Zodiac Art Print Pisces ♓️! Speed art is up on the Tiffyquake YouTube channel and prints are available on my site!! This is my favorite one yet #zodiac

Er klinkt nogal wat vernieuwing door in deze maand februari. Maar de energie is er ook op gericht om te contempleren en te bezinnen alvorens te starten. De nieuwe start is zichtbaar, maar stroomt nog niet.

Voorheen beschreef ik naast een algemeen stuk ook per sterrenbeeld wat er komende maand op het energetische programma stond. Nu beschrijf ik het per belangwekkende ontwikkeling en gaat het over ontmoetingen van planeet- energieën. Soms zijn dat versterkende ontmoetingen en soms is het minder rooskleurig.

De eerste astrologen in Babylonië klommen elke dag op de Ziggurat, een soort Toren van Babel, om te controleren of elke planeet er was en te meten hoe hun baan aan de hemel verliep. Zij zagen de lichten als aankondigers van komende gebeurtenissen. Planeten zijn bewegende lichten en ook de Zon en de Maan werden en worden als planeet gezien.
Je zou de lichten kunnen vergelijken met toneelspelers die op een podium, de vaste sterren die niet bewegen, volgens een script laten zien wat de goden van de mensen willen. Planeten werden verbeeld als goden zodat de kenmerken van de betreffende energie herkenbaar was.
We beginnen natuurlijk met het sterkste licht, de Zon. Zijn licht is zo sterk dat ie alle andere lichten doet verbleken. Overdag zien we geen sterren of andere planeten ( behalve soms de Maan).

De Zon staat deze maand in het sterrenbeeld Waterman en geeft aan dat de energie wil verbroederen. De individualiteit is alleen van belang als ie het grotere geheel versterkt. Samen bereik je meer dan alleen. Deze Zon kondigt vernieuwingen aan die gestoeld zijn op een idealisme en vaak een maatschappelijk doel dienen. Het is rebelse energie die niets moet hebben van hiërarchie of andere poespas. Dit alles lijkt versterkt te worden door de planeet van de communicatie; Mercurius. Deze staat ook in Waterman, maar niet voor lang. Op 4 februari gaat hij naar het volgende teken, Vissen.
Toch is het even belangrijk om te onthouden wat je thema was in die eerste dagen van februari. Want dit thema keert terug rond 7 en 8 maart.
Mercurius gaat namelijk retrograde ( jaja, zet maar in je agenda) en komt vanaf 5 maart terug in Waterman. Om het nog ingewikkelder te maken; op 10 maart keert ie weer om en gaat vooruit lopen. Ook weer in Waterman.
Samenvattend; wat er begin februari speelt, krijgt een staartje in de eerste weken van maart. Dat is wel handig om te weten! Denk aan afspraken, aankopen, reisjes, ontmoetingen en interacties.

Vanaf de 4e februari staat deze Mercurius in Vissen en wordt het tempo lager. Helemaal omdat ie vanaf de 17e retrograde loopt en zich afkeert van wereldse zaken. Dit is een tijd van onduidelijkheid, mist, vage toezeggingen, vergeetachtigheid en bedrog. Natuurlijk is er ook een positieve kant; dit is een periode van inkeer, reflectie en stilte. Mensen met een sterke Mercurius in hun persoonlijke horoscoop, als ook de Tweelingen en de Maagden onder ons, ervaren dit als een periode waarin ze een stapje terug doen. Dingen lopen niet lekker en je komt misschien wel op de bank te zitten met een griepje. Dan los je als vanzelf op in Netflix, in dromen of doe je je tegoed aan spirituele voeding.

Venus staat ook in Vissen en zorgt voor een dosis romantiek. Er is sprake van idealiseren van de geliefde en de bekende roze bril. Maar ook van onthechting van spullen. Loslaten is nu makkelijk als je je focus legt op de vernieuwing die zijn opmars maakt.
Op 8 februari maakt Venus de overstap naar Ram en daar wordt zij herboren als de Amazone. De vrouwelijke krijger die zichzelf moedig positioneert en haar vrouw-zijn manifesteert als kracht. Dit is de vrouwelijke vuist, de metoo, de nee-is-nee en degene die een weg baant voor het nieuwe dat zich onherroepelijk aandient.
Venus wil verbinden en in Ram doet zij dat op háár voorwaarde. Bestaande verbindingen krijgen nieuwe input en maken een herstart mee. Een nieuwe lente, een nieuw geluid, dat vat deze energie mooi samen.
Verliefdheden ontvlammen snel en geven energie! Met een retrograde Mercurius kan het om een oude bekende gaan die opeens weer op de stoep staat.
De levensdrang is groot onder deze Venus, evenals de autonomie. Lastiger is de vluchtigheid en de verveling die op de loer ligt.

Mars in Boogschutter. In dit sterrenbeeld heeft Mars idealen die ver buiten je fantasie liggen. Mars wordt geïnspireerd in dit vuurteken. De idealen die onder deze Zon in Waterman tot stand komen, krijgen extra energie van deze Mars. Het mag meer, het mag verder, het mag voorbij de grenzen van je wildste fantasieën. Deze Mars zet je voor belangrijke vragen over zingeving. Waarom? Hoezo? En wat is de dieperliggende motivatie? Blijf je verwonderen, blijf kritische vragen stellen en bovenal; neem niets klakkeloos aan.

Feitelijk loopt Venus voorop en omarmt de vernieuwing, gesteund door de Zon in Waterman. Maar er moet nog iets. Er moet afgestemd worden alvorens je tot een juiste koers kunt komen. Blind achter vernieuwing aan lopen, doet je struikelen begin maart. Alle andere planeten laten zien dat je beter eerst je tijd kunt nemen. Dat je wellicht het nieuwe al wel ziet gloren aan de horizon, maar dat je nog niet bij die horizon bent. Dat je een idee hebt in welke richting je leven aan het gaan is, maar dat je het hier en nu beter niet kunt negeren. Dat er onderweg nieuwe mogelijkheden komen en dat toegeven aan impulsen tot herbezinning leidt.

Dat bij een nieuw begin een overwogen einde hoort.