Augustus 2019

Augustus is de maand van het dierenriemteken Leeuw. De liefhebbers zijn al in de bioscoop geweest om de realistische remake te zien van The Lion King. Hierin is treffend te zien waar de energie van Leeuw om gaat. Om natuurlijk leiderschap welke dienend aan het volk is. De koning der dieren, Mufasa en later Simba, is wijs, rustig en zich goed bewust dat hij niet meer dan een schakel is in de circle of life. Zijn broer Scar is zijn schaduwkant die in de film nooit in het zonlicht staat. Scar vertegenwoordigt de duistere kant die niet in het licht is, maar wel aanwezig. Zijn ambitie als leider is macht ten koste van het volk en ter meerder eer en glorie van zichzelf.
De eeuwenoude strijd tussen licht en donker wordt uiteraard gewonnen door het licht en zo hebben we dan toch een happy end.
Scar vertegenwoordigt de energie van Schorpioen. Voordat alle Schorpioenen in opstand komen; het is symboliek en er is niemand die alleen maar Schorpioen-energie belichaamt. Je persoonlijke horoscoop bestaat uit heel veel meer.
Schorpioen daagt Leeuw uit om voorbij zijn ego te gaan en contact te maken met een diepere innerlijke kracht. In de film speelt de sjamaan daar een grote rol in. Sjamaan valt ook onder Schorpioen want hij werkt met onzichtbare, magische krachten.
Uiteindelijk sterft Scar op dezelfde manier als hij zijn broer Mufasa heeft gedood. Het thema van de ene broer die de andere dood zien we ook bij Osiris en Seth en Kaïn en Abel. De vrouwelijke variant zien we bij Inanna en  Ereshgikal en Demeter en Persephoné waarbij de ene helft in het licht leeft en de andere in het donker.
In deze maand augustus is er bijzonder veel Leeuw aan de hemel. Meestal duidt dat ook op zomerse temperaturen zodat we lui als de Leeuw onder een boom in de schaduw tevreden toekijken hoe de Leeuwinnen jagen en eten brengen. In ruil daarvoor biedt Leeuw bescherming voor de welpen om zo de circle of life in stand te houden.

2 augustus
Venus staat in de koninklijke Leeuw en straalt daar als een zonnetje. Niets of niemand kan haar wat maken en zij waant zich oppermachtig. Op 2 augustus krijgt ze het aan de stok met Uranus die haar uit evenwicht brengt. We merken dat omdat er conflicten in relaties ontstaan. Onderwerpen als het dopje van de tandpasta maar ook een sluimerende machtsstrijd worden uitgevochten. Er komt een kink in de kabel van liefdesrelaties en vriendschappen en als deze niet sterk genoeg zijn, komt het tot een breuk. Dan is het de bekende druppel, maar in de meeste gevallen wordt het dopje weer keurig op de tube gedraaid. Wel even het ego buigen dan.
Op dezelfde dag gaat Mercurius weer direct en duurt het een paar dagen voordat hij vaart heeft. In combinatie met bovenstaand; conflicten gaan over oude koeien die voor de zoveelste keer uit de sloot worden gehaald. Vandaag krijg je de kans om de genadeklap uit te delen zodat ze eindelijk kunnen sterven.
Betrokken sterrenbeelden: allemaal en in het bijzonder
#Leeuw #Tweelingen #Maagd #Stier #Weegschaal

7 augustus
Zon driehoek Jupiter geeft een heerlijke dag waarin niets moet en alles kan. Geen vuiltje aan de lucht, Hakuna Matata, manana manana, easy does it, lekker lui, overvloed in alles, ik doe mijn eigen zin etc etc.
Betrokken sterrenbeelden: allemaal en in het bijzonder
#Leeuw #Boogschutter #Vissen

9 augustus
Venus staat driehoek Jupiter! Dat is een prachtige stand die geluk en alle goeds brengt. Dit is een fijne dag waarop dingen lukken. Je krijgt een blik in je toekomst en dat schept vertrouwen. Ga of ben je op reis? Dan is dit een dag voor interessante ervaringen die je horizon verbreden. Veel ‘oh’s en ah’s ‘ want de verwondering is alom tegenwoordig. Ook een dag om zonder enig schuldgevoel niks te doen en je alleen licht in te spannen om een leuk restaurant te vinden.
Betrokken sterrenbeelden: allemaal en in het bijzonder
#Stier #Weegschaal #Boogschutter #Vissen

11 augustus
Jupiter gaat direct lopen. Vanaf 2 mei liep Jupiter retrograde in Boogschutter en vandaag gaat ie weer direct. Dat is goed nieuws voor studeren en bovenal positivisme. Jupiter laat de grote lijnen zien en nu in Boogschutter voegt hij daar filosofie, oordelen en humor aan toe. Plannen die je had met betrekking tot studie, reizen of andere uitbreiding stonden een paar maanden op pauze, maar kunnen nu weer hervat worden. Achteraf zie je het nut van de pauze in, maar als je er middenin zit is het frustrerend. Niet getreurd want nu gaat alles weer voorwaarts. Je hebt ervaren, geleerd, aangepast en bent weer op aarde geland.
Betrokken sterrenbeelden: allemaal en in het bijzonder
#Boogschutter #Vissen

12 augustus
Mercurius maakt de overstap van Kreeft naar Leeuw en voegt zich bij de Zon, Venus en Mars. Hier is Mercurius zelfverzekerd en sterk. Als je communicatie waarachtig uit je Ik komt en niet uit je ik, krijg je wat je wilt. Dient het je alleen je ego dan is dit van korte duur. Voor je het weet staat er een Simba voor je neus die je de afgrond in duwt. Komt je communicatie uit je hart dan zet je nu de toon voor een mooie periode waarin je dingen voor elkaar krijgt. Voor jezelf maar zeker ook voor anderen.
Betrokken sterrenbeelden: allemaal en in het bijzonder
#Tweelingen #Maagd #Kreeft #Leeuw

19 augustus
Mars verlaat Leeuw en gaat naar de Maagd. Vaak geeft dat regen en miezerig weer. Zoals Maagd ook miezerig kan zijn … Laten we het voor nu vooral even positief bekijken! Dan geeft Mars in Maagd constructief en hard werken aan. Er moet veel gebeuren maar daar heb je de energie voor. Na een goede vakantie ben je klaar om weer aan de slag te gaan. Omdat Maagd ook het sterrenbeeld van het oogsten is, maak je dat de komende weken mee. Je ziet resultaten waar je trots op bent.
Betrokken sterrenbeelden: allemaal en in het bijzonder
#Ram #Schorpioen #Maagd #Leeuw

22 augustus
Venus verlaat Leeuw en gaat ook naar Maagd. Het is gedaan met niksen. De energie verandert van lui naar vlijtig. Venus in Maagd is drukdrukdruk en gericht op allerlei vormen van hygiëne. Zowel in huis als ook innerlijk. Tijd voor een innerlijke schoonmaak dus. Dingen worden op een rijtje gezet en er worden keuzes gemaakt die van invloed zijn op je dagelijkse leven.
Stilzitten lukt niet meer zo goed want je handen jeuken om iets te doen. Zou je het in een beeld zien dan gaan we van de krachtige Leeuwin die haar welpen schoon likt, naar Truus de Mier die tuutuutuutuut door haar huisje rent met een stofdoek.
Betrokken sterrenbeelden: allemaal en in het bijzonder
#Stier #Weegschaal #Leeuw #Maagd

24 augustus
Vandaag gaat ook de Zon van Leeuw naar Maagd. De energie van Maagd krijgt steeds meer de overhand en de energie van Leeuw verdwijnt naar de achtergrond. Niets blijft hetzelfde behalve verandering.
In het jaarwiel is nu de tijd van oogsten officieel aangebroken. Het sterrenbeeld Maagd laat een vrouw zien die een korenaar in haar hand heeft. In die korenaar schittert de ster Spica.
Je mag gaan oogsten wat je zorgvuldig hebt opgekweekt. Dit proces vraagt aandacht zodat je precies die vruchten eruit haalt die je nodig hebt.
Heb je niet goed opgelet of was je niet in staat om het groeien goed te bewaken, dan oogst je niet of krijg je iets op je bordje waar je niet vrolijk van wordt. Je oogst wat je gezaaid hebt en het maakt het universum niets uit of dat positief of negatief is. Het oogsten gebeurt toch wel.
Betrokken sterrenbeelden: allemaal en in het bijzonder
#Leeuw #Maagd

30 augustus
De Zon staat vandaag driehoek Uranus en dat is een goede planeetstand om vernieuwingen door te voeren. Je bent toekomstgericht en schuwt het nieuwe onbekende niet. Dit nieuwe is een goede invloed die het makkelijker voor je maakt. Denk aan bijvoorbeeld nieuwe software op je pc of een handig apparaat.
Vandaag gaat de laatste planeet Mercurius ook naar Maagd en zijn we helemaal uit de energie van Leeuw. Mercurius staat sterk in zijn eigen dierenriemteken Maagd en geeft handigheid en een goed vermogen tot onderscheiden. Denk aan Psyche uit de Griekse mythologie die om haar geliefde Eros terug te krijgen, zich tot Aphrodite ( Venus) wendt. Aphrodite geeft haar o.a. de opdracht zaden te scheiden. Het moet voor het donker wordt gedaan zijn (in het licht dus). De hoeveelheid is enorm maar als de mieren (Truus) haar komen helpen is de klus zo geklaard. Wat we hier zien is dat we bewust onderscheid moeten maken wat bij wat hoort en zo een nieuwe orde uit een innerlijke chaos scheppen.
Maagd symboliseert de energie van reinheid en is sereen en puur en dat is dan ook het leidende motief om keuzes te maken.
Betrokken sterrenbeelden: allemaal en in het bijzonder
#Leeuw #Waterman #Tweelingen #Maagd