Op 22 november gaat de Zon van Schorpioen naar Boogschutter. De energie verandert aanzienlijk want betekenisgeving komt onder de aandacht. Waarom gebeuren de dingen en wat zegt dat over ons? Waar staan we in onze ontwikkeling en nog belangrijker nu; waar gaan we naartoe? Boogschutter heeft graag een doel waar hij zijn pijlen op kan richten. Zijn doelen kenmerken zich door de filosofische aard. Er zijn altijd meer vragen dan antwoorden en precies dat mechanisme houdt ons scherp en gaande. Een paar dagen na die 22e komt ook Mars aan in Boogschutter. Mercurius staat er al en met zoveel focus op de Boogschutter zijn we bereid te leren en hebben we de moed om een grote stap te zetten.
Venus in Weegschaal neemt de balans en de verbinding onder haar hoede. Zodat we geen grenzen overgaan en altijd de ander in ons proces betrekken.

Ram
Het wordt een interessante maand voor jou, Ram. Je kruipt uit een nauwe doorgang en ziet licht aan het eind van deze tunnel. Heb je begrepen wat je hebt ervaren? Heb je los kunnen laten en ingezien dat het leven cyclisch is? Dan sta je nu aan het begin van een compleet nieuwe fase waarin je gemotiveerd en gelukkig bent. Sommige Rammen gaan lekker op vakantie.

Stier
Delen is jouw thema komende maand. Je deelt meer dan alleen je zielenroerselen. Denk aan geld en spullen. Omdat je het de ander gunt en misschien ook omdat je last hebt van een schuldgevoel en iets goed wil maken. Je gaat zelfs zover dat je je ongelijk toegeeft en dat is nogal wat voor jou als koppige Stier. Maar, je trekt nu recht wat krom was en dat is je bedoeling.

Tweelingen
Je hebt iets te melden! Wat jij aan zelf ervaren levenslessen hebt opgedaan is waardevol en moet de wereld in. De leraar in jou krijgt een podium. Je kracht is dat je goed kunt afstemmen op je toehoorders.
Een opleiding geeft je niet alleen mooie nieuwe inzichten maar brengt je ook een nieuwe vriendin. Een hele lieve, zachte vriendin die echt in jou geïnteresseerd is.

Kreeft
Je voelt je het slachtoffer omdat men jou vergeet. Eenzaam, alleen en vergeten blijf je in bed, totdat je de voordelen van alleen ervaart. De afwezigheid van prikkels geeft je rust. Spiritueel is dit een prachtige maand. Je komt tot zeer bijzondere ervaringen die je niet begrijpt, maar wel degelijk voelt. Vooral de nachten bieden de perfecte omstandigheden om naar een piekervaring te gaan.

Leeuw
Wees even scherp op financiën, zeker die van je partner. Je hebt de neiging dingen over het hoofd te zien namelijk. Je optimisme is niet het enige dat je nu staande houdt. Je wijsheid is minstens net zo belangrijk, want die maakt dat je keuzes durft te maken. Niet uit angst (die ligt op de loer) maar uit vertrouwen (die komt uit je optimisme). Jij weet al lang dat alles een reden heeft en dat je daarop kunt vertrouwen.

Maagd
Jij bent iets aan het leren wat te maken heeft met je werk. Een bij-of omscholing die je een blik geeft op een geheel nieuwe toekomst. Heb je zin in en geeft je positieve energie. Als Maagd ben je van de details, maar nu mis je er een paar. Die hebben te maken met je gezondheid. Verwaarloos vage klachten niet. Een reis naar het buitenland tilt je uit je sleur en daar was je wel even aan toe.

Weegschaal
Je wilt wel maar kunt niet. Je wilt wel contact maken en je relatie naar een nieuw niveau tillen, maar het lukt je niet. En dat roept natuurlijk allemaal vragen bij je op. Forceer geen doorbraak maar probeer eerst te begrijpen wat er aan de hand is met je. De antwoorden komen vanzelf bij je als je je er open voor stelt. En dan helpt het niet als je jezelf volpropt met oordelen en angsten.

Schorpioen
Het venijn zit in de staart. En hoe! Net nu je dacht dat je iets af kon sluiten, vlamt het toch nog even op. Maar nu voorlopig de laatste keer. Omdat je vrijwel direct beseft wat er speelt, weet je precies hoe je hiermee om moet gaan. Daarna volgt een periode die positiever is. Je toekomst ligt weer open en je weet dat je die zelf vorm kunt geven. Laat ook wat ruimte voor het zogenaamde toeval.

Boogschutter
Wat je doet doe je met hart en ziel. Je bent aanwezig en dat wordt opgemerkt. Zie je dit als een egotrip dan val je al snel door de mand. Maar als je het kunt zien als iets wat jij in je leven geacht wordt te doen, dan komt er een grote kracht vrij. Je beklimt hoge bergen en bereikt de top met gemak. Tijd om trots te zijn heb je niet want de volgende uitdaging dient zich snel aan.

Steenbok
Als Steenbok heb je graag de regie in handen. De laatste maanden krijg je een oefening in loslaten en vertrouwen. En inzien dat je eigenlijk niets onder controle hebt. In deze periode wordt dit proces intenser. Wil je iets of iemand toch vasthouden? Dan verdwijnt het uit je leven en laat jou gedesillusioneerd achter. Durf je los te laten? Dan ontstaat er ruimte voor een nieuw perspectief.

Waterman
Ook al wil je misschien even helemaal niks, dat gaat moeilijk in deze periode. Je moet aan de bak. Denk aan werk maar ook aan sporten. Wat meer aandacht voor je uiterlijk is nodig. Je begint aan een nieuwe start en moet daar even aan wennen. Het is allemaal zo anders. De nieuwigheden vragen veel energie. Zorg dus voor een gebalanceerde agenda waarin je ook vrije tijd inplant.

Vissen
Je bent gevoeliger dan je gewend bent van jezelf. Daarom ben je sneller moe en heb je meer slaap nodig. Een strak ritme is niet jouw stijl, maar wel aan te raden in deze periode. De structuur geeft je een zekere rust en bespaart energie. Grenzen aangeven en nee zeggen gaat je nu niet zo goed af. Vergeten wel. Denk niet meteen het ergste maar accepteer het. Je hoofd zit veel te vol met overpeinzingen.