De Zon gaat op 20 januari naar Waterman

Waterman is het buitenbeentje van de dierenriem. Hij kan zich moeilijk conformeren aan de geldende norm en zoekt altijd naar vrijheid. Voor de vroege Watermannen geldt dit jaar van maart tot en met juni dat er grote veranderingen aan zitten te komen. Ga er maar vanuit dat je leven een draai van 180 graden gaat maken! Na maart wordt het tijdelijk rustiger maar vanaf januari 2024 begint het feest weer. Opeenvolgend zijn dan alle Watermannen aan de beurt. Ben je een late Waterman dan duurt het nog tot januari 2044.
Want, Pluto bezoekt Waterman! En die zorgt voor beweging. Eerst afbraak en daarna de opbouw.
Voor de periode dat de Zon in Waterman loopt van 20 januari tot en met 18 februari krijg je te maken met verantwoordelijkheid. Je komt in situaties terecht waarin je er moet staan. Jouw aanwezigheid is belangrijk en onmisbaar.
Ook speelt je uiterlijk een rol deze periode. Ben je bezig met afvallen? Dan helpen de planeten je een handje. Zelfde geldt voor een nieuw kapsel.
Dit wordt ook een spiritueel interessante periode. De rol van toeschouwer in je of het leven is heel bijzonder en levert je nieuwe inzichten op. Dit perspectief laat je je gedragspatronen zien zonder oordeel. Je doet niets goed of fout, je observeert en constateert.
Langzaam ontwikkelt een nieuw bewustzijn welke je vrijmaakt van meningen en moeten.

afbeelding door Elodie Hunting

Lees ook de tekst van je ascendant en je en het sterrenbeeld waar je Maan in staat tot een vollediger beeld te komen. Je kunt je horoscoop uitrekenen op www.astro.com of je stuurt me een mailtje. Dan reken ik het kosteloos voor je uit.

Ram

Na 2,5 maand komt er weer een beetje vaart in je leven. Je moest herkauwen en heroverwegen en dat schoot allemaal niet op. Nu jouw planeet Mars sinds 12 januari weer vooruit loopt voel je dat meteen. Er is weer een flow! Je aandacht gaat uit naar je financiën en je bezittingen en daarvoor moet je veel communiceren. Humor en relativeringsvermogen geven een beter resultaat dan vitten en discussiëren.

Stier

Een van jouw mooie eigenschappen is je onverstoorbaarheid. Jou krijgen ze niet zomaar uit je evenwicht. Zeker niet in deze periode! Je bent zeer stabiel en consequent. Sommige mensen proberen je uit te dagen maar je geeft niet toe. Grenzen aangeven lukt je heel goed. Je zorgt goed voor jezelf en gunt dat anderen ook, maar die zijn niet jouw verantwoordelijkheid. Financieel is het wat minder deze periode. Maar geen zorgen, dat trekt wel weer recht.

Tweelingen

Er is een zekere spanning tussen thuis en de buitenwereld. Liefst wil je op twee plekken tegelijkertijd zijn maar dat gaat natuurlijk niet. Je kiest voor je sociale leven omdat je voelt dat daar een soort verplichting is. Je zorgt voor je medemens en dan moet thuis maar even wachten. Op je werk doen zich nieuwe kansen voor. Omdat je niet overgeslagen wilt worden sta je met je neus vooraan. Maar goed ook want daardoor val je op.

Kreeft

Je hebt plannen voor je toekomst wat betreft werk en carrière en deze periode ga je die concreet maken. Je ontmoet iemand die je daarbij op weg kan helpen. Vaak laat jij je emoties een rol spelen maar nu ben je heel zakelijk en vastberaden. Je weet precies wat je wilt en wijkt daar niet vanaf. Kinderen van je partner ( of anderen) vragen je aandacht en jij wilt er voor hen zijn. Je speelt een sleutelrol waarin je onpartijdigheid belangrijk is.

Leeuw

Jij houdt je een beetje gedeisd want er is veel wat je moet verwerken. En daar heb je stilte en rust voor nodig. Die vind je in de nachtelijke uren maar ook tijdens een retraite. Door je vrij te maken van prikkels kom je tot jezelf en wie je echt bent. Breng je partner op de hoogte van deze beweging om onduidelijkheden in je relatie te voorkomen. Mediteer je? Dan krijg je prachtige beelden over het universum en hoe jouw leven daarin past.

Maagd

Jij moet je verhouden tot de mensen om je heen. Normaal is dat verontrustend voor je en raak je de rode draad kwijt. Nu niet. Een vrouw helpt je geweldig door er alleen maar te zijn. Op haar kun je altijd terugvallen en je kunt je verhaal kwijt. Je moet gaan nadenken over wat je wilt met je leven want je staat voor belangrijke keuzes. Doe het stap voor stap om het behapbaar en overzichtelijk te houden. En blijf jezelf, dat is van groot belang.

Weegschaal

Het voelt alsof je beperkt wordt in je mogelijkheden. Je zou iemand graag willen helpen, maar het gaat niet of nauwelijks. Aanvaard dat jouw hulp niet altijd nodig is. Mensen moeten hun eigen weg bewandelen zonder invloed van anderen.
Dit wordt een periode waarin dingen niet doorgaan of niet gaan zoals je zou willen. Door je te richten op wat wel kan creëer je ruimte voor jezelf.

Schorpioen

Er zijn duidelijk twee kanten te zien in deze periode. Enerzijds leid je een stil en teruggetrokken bestaan waarin je naar binnen bent gekeerd. Je zoekt de afstemming met een hogere energie omdat je voelt dat je dat nu nodig hebt. Anderzijds ben je spraakzaam en meegaand. Je communiceert veel maar dat is oppervlakkig en een prima dekmantel voor wat er zich werkelijk afspeelt in je bestaan.

Boogschutter

Een nieuw project heeft al je aandacht. Je besteedt er veel tijd aan en krijgt er veel energie van. Gebruik deze wind in de zeilen om snel stappen te zetten, want het duurt maar even. Fysiek voel jij je erg goed en die complimenten krijg je dan ook vanuit je omgeving. Ook sociaal zit je in een geweldig lekkere flow. Op zoek naar een nieuwe liefde? Die kan zomaar uit zeer onverwachte hoek op je pad komen.

Steenbok

Van nature voel jij je verantwoordelijk en ben je plichtsgetrouw. Deze maand richt je deze kwaliteiten op mensen die het echt nodig hebben. Je komt op voor iemand die jouw hulp echt nodig heeft. Het is belangrijk dat je zelf present bent. Iets afdoen met een berichtje volstaat niet want daarmee maak je niet de impact die nodig is om dingen te veranderen. In je relatie zet je een grote volgende stap zoals bijvoorbeeld samenwonen.

Waterman

Jouw motto deze maand is; eerst zien, dan geloven. Je hebt genoeg van beloftes en halfslachtige woorden. Je wilt een commitment en dan graag op papier. Je voelt je overgeslagen en niet serieus genomen en dat zit je niet lekker. Helaas kun je deze periode wat meer vatbaar zijn voor heersende griepjes. Je bent sowieso meer thuis dan anders. Hierdoor kom je wel eindelijk toe aan die ene serie.

Vissen

Je voelt dat je een nieuwe fase ingaat en dat het oude heel snel verdwijnt. Het gaat wat snel voor je maar je kunt niet anders dan meegaan. Een nieuwe kans in je leven ziet er veelbelovend uit, en dat is het ook. Haak aan wat deze komt maar één keer! Veel tijd om te onderhandelen heb je niet dus vaar jij op je gevoel. Het eerste dat in je opkomt is het goede, ook al lijkt het nu niet logisch of verstandig.