Februari wordt een maand waarin het sterrenbeeld Waterman de hoofdrol speelt. Er staan maar liefst 5 planeten in dit teken: de Zon, Venus, Mercurius, Jupiter en Saturnus. Op 10 en 11 februari komt daar de Maan bij en staan er 6 planeten in Waterman.

Waterman kennen we van The Age of Aquarius zoals bezongen in Hair. Hippies die met hun lange, warrige haar op tafels dansen en vreselijk veel van elkaar houden. Love, peace, happiness en veel sunshine. Maar klopt dat wel met de kenmerken van Waterman? Nou nee. Waterman is een luchtteken en houdt graag enige afstand tot mensen. Hij heeft een groot netwerk, is activistisch, vooruitstrevend en anders dan normaal ( maar ja, normaal bestaat alleen in statistieken). Hij wil best peace, maar dan graag Green Peace. Vrede en rechtvaardigheid zijn zaken die een demonstratie of petitie waard zijn en daar loopt Waterman voorop. Lekker rellen en ontregelen, dat vinden ze leuk.
Waarover en hoe de hippies zongen hoort vooral bij het teken Vissen.

Spiritueel gezien heeft Waterman een interessante achtergrond. Het beeld is een man die een kruik water leeg giet over de aarde. Dit is een verwijzing naar de Babylonische Enki of Ea die goddelijke wijsheid uitgoot over de mensheid. Hij was de god die beschaving bracht op dorre akkers ( de onontwikkelde mens) en die tot bloei liet komen. Als Waterman ’s nachts aan de sterrenhemel staat, staat overdag de Zon in Leeuw. Dan is het hoog zomer en dus droog en warm. In die periode overstroomde vroeger in Egypte de Nijl en werden de akkers bevrucht met het levenswater.
Het zijn allemaal symbolieken, al dan niet gelinkt aan natuurverschijnselen, die laten zien wat Waterman voorstelt. Het is kennis uit een ander en hoger bewustzijn dat tot ons komt. Waterman gaat over geniale inzichten, over briljante zetten en over het besef dat we allemaal met elkaar verbonden zijn.

Hieronder lees je wat februari voor de 12 sterrenbeelden zal brengen. Lees voor een volledig beeld ook de teksten die bij je Maan en je ascendant horen. Ken je die niet? Mail me dan op elodiehunting@gmail.com en ik reken het voor je uit.

Ram
Jouw planeet Mars loopt de hele maand in het sterrenbeeld Stier en dit betekent dat deze maand voor jou een stuk rustiger wordt dan januari. Je krijgt tijd om op adem te komen en te verwerken wat er allemaal is gebeurd. Jouw aandacht gaat vooral uit naar zekerheden en je financiële situatie. Door rust en de afwezigheid van prikkels heb je de gelegenheid om aan dingen toe te komen die zijn blijven liggen. Denk niet op korte, maar op lange termijn. Alles wat je nu plant gaat later bloeien.

Stier
Venus maakt op 2 februari de overstap naar Waterman en dat geeft jou letterlijk lucht. Je doorziet structuren en patronen en weet dan ook wat je (niet) moet doen om te komen waar je wilt zijn. Op 5 en 6 februari ervaar je een grens en raak je iets kwijt. Rond 11 februari gaan er nieuwe deuren open en krijg je goed nieuws. Op 13 en 14 februari ontmoet je liefde en laat dat nou precies op Valentijnsdag zijn! Houd je mailbox in de gaten!

Tweelingen
Jouw Mercurius loopt retrograde tot en met de 21e februari. Erg? Je maakt het 2 á 3 keer per jaar mee en kent ondertussen het klappen van de zweep wel. Zaken en mensen uit het verleden duiken op en losse eindjes worden afgehandeld. Afspraken gaan niet door en worden verzet. Voor jou geldt dat het steeds lastiger wordt om je aan regels te houden. Want in Waterman is deze Mercurius gesteld op autonomie en vrijheid. Kun jij je makkelijk aanpassen? Dan ga je eindelijk een boek schrijven bijvoorbeeld. Lukt het niet? Dan zoek je de grenzen op en voor je het weet ben je eroverheen. En ook jou staat een Valentijn te wachten de 14e!

Kreeft
Je wilt een nieuw begin maken maar komt obstakels tegen op je pad. Er zijn regels en wetten waar je je aan moet houden en die voorkomen dat je een stap kunt zetten. Je laten adviseren door een juridisch iemand kan problemen voorkomen. Spiritueel is dit een bijzondere maand voor je. Als je ervoor openstaat ontvang je tekens ter aanmoediging of ter ontmoediging. Dromen zijn betekenisvol en de moeite waard om te ontleden. Ook je intuïtie staat op scherp en je kunt dan ook gerust je gevoel volgen deze maand.

Leeuw
Het wordt een maand waarin je meer met anderen bezig bent dan met jezelf. Mensen hebben je nodig en doen dus een beroep op je. Jij helpt graag en laat je invloed gelden. Maar als je niets of te weinig terugkrijgt, baal je enorm. Het verleden wordt actueel en je moet iets rechtzetten wat je eerder verkeerd hebt gedaan. Dat lijkt makkelijk maar het heeft een behoorlijke impact op je. Je moet iets van jezelf onder ogen komen wat je liever onder het kleed veegt.

Maagd
Je krijgt de kans om iets te doen aan een kwestie waar jij je aan stoort. Je krijgt hulp of alsnog gelijk. In deze maand ga jij rustig je gangetje. Je wilt liever niet opvallen en ook teveel persoonlijke aandacht vind je lastig. De liefde heeft nog iets moois voor jou in petto en dat kan in alle vormen komen. Je voelt je verbonden zonder dat het verstikkend is en dat is erg goed voor je.

Weegschaal
Tijd voor meer lucht in je relatie. Als Weegschaal houd je van nabijheid maar het kan ook teveel zijn. Je zit te lang te dicht op elkaar en wilt wat meer afstand. Dus zoek je vrienden op, al dan niet online. Even je aandacht op wat anders dan je geliefde. Iemand die je al lang niet meer hebt gezien meld zich opnieuw. Die had je niet zien aankomen maar je vindt het hartstikke leuk. Je bent ook toe aan voeding voor de ziel. Er mag wel een nieuwe wind door je leven gaan waaien.

Schorpioen
Zeker in de 2e helft van februari zit jij in een goede flow. Dingen zitten mee en kosten je weinig moeite. Financieel gezien zit je in de lift of heb je zicht op betere tijden. Je ontdekt een nieuw talent in jezelf terwijl je aan het werk bent. Ben je blij mee. In de liefde ben je afwachtend. Je laat niet het achterste van je tong zien maar kijkt de kat uit de boom. Er moet iets hersteld worden in jouw geschonden vertrouwen in de ander.

Boogschutter
De ontwikkelingen volgen elkaar vorige en deze maand snel op. Vorige maand was stormachtig en deze maand is het iets rustiger. Maar er is nog steeds veel werk aan de winkel en je kunt het niet laten liggen. Jouw thema is je toekomst en hoe je die vorm gaat geven. Maar deze maand februari komt het verleden even om de hoek kijken. Je kunt niet anders dan een pas op de plaats maken en je opnieuw oriënteren. Bedenk dat je altijd terug mag komen op eerder gemaakte keuzes. Het is jouw leven.

Steenbok
Je voelt je gesteund door de mensen om je heen. Ook al zie je ze minder toch voel je de verbindende energie. Jij gaat rustig door met je leven en bent ondertussen bezig met iets nieuws. Iets wat je leven verdiept en verrijkt en waar je grote voldoening uit kunt halen. Je raakt meer en meer thuis in de virtuele wereld en dat komt je werk ten goede. Je verandert langzaam, maar als de stap eenmaal gezet is ga je vastberaden door op de nieuw ingeslagen weg.

Waterman
Jaaaa, dit is jouw maand Waterman! Veel planeten komen in jouw vaarwater en samen wordt dan een interessant geheel. Het komt aan op samenwerking en het beste in elkaar naar boven halen. Maar dat gaat zeker lukken want er is geen sprake van jaloezie of elkaar het licht in de ogen niet gunnen. Sla je slag, waag de kans, neem het risico en wees he-le-maal jezelf. Dat wordt je geacht te doen deze maand.

Vissen
Het wordt een maand waarin veel langs je heen gaat. Je laat het dagelijkse nieuws zoveel mogelijk los en richt je op andere zaken in je leven. Je voelt dat je moet loslaten en als Vissen kun jij dat goed. Onthechten en achter je laten. Voor sommige Vissen geldt dat ze als een robot meegaan in de waan van alle dag. Zonder iets te voelen of te vinden. Je houdt het klein en voor jezelf. Voor jou hoeft ‘samen’ en ‘delen’ even niet.