De Maan is het licht van de nacht. De 4 fasen van de Maan worden vaak verbeeld door de 3 godinnen de Maagd, de Moeder en de Wijze Vrouw. Afbeelding kan het volgende bevatten: 3 mensen
De Maagd is geen schichtig wicht dat door haar vader wordt weggegeven aan een man om te hebben en houden.
Het Eerste Kwartier van de Maan, de Maagd, is een verbeelding van een kracht die autonoom en selectief is opdat zij niet vervuild wordt en zuiver kan blijven.
De Volle Maan is de Moeder, maar niet de moeder met dropjes, zakdoekjes en dat eeuwige kopje thee. Het symboliseert het voortbrengen van leven. Zij is de poort en het geboortekanaal waarlangs alle leven passeert op weg naar de fysieke vorm.
Het Laatste Kwartier van de Maan, de Oude Wijze Vrouw is geen lelijke heks die ’s nachts geheimzinnig in potten en pannen roert en toverspreuken mompelt. Zij symboliseert de wijsheid omdat zij op grens van leven en dood staat. Zij-die-weet spreekt niet tot het hoofd, maar tot het eeuwige hart.
Dan is er nog de fase van de Donkere Maan, misschien wel de meest mysterieuze van allemaal. Tijdens de workshop gaan we haar ontmoeten, als zij dat wil…..
.
Deze lezing/workshop werpt een licht op de mystieke betekenis van de Maan die we in alle culturen en alle tijden tegenkomen. Echt begrijpen kunnen we haar nooit maar we kunnen haar wel naderen. Vanzelfsprekend komt de dierenriem ook ter sprake omdat deze als het toneel dient waarop de Maan zichzelf laat zien.
In welke fase staat de Maan in jouw horoscoop en hoe maak je daar contact mee? Zeker voor vrouwen is dit een gelegenheid om dieper door te dringen in the sacred feminine. Mannen zijn uiteraard ook zeer welkom.

Waar: Mauritsstraat 22, 6812 BS Arnhem, ’t Huukske.
Kosten22 euro; samen met de aanmelding via 
astrocafé overmaken op NL17INGB0003290439 t.n.v. B.M. Boucher o.v.v. ‘AcA – 14 september’. Je reservering is definitief na overmaking van de 22 euro. Restitutie annulering: tot 27 augustus, 19 euro; tussen 28 augustus en 4 september, 15 euro; daarna geen restitutie. Als je laat beslist mee te doen, check eerst of er nog plek is. Je kan dan contant betalen ter plekke.
koffie/thee: 50 ct p.k voor het Huukske.


programma
19 uur inloop met koffie en thee
19.30-20.30 eerste deel van de workshop
20.30-21.00: pauze
21-22 uur tweede deel van de workshop

Er kunnen max 20 mensen meedoen.

Klik hier voor het programma van Astrocafé Arnhem;