhart.
Uiteindelijk is dat altijd hetgeen wat ertoe doet.
Een les dit jaar is het klaarstaan met je meningen. Alsof men het niet wil horen, hoe hard je ook roept. Zwijgen en luisteren is een betere optie.
Een reis naar het buitenland kan problemen geven vanwege de taal. Zorg dus dat je goed voorbereid op weg gaat, of verander je bestemming in iets dat dichter bij huis is.

Tips voor geluk en succes

Heb zowel naar de buiten- als naar de binnenwereld een gezicht waarmee je kunt waarnemen. Erkennen is belangrijker dan actie.

Maagd

Het liefst begin je een nieuw jaar met frisse, nieuwe energie natuurlijk. Maar wat doe je als er nog losse eindjes liggen uit het oude jaar? Jij kiest ervoor om eerst af te maken wat er nog ligt en je dan pas te richten op het nieuwe. Dat gaat sneller dan je denkt en in februari ben goed op weg.
Als Maagd blijf je graag achter de schermen alwaar je veel werk verzet. Zo ook in dit nieuwe jaar. Maagden die na of rond 15 september zijn geboren krijgen te maken met onzekerheden. Dit voelt niet fijn maar is noodzakelijk. Voorafgaand aan een nieuwe start is er altijd chaos. Dit is als het schudden van de tarotkaarten voor de legging begint.
Dit wordt een mooi jaar op één voorwaarde en dat is het aloude loslaten. Dat doe je door je op andere dingen te richten.
Net als voor veel andere sterrenbeelden staat ook bij komend jaar in het teken van je thuissituatie. Je gaat een nieuwe fundering leggen, soms letterlijk. Hierbij is jouw praktische kant heel handig! Met minimale middelen weet je een groots effect te bereiken. Tegelijkertijd maak je spiritueel een bijzondere ontwikkeling door. Vooral je droomleven staat hierbij centraal.

Tips voor geluk en succes

Neem beelden die je opvallen of toevallen heel serieus. Ze bevatten symboliek over hoe het met je is en waar je op dient te focussen.

Weegschaal

Een onderzoek naar je voorouders levert je veel op komend jaar. In de vorm van familie-opstellingen bijvoorbeeld, komen familiethema’s naar boven waardoor kwartjes gaan vallen.
Je hebt als Weegschaal aandacht voor je uiterlijk want je wilt er graag goed en verzorgd uitzien. Zo ook komend jaar. Maar, je bent toe aan een andere look. Een ander kapsel of kledingstijl past veel beter bij wie je bent geworden.
In je relatie komen een paar spannende momenten. Kun je eerlijk zijn en kun je de eerlijkheid van je partner aan? Probeer hier hoe dan ook samen doorheen te komen. Zodra je afhaakt of contact verliest is het einde van je relatie in zicht. Het wordt wat dit betreft een pittig jaar maar ook een ontzettend rijk jaar waarin vele zaken in het bewustzijn komen. Anders gezegd; de levenslessen die je ontvangt zijn groots en kneden je tot een wijzer en vollediger mens.
Werken doe je meer thuis dan gebruikelijk. Dat heeft een praktische reden. Zo ben je flexibeler in je werktijden en kun je die aanpassen aan je bioritme.
Sommige Weegschalen zetten een eigen zaak op. Laat je niet afschrikken door een minder flitsende start dan je verwacht had, maar zet door. Tegen het einde van 2023 loopt het allemaal goed en heb je kinderziektes overwonnen.

Tips voor geluk en succes

Zie angsten voor wat ze zijn en niet voor wat jij denkt dat ze zijn. Je houden aan feiten geeft lucht en wijst de weg.

Schorpioen

Er komt veel op je af komend jaar. Een paar mooie invloeden die zekerheid en houvast bieden, niet te onderschatten! Een paar mooie kansen op financieel gebied die je absoluut moet pakken. Maar natuurlijk ook zaken die je als uitdagingen kunt zien. Denk aan miscommunicatie waardoor dingen een eigen leven gaan leiden en zich moeilijk terug laten draaien. Denk aan de liefde die weliswaar mooi vervullend is, maar wel al je aandacht vraagt. Het komt aan op wat jullie écht met elkaar willen en welke prijs jullie bereid zijn te betalen. Jij hebt eerder dan je partner door wat schuurt. De ander zweeft met zijn hoofd in de wolken en herkent niet wat je aankaart. Blijf echter aankaarten want je hebt gelijk.
In je directe omgeving krijg je te maken met een scheiding. Een nare scheiding. Raak er niet in betrokken ook al word je ertoe verleid. Men verwacht van jou een oordeel waarmee je partij kiest en daarmee plaats jij jezelf er middenin. Niet wenselijk. Lesgeven is ook een thema. Dit kan in de vorm van een collega inwerken of een cursus geven. Dit kost je geen enkele energie want het is niet zo zwaar. Je vindt het leuk en het biedt ontspanning. Even je gedachten verzetten tilt je uit jezelf en laat je zien dat er meer is in het leven dan je eigen bubbel.

Tips voor geluk en succes

Relativeren is niet bepaald jouw ding, maar komend jaar slaag je daar heel aardig in. Haal adem, neem afstand en beslis sneller dan je gewoon bent.

Boogschutter

Je beschikt over veel energie en begint vol enthousiasme aan dit nieuwe jaar. Er staat dan ook best wat op stapel! Je staat met je neus vooraan want je wilt niks missen. Voor je werk houd je de nieuwste ontwikkelingen scherp in de gaten en je past ze ook direct toe. Hiermee word je een autoriteit en willen anderen van je leren. Maar, daar heb je weinig tijd en geduld voor.
Vanaf mei doe je het iets rustiger aan. Je wordt geconfronteerd met jezelf en dan met name met de acties die je ondernomen hebt. Aanvankelijk weiger je verantwoordelijkheid te nemen maar je weet best dat je niet anders kunt. Koppigheid speelt je parten en verhindert een stap voorwaarts. Aan de andere kant is de tijd die je neemt goed om het zorgvuldig en overwogen te doen. Er is sprake van spanning tussen hoofd en hart. Die krijg je niet goed in balans. Laat verwachtingen varen en die een realiteitscheck! Dat geeft lucht en ruimte.
Financiën is niet bepaald je favoriete onderwerp. Toch ga je ermee bezig omdat je niet anders kunt. En je bent er beter in dan je denkt! Je weekt subsidies of toelages los en vindt financiële voordeeltjes. Dit kan een lucratief financieel jaar voor je worden waarin je spaarrekening lekker gespekt wordt.

Tips voor geluk en succes

Luister naar de wensen van je partner. Laat hem of haar er helemaal zijn, zonder jouw oordeel. Deze onvoorwaardelijkheid opent gouden deuren naar de toekomst.

Steenbok

De liefde. Hebben en houden of vrij en onvoorwaardelijk. Je krijgt een aardig menu opgediend dit jaar als het om de liefde gaat. Jaloezie, bezitsdrang, verlatingsangst maar ook betoverend mooie momenten die eeuwig lijken te duren.
Al met al is het een heftige rit die je de vele gezichten van de liefde laat zien. Als Steenbok ben je niet snel uit je evenwicht en heb je een goed incasseringsvermogen. Maar, hier moet jij toch ook even slikken. Je leest veel over de liefde en zoekt antwoorden in meditaties en spirituele filosofieën. Zoals altijd geldt dat de weg belangrijker is dan het doel.
Werk blijft belangrijk voor je, maar je neemt je voor om een betere balans te vinden tussen werk en privé. Daarbij verandert je standpunt van luchtig naar gevoelig en emotioneel. Je reageert empathisch en bent ontvankelijk voor de invloed van de mensen om je heen. Kort gezegd is dit een jaar waarin je energie verandert. Je gaat van lucht naar water en dat biedt prachtige nieuwe ervaringen, maar soms ook wat ademnood. Stap dan even terug en gebruik je gezonde verstand. Want dat heb je zeker. De afstand die je creëert tot je situaties biedt je een betere positie om vanuit te bepalen welke richting je wilt gaan.

Tips voor geluk en succes

Samenwerken en samenzijn krijgt een nieuwe betekenis. Je bent niet meer bang om afhankelijk te zijn maar ervaart juist de meerwaarde ervan.

Waterman

Je hebt er een paar roerige jaren opzitten en bent een en ander nog aan het verwerken. Doe dat vooral komend jaar! Pak je rust en neem tijd voor jezelf. Om van je af te praten, om strepen te trekken ( maar dan echt) en om gewoon niks te doen voor de ontspanning. Waarom? Er staan opnieuw roerige tijden te wachten. Je krijgt alvast een blik in die toekomst in april, mei en juni. Thema’s die dan spelen zullen in 2024 nog een keer terugkomen maar dan op volle kracht.
Deze kunnen een positieve uitkomst hebben omdat ze bij je passen. Het gaat erom dat iedereen gelijk is en als dat niet zo is, het zo zou moeten zijn. We zijn allemaal mensen, punt. Als Waterman juich je dat principe toe alsof je het zelf hebt uitgevonden. Kinderen staan centraal komend jaar. Je voelt en bent verantwoordelijk en met jouw wijsheid kun je hen op weg helpen. Je grote kracht is dat je ze uiterst serieus neemt. Ook de spiritualiteit wordt meer en meer onderdeel van je leven en dus je zijn.
Van nature ben je nuchter en misschien zelfs wel atheïstisch, maar een ervaring die je niet kunt verklaren zet je op een nieuw spoor.

Tips voor geluk en succes

Laat je controledwang varen en stel je open voor een nieuwe levensstroom. Je weet inmiddels dat je altijd op jezelf kunt vertrouwen en dus kun je veel aan.

Vissen

Het wordt een lekker overzichtelijk en rustig jaar voor je. Kleine uitzondering voor de Vissen die vanaf 15 maart zijn geboren, want zij krijgen nog wat onduidelijkheden voorgeschoteld. Ga je mee met de stroom? Dan is er weinig aan de hand. Probeer je te forceren? Dan trek je aan het kortste eind.
Voor de andere Vissen geldt dat er zicht komt op een betere financiële situatie die even zal duren. Zo kom je bij en dat geeft rust. Ook komt er meer structuur in je leven. Je krijgt meer verantwoordelijkheden op je werk en er wordt meer van je verwacht. Maar je kunt dat prima aan. Het heeft een positief effect op je gemoed. In de liefde ga je paal en perk stellen. Je geeft grenzen aan en zegt nee. Vrij uniek voor je want dat doe je niet zomaar. Nu voel je dat het wel moet uit zelfbehoud.
Heb je geen relatie? Dan komt er iemand voorbij die je veiligheid biedt. Iemand die je niet voor lief neemt, maar moeite doet en stabiel is. Daar zat je nou net op te wachten!
De natuur wordt meer en meer een omgeving waarin jij je kunt ontspannen. Meer dan anders stap je op de fiets of wandel je urenlang. Jij verstaat de taal van de natuur en woordeloos heb je prachtige conversaties.

Tips voor geluk en succes

Ga naar buiten! Ervaar de cyclus van het leven in de natuur en ontsluier de geheimen. Ondertussen geniet je van liefde die ongestoord je leven in stroomt.