Er staat veel te gebeuren deze maand aan de hemel. De horoscoop voor januari 2019 vertelt over planeten die wisselen van dierenriemteken, waarbij de planeet Venus eruit springt.Ivan Marchuk 'Looking into Infinity'

Venus loopt gemiddeld een maand in een sterrenbeeld maar staat nu al sinds 10 september in Schorpioen. Dat is bijna 4 maanden! Op 8 januari maakt ze de overgang naar de positieve, vrolijke mopperkont Boogschutter. Daar krijgt deze planeetkracht van liefde en geld weer ruimte en toekomst. Ze heeft veel geleden, veel geleerd en heeft beperking gekend. Lang leve deze hernieuwde vrijheid!

Mercurius, de planeetkracht van communicatie, gaat op 6 januari van Boogschutter naar de serieuze en verantwoordelijke cabaretier Steenbok. In dit sterrenbeeld maakt hij zijn idealen concreet en bevindt hij zich in het goede netwerk om vooruit te komen.

Zoneclips. Op diezelfde dag hebben we een zoneclips in de 16e graad van Steenbok. Dit is een pittige want ook Saturnus en Pluto zijn betrokken. Én die dag is het Driekoningen. Zet ‘m in je agenda als een markante dag waarop er een knoop wordt doorgehakt, een verandering snel plaatsvindt, je op een dieper niveau een keerpunt kunt ervaren.

Mars is op 1 januari van Vissen naar Ram gegaan. Deze primaire levensenergie die gericht is op behoudt van het zelf, is hier strijdbaar. Mars gaat van slachtoffer naar strijder en is voor de duvel niet bang. Mars in Ram is dubbel vuur! Daar weten ze in Scheveningen helaas nu alles van … het regende vuur aldaar.

Zon en Pluto. Op 11 januari ontmoeten de Zon en Pluto elkaar. De god van de bovenwereld en de god van de onderwereld, van de levenden en van de doden, hebben vandaag hun jaarlijkse ontmoeting. Dit is een synthese van leven en dood, van buiten en binnen, van licht en donker. Vandaag kan zwaar aanvoelen en dingen gaan wat moeilijker. Omgekeerd geld hetzelfde; wat je niet voor mogelijk hield, gebeurt toch.

Twee dagen later op de 13e ontmoet de Zon de planeet Saturnus. Deze dagen kunnen wat stroef verlopen, maar bedenk dat deze vertraging gewoon onderdeel is van het grote geheel.

Hieronder lees je de teksten voor de horoscoop voor januari 2019 per sterrenbeeld. Lees ook de tekst van het sterrenbeeld waar je Maan en je Ascendant in staan.

Ram
Jouw planeet Mars heeft de overstap gemaakt van Vissen naar Ram. In Ram hoort Mars thuis en komt de energie goed tot zijn recht. Je hebt zin om te beginnen en kunt niet wachten! Dat doe je ook niet. Je bent ongeduldig en hebt absoluut geen tijd voor bijzaken of administratie. Je barst van de energie en maakt een spectaculair nieuw begin! Deze energie maakt je ook rusteloos en onzorgvuldig. Misschien moet je na een paar weken je missie afbreken of doorgeven aan iemand anders. Jij bent een beginner, geen doorzetter.

Stier
De tekenwisseling van Venus als boven beschreven geldt vooral voor jou, Stier omdat je planeet Venus is. Vanaf september lijken liefdeszaken maar niet op te schieten. De plaat blijft hangen in de groef ( da’s wel heel ouderwets gesteld!) en je draait dus in kringetjes rond. In dit nieuwe jaar maak je een flinke stap voorwaarts als je strepen gaat trekken. Wees resoluut, wees radicaal, durf en vrees de consequenties niet. Het zal je goeds brengen en bevrijden dan de ketenen waaraan je vastzit. Geluksdag op 22 januari!

Tweelingen
Tussen 13 en 18 januari liggen voor jou de belangrijkste dagen van deze maand. Je voelt en maakt je verantwoordelijk voor serieuze zaken waar je geen grapjes over maakt. Waar je niet luchtig over doet en die je graag gerealiseerd ziet. Jij bent de aangewezen persoon om de leiding te nemen en bent in staat om emoties buiten beschouwing te laten. Ja, je bent iemand die makkelijk met allerlei winden meewaait, maar nu even niet. Je bent standvastig en betrouwbaar en hanteert een zeer hoge ethiek en moraal. Met hier en daar een gepast grapje om spanning te ontladen.

Kreeft
De zonsverduistering op 6 januari in het sterrenbeeld Steenbok voel jij deze hele maand. Steenbok is het sterrenbeeld dat precies tegenover Kreeft ligt en daarmee raakt deze eclips je diep. Het is een maand waarin je een diep contact met je innerlijk kunt maken, en van daaruit een verbinding met de universele liefde die overal aanwezig is. Je voelt hoe je daar onderdeel van uitmaakt. Mediteer op die beelden en maak een symbolische reis door al je voorbehouden, je voorwaarden, je aannames, je gehechtheden en bezittingen. Zie ze, erken ze en laat ze (even) los. Het contact dat je aan het leggen bent is de krachtigste levensimpuls die er is. Als cadeau van het universum voor jou.

Leeuw
Op 21 januari staat de Maan in jouw dierenriemteken in de fase van de Donkere Maan en er is dan een maaneclips. Net als bij Kreeft, geldt ook voor jou dat je een nieuw begin maakt. Het is de eerste maand van een maagdelijk jaar, en ook de eerste fase van een nieuwe maancyclus voor de Leeuw. In deze maand januari maak je contact met een rauwe oerkracht die er in je huist. Zoals we dat verbeeld gaan zien in de nieuwe versie van de Lion King die in 2019 in de bioscopen komt. Wat je daar ziet, dat ben jij diep van binnen. Focus daarop in je meditaties, met je aandacht, met je ratio maar ook in je ziel. Ontvlam en brandt zoals je bent.

Maagd
Wat bij Tweelingen staat, geldt ook voor jou Maagd omdat jullie dezelfde planeetkracht delen; Mercurius. Houdt die periode dus in de gaten! Jij bent van nature al serieus en dat wordt heus niet meer. Als Maagd krijg je tussen de 13een de 18e erkenning voor je harde werk. Men gaat jou waarderen en daar word jij dan weer verlegen van want aandacht blijft een lastig fenomeen. Voor sommige Maagden geldt dat ze van baan wisselen en erop vooruit gaan. Het is even bikkelen, maar daarna breekt er een zonnige periode aan.

Weegschaal
Jouw planeet Venus maakt de overstap van Schorpioen naar Boogschutter. Dat is voor iedereen fijn en in het bijzonder voor jou en voor Stier. Je bent aanvankelijk wat wantrouwend naar een mooie kans die op je pad komt en kunt niet geloven dat het waar is. Denk aan een romantische liefde of aan een lekker bedrag op je rekening. Het is je wat veel allemaal. Je trekt je terug en probeert het in stappen te doen.
Jouw geluksdag valt vast en zeker op 22 januari.

Schorpioen
Venus verlaat jouw dierenriemteken en laat een overvloed aan positieve energie achter. Je hebt veel liefde gekregen en nieuwe verbindingen gelegd. Liefde liet zich van haar mooiste kant zien en bleef ook zo lekker lang! Nu komt een periode van verwerken en binnen laten komen. Wat heb je geleerd? Je bent hoe dan ook zachter en meegaander geworden omdat je vertrouwen hebt gekregen. Financieel ben je in balans en heb je een buffer kunnen opbouwen. Je gaat goed bepakt en bezakt dit nieuwe jaar in.

Boogschutter
Verwacht een liefdevolle maand, Boogschutter. Jouw planeet Jupiter staat in je eigen sterrenbeeld en dat is al uitgesproken positief. Deze maand is Venus onderweg naar die Jupiter en heeft mooie giften bij zich. Mirre, wierook en goud zijn symbolen voor bijzondere giften die gebracht worden door ingewijden. Jij bent de ontvanger. Wees open, richt je op de liefde en op het positieve en het zal je weten te vinden. Weet je niet welke weg je moet gaan? Kies de weg die goed voelt en waar je energie van krijgt.

Steenbok
Dit is een maand waarin de gebeurtenissen elkaar snel zullen opvolgen. Wat je meemaakt voelt heel diep en als een keerpunt. Familie is een thema en dan met name afscheid dan wel verandering. Het oude sterft en maakt niet direct plaats voor het nieuwe. Dat maakt je onzeker want je wilt graag weten waar je aan toe bent. Venus maakt mooie bewegingen deze maand en daar kun je gerust op vertrouwen. Men vergeet jou heus niet.

Waterman
Je voelt je een beetje aan de zijlijn, maar dat doe je echt zelf. Er is van alles aan de hand, maar je verbindt je niet. Niet met iemand en niet met iets. Waarom? Omdat het jou te emotioneel of te ongeloofwaardig is. Je blijft nuchter en op je eilandje. Dat is voor jou het beste, vind je. En aangezien er niemand is die in de positie is dat tegen te spreken, is het waar. Toch ga je een grote verandering meemaken in de laatste week van januari.

Vissen
Het blijft een beetje bij dromen van wat allemaal zou kunnen zijn. En als er dan een tegenslag komt halverwege deze maand, voel je je benadeeld. Ga je inzien dat je je eigen perspectief kiest, dan ervaar je een bepaalde zingeving. Probeer positief te zijn en mee te liften op al het moois dat de goden je deze maand brengen. Zowel in de liefde, de vriendschappen en ook financieel is er voorspoed. Ook voor jou!