In deze maand augustus is er een zoneclips op 11 augustus om 10.02 u. In Nederland is deze eclips niet aan de hemel te zien maar de astrologische impact is er natuurlijk wel.
Tijdens deze eclips staan de Zon, de Maan én Mercurius heel dicht bij elkaar en markeren zo een doorbraak. Echter … deze Mercurius staat retrograde en zal zich in het onstoffelijke manifesteren en niet zozeer concreet worden. Het kan hier gaan om een diepe realisatie, een kwartje dat ineens valt of een ferm innerlijk besluit dat je met je hele Zijn draagt. De eclips valt in het dierenriemteken Leeuw en heeft dus als thema eigenwaarde, hartenergie en ego en leiding nemen, juist over jezelf.

Hier volgt de beschrijving per sterrenbeeld. Lees ook de teksten van de tekens waar je Maan en ascendant in staan. Via deze link www.astro.com kun je je eigen horoscoop berekenen. Kom je er niet uit dan kun je me altijd mailen of berichten via facebook.

Ram
Je wil om iets neer te zetten voor jezelf is sterk. Je wilt gezien, gehoord en erkend worden. Dat verlangen is echt maar het podium klopt niet helemaal. Als de erkenning van andere mensen moet komen zal ie nooit de voldoening geven die je eigenlijk wil. In de loop van deze maand keer je naar binnen en naar de stilte van de afzondering. En wat kom je daar tegen …? Jouw planeet Mars verandert op 14 augustus van Waterman naar Steenbok en dat zal ook het keerpunt zijn waarop je van buiten naar binnen gaat. Op 27 augustus gaat Mars weer direct (vooruit) lopen en vanaf dan merk je dat de tijd van inkeer voorbij is.

Stier
Jouw maand lijkt veel op die van de Ram. Ook jij ervaart een zekere onthechting van het alledaagse. Je bent de toeschouwer van je eigen leven en neemt zonder oordeel waar. Iets afdwingen gaat helemaal tegen je natuurlijke levensstroom in. Dit is een hele goede maand om inspiratie op te doen omdat je lijntje met boven goed is. Je bent je batterij aan het opladen. Schuldgevoel kan nu behoorlijk opspelen want je moet nog heel veel doen, vind je zelf. Als je van deze eigen ‘vindsels’ kunt loskomen door te zien wat ze eigenlijk zijn (‘vindsels’) komt er een groots gevoel van vrijheid over je.

Tweelingen
Jij moet er zijn deze maand. Je presentie is gewenst. Je maakt vooral leuke dingen mee en bezoekt feestjes en festivals. Als je alleen bent spelen er hele andere dingen. Jouw planeet Mercurius staat tot en met 18 augustus retrograde en dat zorgt ervoor dat je in een reflecterende energie zit. Binnen en buiten wisselen elkaar af. De eclips kun je voor je laten werken door bewust een keerpunt te maken in je leven. Meebewegen op de stroom die er is geeft je vleugels. Na de 18e kom je langzaamaan weer in een versnelling.

Kreeft
Als Kreeft ben je gevoelig voor indrukken en sferen. Je pikt meer op dan je lief is en dat vraagt om ontlading. Emoties kunnen je overvallen. Deze maand word je geraakt door maatschappelijke misstanden. Beelden die via beeldschermen je systeem in rollen blijven hangen. Je wordt er niet strijdbaar van maar zwaarmoedig. Tijd dus voor een selectievere houding ten aanzien van je kijkgedrag. Je spreekwoordelijke voordeur openzetten voor alles en iedereen is niet aan te bevelen. Jij bepaalt wat je toelaat en wat niet.

Leeuw
De maaneclips met die mooie bloedmaan in juli viel in jouw sterrenbeeld en deze zoneclips van 18 augustus ook. Je bent aan de beurt! Dit zijn intensieve weken waarin je het gevoel kunt hebben door elkaar geschud te worden. Alsof je een harde reset ondergaat. Analyseren haalt het leven uit deze veranderingen en versterkt alleen maar de weerstand. Doe er je voordeel mee door een beter contact te maken tussen binnen en buiten. De retrograde Mercurius is betrokken in deze eclips en is als een gids naar je innerlijke wereld. Dit zijn bijzondere weken die niet vaak voorkomen.

Maagd
Voor jouw doen ben je mateloos aan het genieten van vakantie en niks-moeten. Zelfs een siësta behoort tot de mogelijkheden. Het valt niet mee om de boel de boel te laten, maar je lijkt er aardig in te slagen deze maand! Dit klinkt allemaal niet bijster spiritueel of zingevend, maar niets is minder waar. Dit ongegeneerde geluier is veel en veel beter dan je druk maken over dingen waar je geen invloed op hebt. Zo’n beetje alles dus. Jouw planeet Mercurius loopt retrograde en dat voel je. Je bent wat laconieker en kunt beter relativeren.

Weegschaal
Telkens als je ergens mee begint gebeurt er iets waardoor je weer afhaakt. Dingen komen niet van de grond, wat je ook probeert. Het is een intense maand waarin het niet zozeer gaat om wat je doet, maar hoe je het doet. Ook ga je anders kijken naar je baan. Wil je dit nog wel en wat kun je veranderen? Net zoals voor de meeste sterrenbeelden geldt ook voor jou dat het een maand met een keerpunt is. Dat zou heel goed op je werk kunnen slaan. Was je van plan te veranderen van baan? Dan is dit de maand om dat te doen.

Schorpioen
Deze eclips heeft een uitwerking op je. Je eigenwaarde en wat-vind-ik-mezelf-waard-in-euro’s heeft je aandacht. Je hebt bijzondere kwaliteiten als het gaat om aandacht geven en het doorgronden van mensen en situaties. Voor jou is dat heel normaal, maar door een voorval zie je zelf ook de bijzonderheid daarvan in. Het brengt je op ideeën om er je geld mee te verdienen.

Boogschutter
Je loopt tegen wat communicatieproblemen op in je relatie(s). Dat die er al langer zijn besef je in de loop van de komende weken. Je hebt het gevoel alsof je er helemaal alleen voor staat en als je niet oplet verval je in een slachtofferrol. Pak je dit op dan zie je waar jouw verbeterpunten liggen. Je hebt het nodig om je af te zonderen zodat je helemaal terug bij jezelf kunt zijn.

Steenbok
Uranus heeft een positieve invloed op jouw planeet Saturnus en dat betekent bevrijding en met grote stappen voorwaarts. Reken maar op verrassingen die een grote impact op je leven hebben. Als Steenbok schakel je wat lastiger dan de andere sterrenbeelden dus deze Uranus zorgt voor heel wat opschudding. Zeker als het gaat om je kennis. Het is aan de tijd om bij te scholen of in ieder geval je kennis te updaten.

Waterman
Je hebt ( nog steeds) een sterke behoefte aan zekerheid en exact weten waar je aan toe bent. En stabiliteit graag zeker als het over geld gaat. Het kan zijn dan je hiervoor van baan moet veranderen en dus op een eerdere keuze terug moet komen. Mensen uit je verleden staan opeens op je telefoonscherm en vragen je om een gunst. Er is ook sprake van een geheimhoudingsaspect.

Vissen
Jij prijst je gelukkig met je vrienden en je sociale omgeving. Je kunt perioden hebben waarin je liever niemand ziet, maar niet in augustus! Je komt in een nieuw netwerk terecht. Dit kan overigens goed een digitaal netwerk zijn. Je voelt je gedragen en bent verrassend snel openhartig. Je voelt dat het kan. Het omgekeerde gebeurt ook. Iemand komt bij je om hulp en jij kunt eenvoudigweg niet weigeren.