Er is deze maand een groot centraal thema welke over de planeet Mars gaat. Mars loopt retrograde ( achteruit) en dat is zeldzamer dan wanneer Mercurius achteruit loopt. Van 26 juni tot 27 augustus doet Mars een stapje terug en wisselt van dierenriemteken. Hij gaat van de vrijheidslievende Waterman naar de serieuze Steenbok en komt daar terug op eerder gemaakte beslissingen. Kort gezegd brengt deze Mars je terug in de tijd en laat je met de wetenschap van het nu terugkomen op keuzes die je in mei hebt gemaakt.  
De maaneclips op 27 juli en de zoneclips van 11 augustus markeren een scharnierpunt. Rondom de 27e juli krijg je een unieke kans om resoluut te breken met iets uit je verleden. Mars is betrokken bij deze eclips en geeft kracht en moed. Onverschrokken deel je een genadeklap uit waarmee jij jezelf bevrijdt van iets ongewilds. De zoneclips geeft het startsein voor het frisse nieuwe dat veel beter past bij wie je bent geworden. Het kompas verplaatst zich van het hoofd naar het hart en dat voelt beter.

Hier volgt een beschrijving voor de twaalf sterrenbeelden. Lees voor de volledigheid ook de tekens waar je Maan en je ascendant in staan. Op www.astro.com kun je bij ‘free horoscopes’ je eigen horoscoop berekenen en dus zien in welk dierenriemteken je Maan en ascendant staan.

Ram
Juli geeft je een lesje in het aanvaarden van aspecten in je leven waar je geen invloed op hebt. Dingen gaan nu eenmaal zoals ze gaan en hoe graag je ze ook zou willen veranderen, het gaat niet. Graaf je wat dieper dan ontdek je dat je afstemming met ‘de kosmos’ niet helemaal juist is. Het doordrukken van je persoonlijke wil is hetzelfde als afdwingen en daarmee eigen je je een vrijheid toe die een illusie is. Als je je durft over te geven aan de flow merk je dat dit veel minder moeite kost. Er draait veel om je aanwezigheid. Er wachten je ervaringen waar je de hoofdrol in speelt.

Stier
Als Stier vind je het fijn als je zekerheden hebt. Vooral materiële zekerheden. Als iedereen vakantie gaat vieren op zonnige stranden ben jij aan het werk. Je hebt een klus waar je goed mee kunt verdienen en stelt je geplande vakantie graag uit. Dat je je sociale leven echt mist laat je niet merken, maar het wringt behoorlijk in je. Stieren die ervoor kiezen niet te werken dompelen zich onder in lekkere luxe. Jij hebt van genieten een kunst gemaakt en laat je helemaal gaan deze maand.

Tweelingen
Jij bent hartstikke positief ingesteld deze maand en je laat dat door niets of niemand bederven. Je voelt je goed, sterk en je straalt. Je creativiteit zet je aan om een oude hobby weer op te pakken. Je hebt tijd genoeg! Een vakantieliefde is zeer goed mogelijk en tilt je naar nog grotere hoogtes. Of het tot een relatie komt is de vraag, want voor jou gaat het vooral om het flirten. Je leeft in het nu en bent niet bezig met wat/als of andere onzinnige gedachtenspinsels.

Kreeft
Een afwijzing gaat je niet in de koude kleren zitten. Je vat het hoogst persoonlijk op en sleept het met je mee als een blok aan je been. Dat dit niet terecht is weet je hoofd best, maar toch laat je het moeilijk los. Pas als je snapt dat dit een oproep aan jou is om af te rekenen met een oude aanname die je over je persoontje hebt, kun je je ergens anders op richten. Je komt in een nieuwe sociale omgeving terecht waar men nogal rationeel is. Daar verwonder jij je over.

Leeuw
Je moet veel en voelt je verantwoordelijk en onmisbaar. Daardoor neem je teveel taken op je en werk je dag in dag uit. Een familielid of huisgenoot trekt aan de bel waardoor je ogen open gaan. Je schuift in je agenda zodat je meer thuis kunt zijn. Vakantie is natuurlijk leuk maar jij vindt het deze maand prima als je gewoon thuis blijft. Of in Nederland. Zolang het overzichtelijk blijft ben jij al lang blij, want je hebt genoeg van veel geregel. Het is niet de locatie die je gelukkig maakt, maar de mensen om je heen.

Maagd
Wat jou niet zo makkelijk afgaat is aan jezelf denken. Meestal laat je alles en iedereen voorgaan en ontgaan je eigen verlangens je. Zo niet in deze maand! Je weet exact wat je wilt en gaat het krijgen. Er is een Heilig Moeten dat je drijft en energie geeft. Je maakt statements en oogst bewondering. Knappe die jou nu van je pad krijgt. Het maakt niet zoveel uit wat je doet, maar hoe je het doet. En dit principe belichaam jij deze maand.

Weegschaal
In jouw leven zijn relaties en liefde een centraal thema. Deze maand ligt daar extra de nadruk op. Van nature ben je gericht op harmonie en op de ander. Zo niet deze maand. Je bent wat afwezig en maakt de balans op. Je onderzoekt of je nog wel jezelf kunt zijn en hoe goed je tot je recht komt in je relatie(s). Daarbij wijs je niet me vinger naar de ander of naar omstandigheden, maar ga je bij jezelf te rade in de wetenschap dat je alleen daar veranderingen aan kunt brengen.

Schorpioen
Net als de Weegschaal doe jij ook aan een grondig zelfonderzoek, maar jouw focus ligt op spiritualiteit en betekenisgeving. Je ‘denkt’ met dat deel van jezelf dat je persoonlijkheid ontstijgt. Het zijn Grote Vraagstukken waar jij jezelf voor plaatst die een verband hebben met de kwaliteit van je leven. Cliché’s als ‘je hebt maar één leven’ zijn nogal uitgehold, maar toch hebben ze deze maand een grote impact op je.

Boogschutter
Jij gaat graag op reis en liefst ver weg. Deze zomer knoop je daar een voorwaarde aan vast; je wilt kunnen delen. Je wilt met iemand samen gaan reizen en dan het liefst iemand die van een beetje spanning en avontuur houdt. Iemand die net als jij niet bang is voor het onbekende en die net wat minder roekeloos is. Dit wordt een fantastische maand juli voor jou. Had je geen relatie? Dan is de kans erg groot dat je een heel bijzonder iemand gaat ontmoeten. Als je direct de bekende klik voelt, laat je niet meer los.

Steenbok
Ook al is deze maand een vakantiemaand, jij bent bezig met je werk. Je gaat plannen wat je de komende tijd gaat doen. Je neemt de leiding en legt de lat hoog voor zowel jezelf als ook de mensen waar je mee werkt. Je verantwoordelijkheidsgevoel neemt grote vormen aan en je kunt je afvragen of dat reëel is. Heb wat meer vertrouwen en sta fouten toe. Want fouten zijn geen fouten maar keerpunten die je terugleiden naar waar je eigenlijk moest zijn.

Waterman
Jij gaat de Grote Loslaat Truc doen deze maand. De planeet Mars helpt je daarbij en snijdt je met een ferme houding los van historische ballast. Weg met al die verbindingen die je aan het verleden kluisteren. Je hebt een ervaring waardoor je een blik krijgt in je mogelijke toekomst en beseft dat je daar vandaag het fundament voor moet leggen. Laat je niet teveel beïnvloeden maar volg vooral die impuls die van binnenuit komt.

Vissen
Zit je met onduidelijkheden of heb je behoefte om je diepste zielenroerselen te delen? Zoek dan vooral een Schorpioen op of iemand met veel Schorpioen-invloed in zijn horoscoop. de verbinding die je met deze persoon hebt of gaat opbouwen is van een onaards niveau en de resonantie tussen jullie is ongekend. Je wordt er gelukkig van omdat het je eenzaamheid enigszins verzacht. Deze maand juli is voor jou als voeding voor de ziel en de geest.