De lichten met een hoofdrol deze maand zijn Mars en Uranus. Beiden zijn rebellen die zich niet kunnen conformeren en niet willen verbinden. Dat zit simpelweg niet in hun natuur. Op 31 juli komen deze twee lichten samen en dat staat garant voor onverwachte dingen die (helaas) niet te voorspellen zijn. Wel kan er wat meer context gegeven worden vanuit astrologisch oogpunt.
Mars nadert Uranus al een tijdje en de Noordelijke Maansknoop komt van de andere kant richting Uranus. Uranus krijgt bezoek!

De Noordelijke Maansknoop is een krachtig punt dat te maken heeft met de kundalini. Het is een oersterke levenskracht die een onontkoombare richting geeft aan de energie. Het is de slang die slapend, opgerold aan de basis van de ruggengraat ligt, wachtend om gewekt te worden. Maar dat gaat zomaar niet! Juist vanwege de intensiteit van deze kracht dient de slang gecontroleerd te worden geactiveerd.
Mars en Uranus zijn sterke krachten en de Noordelijke Maansknoop ook. Komen deze samen dan staat dat garant voor een grootse, explosieve kracht van formaat.
Het sterrenbeeld waarin deze ontmoeting plaatsvindt is Stier. En laat dat nou de rust zelve zijn. Stier is stabiel en houdt niet van verandering.

Beeld: de oudere man met zorgvuldig gekweekte snor in zijn luie stoel. Gesloten ogen, glas oude whisky binnen handbereik evenals de exclusieve kaasplank, aangename kamertemperatuur, genietend van mooie klassieke muziek. Rust.
En dan opeens rijdt er een sportauto zo de voorpui in en komt in zijn kamer tot stilstand. Weg rust. Weg pui. Weg alles, behalve de man.
Dit is de impact van de komende planeetstand die de aanzet zal zijn voor vernieuwing en verandering. De klap is hard omdat de boel zo vastgeroest zat. Zachte heelmeester maken stinkende wonden weten Uranus en Mars. De beuk erin dus.
Verandering is een vaststaand gegeven en gebeurt elke seconde. De manier waarop is niet altijd hetzelfde en daar gaat deze Mars/Uranus/Knoop in Stier over. Het wordt een pittige.

Levendig mooi abstract starburstpatroon voor achtergrond met blauwe, paarse en roze kleuren

Hoe ga je daarmee om? Met angst en beven je pui barricaderen, zandzakken voor de deur en je schuilkelder in dan maar? Kan.
Aan omstandigheden is weinig te doen en de enige vrijheid ligt in perceptie. Omarm je de verandering? Zie je het als een kans om met een schone lei te beginnen en alle bruggen te verbranden? Of probeer je uit alle macht vast te houden wat je hebt, omdat je dan tenminste weet wat je hebt. De natuur en ook de landbouw hoort bij Stier. Dat de boeren juist nu rebelleren op niet zachtzinnige wijze ligt astrologisch voor de hand. Er zijn ook boeren die deze periode aangrijpen om te vernieuwen en zorg te dragen voor het voortbestaan van de natuur. Alles is perceptie en daarin ligt de vrijheid. We kunnen natuurrampen verwachten. Denk aan een vulkaanuitbarsting bijvoorbeeld. Er gaat iets open, er wordt iets verwoest, er wordt iets blootgelegd. Er kan zelfs een nieuwe ontdekking worden gedaan die impact zal hebben. Op persoonlijk vlak geldt hetzelfde. Moet er een oud jasje uit? Dan is nu je kans. Doet misschien even pijn, maar de noodzaak is dwingend. Voor alle sterrenbeelden geldt dat dit een periode wordt van grote veranderingen en van welkome bevrijdingen die ruimte geven.

Ben je Stier of Schorpioen, dan is de impact mogelijk groter maar eigenlijk kan dat zo niet gesteld worden. Niemand is alleen maar zijn zonneteken. Een persoonlijke horoscoop is zoveel meer en bevat tientallen gegevens die op een unieke manier met elkaar verbonden zijn. Zo uniek dat geen enkele horoscoop hetzelfde is, en dus ook geen enkele Stier hetzelfde is als een andere.
Na de ontmoeting van deze buitenbeentjes volgt een nasleep. Puin ruimen en je bezinnen op hoe de weg te vervolgen. Én, deze kans tot een harde reset met beide handen aangrijpen!