Op 6 december gaat Mercurius weer direct lopen en hebben we de retrogrades gehad! In deze maand is het vooral de snelle gang van Jupiter en Saturnus die opvalt. Dat betekent dat de vaart er weer goed in komt. We kunnen gaan bouwen aan nieuwe projecten in ons leven én we keren naar binnen. Want op 22 december is er de jaarlijkse winterzonnewende. De Zon komt op zijn diepste punt en uiteindelijk sterft het licht. Om het volgende moment hernieuwd geboren te worden. Dit is altijd een bijzondere periode waarin de energie heilig is. Als je hierop mee kunt bewegen ervaar je de magie van de in – en uitademing welke meerdere lagen van bewustzijn kent.
Noot; lees naast de tekst bij je sterrenbeeld, ook de teksten die bij Ascendant en het dierenriemteken waar je Maan in staat.

Ram
Jouw planeet Mars staat in het dierenriemteken Vissen en dat betekent dat je heel bewust bezig bent met het afsluiten van het jaar. Natuurlijk moet je ook gewoon leven, maar je aandacht is er niet echt bij. In de eerste week van december heb je wat minder energie en slaap je veel. Vraag in die periode geen dingen van je lijf die niet kunnen, maar geef toe aan de behoefte aan rust. Omdat je het afsluiten zo zorgvuldig doet, ervaar je het nieuwe begin als heel puur. Je voelt dat er veel potentie aanwezig is.

Stier
Communicatie is altijd en overal belangrijk, en voor jou deze maand december helemaal. Je komt in situaties waarin je moet uitleggen of lesgeven. Je probeert dat zo goed mogelijk te doen. In de communicatie met geliefden pas je de manier van geweldloze communicatie toe. Maar … later deze maand valt je dat steeds zwaarder. Je komt in contact met aspecten van jezelf die je moeilijk kunt accepteren. Denk aan wraakgevoelens en jaloezie. Maar ook oneerlijkheid op financieel gebied. Je probeert er zo wijs mogelijk mee om te gaan.

Tweelingen
Jouw planeet Mercurius gaat op 6 december weer vooruit lopen en dat is voor alle Tweelingen fijn. Want dan zit de vaart er weer in en voel je je gewoon beter. De eerste helft van december laat je gevoelige dingen onuitgesproken. Je hebt de energie niet om in een emotioneel drama verstrikt te raken en kiest eieren voor je geld. In de tweede helft word je interesse gewekt. Dit onderwerp heeft je helemaal te pakken en er gaat dus veel tijd in zitten. Eind december kenmerkt zich door een bijzondere stilte in je.

Kreeft
Er zijn een aantal zaken in je leven waar jij je enorm verantwoordelijk voor voelt. Deze maand ben je daar veel tijd aan kwijt, maar je zou het niet anders willen. Een bepaalde groep mensen is afhankelijk van jouw inzet en aanwezigheid. Het kan heel goed dat de kerstsfeer jou enigszins ontgaat omdat je zo druk bent met organiseren. Toch merk je aan het einde van de maand dat er een hele mooie schone en serene energie om je heen is. Dat is de kosmos die jou bedankt voor alles wat je voor je medemens doet.

Leeuw
Je denkt groot en kunt daardoor dingen overschatten. Je zit het allemaal erg positief! Of dat ook reëel is kan je weinig schelen want jij voelt je helemaal top. Je kunt deze maand heel mooi aansluiten bij de winterzonnewende die gaande is en maakt daar een diep contact mee. Het voelt voor jou als een de laatste fase van afronding terwijl de werkelijkheid van het nieuwe er al bijna is. Daar heb je zeer naar verlangd. Voor veel Leeuwen geldt dat ze deze maand een reisje naar het buitenland maken. Dit is niet zomaar een reis. Je hebt er een duidelijke bedoeling mee en wilt iets specifieks ervaren als je er bent.

Maagd
Je voelt je geïnspireerd. Dat is bijna fysiek. Je bloed tintelt door je aderen en er is een paradox tussen heel stil zijn en heel veel beweging. Het laat zich niet zo in woorden vatten. Je bent deze maand extra blij met je familie en brengt graag tijd met hen door. De feestdagen hebben een magisch effect op je en maken je dankbaar. Je bent niet zo heel productief deze maand. Een verkoudheid belemmert je. Maar, er wordt goed voor jou gezorgd en na enig protest kun je eraan toegeven.

Weegschaal
Op het allerlaatste moment wil je nog iets veranderen, maar dat gaat niet meer. Daar ben je niet blij mee. In deze maand december denk je veel na. Je bent naar binnen gekeerd. Als het even kan ga je een reis maken. Je sowieso veel van huis en daardoor nogal onrustig. Als het je lukt om het piekeren te laten voor wat het is en je over te geven aan de stroom, gaat het beter. Verzetten wekt alleen nog maar weer weerstand op en je houdt een natuurlijke gang van zaken niet tegen. Probeer zoveel mogelijk in het moment te blijven.

Schorpioen
De planeet Venus komt in december in jouw sterrenbeeld, Schorpioen. Dat is gunstig want Venus brengt de mooie dingen van het leven. Venus brengt liefde en verbinding, maar ook genieten van veel en luxe. Je gaat dus een ontspannen maand in waarin je geniet van de feestdagen. Spiritueel gezien is dit een prachtige kans om van iets dat je als negatief ervaart, om te draaien naar iets positiefs. De thematiek van de zonnewende is jou heel goed bekend. Jij weet als geen ander hoe het is om af te sluiten en los te laten, en dan weer opnieuw te beginnen.

Boogschutter
Met de planeet Jupiter in jouw sterrenbeeld voel jij je goed. Je kunt ongegeneerd jezelf zijn en mag naar hartenlust overdrijven. Want dat vind je heerlijk. Je ben bezig met je toekomst en dan met namen 2019. Dit kan een zeer goed jaar voor je worden, mits jij je richt op groei, ontwikkeling en vooral ook positiviteit. Door onmogelijkheden als uitdagingen te zien schep je ruimte en kun je doorgaan. Gebruik de mooie energie van Jupiter en maak op basis daarvan je keuzes. Voorwaarde is dat het jouw eigen keuze is, en niet die van iemand anders.

Steenbok
Jij kunt deze maand al wat voorbereidend werk doen voor het komende nieuwe jaar. Want daar staat veel te gebeuren. Je kunt niet anders dan stoppen met iets dat je aan het hart gaat. Maar het moet want dat is beter voor iedereen, met name jij zelf. In deze maand december kun je beginnen met het stoppen door je er mentaal op voor te bereiden. Als je je energie richt gaat het straks makkelijker en ook beter. Je ziet er nu tegenop maar als het eenmaal achter de rug is, ben je opgelucht.

Waterman
Veel Watermannen zijn nuchter en moeten niet zoveel hebben van spirituele zaken. Maar … voor sommige Watermannen geldt dat niet! En juist voor deze mensen komt december als geroepen. Want er moeten dingen anders in je leven. Er moet een knoop doorgehakt worden en dat weet je. Rondom de kerstdagen gaat het gebeuren. Misschien nog niet concreet maar wel in jou. Je bent er al een tijdje mee bezig maar nu ben je er ook klaar voor. Laat het maar komen!

Vissen
Mars loopt in jouw sterrenbeeld en geeft je daar de energie om mee te bewegen. De vuurplaneet Mars staat niet zo sterk in het waterteken Vissen, maar als je de essentie van deze energie begrijpt, is het wel een sterke planeetstand. Want meebewegen zoals het riet tijdens een storm, is beter dan stevig stand proberen te houden als een oude eik. De eik knapt en sterft, terwijl het riet wuift en overleeft. Als je dit principe deze maand toepast, heb je een geweldig fijne en ook bijzondere feestmaand. De geboorte van het licht raakt je dieper dan bij andere mensen. Daar ben je Vissen voor.