We beginnen deze maand met een fiks spanningsaspect veroorzaakt door het trio Mars, Uranus en Saturnus. Is dat positief? Nou nee, niet bepaald. Spanningen lopen op en komen niet tot een bevrijdende ontlading. Reden? Niemand is bereid water bij de wijn te doen en gezamenlijk naar een consensus te zoeken. Iedereen blijft liever op zijn eigen eiland en roept naar de ander dat hij gelijk heeft en waarom. Of er wordt gezwegen in alle talen. Doodzwijgen heet dat.
Als Mars doorloopt lijkt er weer schot in de zaak te komen, zo ongeveer vanaf 5/6 juli. Zijn we dan van de ellende af? Nou nee, niet bepaald. Venus verschijnt ten tonele en zet relaties onder druk. Hetzelfde mechanisme treedt in werking maar nu spelen er liefdes – en financiële belangen en dat grijpt dieper in.

Jupiter in Vissen zou een oplossing kunnen bieden, maar die maakt zich uit de voeten en daar kunnen we niks van verwachten.

Mercurius in Tweelingen is de hofnar in dit spektakel. Met een (misplaatst) grapje probeert hij de donderwolk te laten bliksemen en de energie te ontladen. Of hij relativeert door het gevoelige onderwerp in een breder perspectief te zetten, maar of het helpt? Misschien is er even ontspanning.

In de tweede helft van juli gaat het allemaal wat makkelijker. Veel mensen hebben vakantie en laten los. Thuisblijven met Mercurius in Kreeft is helemaal niet erg nu Nederland van het slot gehaald is. Het weer is goed en de sfeer relaxed.

Hier onder volgt de beschrijving voor de 12 dierenriemtekens. Lees voor de volledigheid ook de tekst die hoort bij je ascendant en het teken waar je Maan in staat. Weet je die niet? Mail me dan op elodiehunting@gmail.com en ik reken het kosteloos voor je uit.

Ram
Jij hebt een stroeve start van deze maand juli. Je wil wel vooruit maar je kunt niet vooruit. Je loopt tegen een muur en dat frustreert natuurlijk. Als Ram wil je maar één ding en dat is vooruit. En precies dat gaat nu even niet. Na 6 juli is de meeste spanning uit de lucht. Maar je hebt iets waardevols geleerd! Je creativiteit is aangeboord en je vond een andere manier om je oorspronkelijke energie toch te laten stromen.

Stier
Met een goed gemoed begin jij aan deze vakantiemaand. Je hebt er zin in! Toch verloopt niet alles zonder obstakels. Je moet een harde noot kraken en misschien zelfs wel je verlies nemen. Is dat erg? Je ego vindt van wel want die noemt dat falen. Neem je je wijze perspectief, dan zie je dat het tijd is om je doelen bij te stellen en iets te beëindigen. Daarna komt er veel energie vrij en voel jij je veel lichter. Tijd voor vakantie!

Tweelingen
Dat mensen om je heen zo moeilijk doen, lopen te zeuren en te klagen, kan jou niet raken. Je laat het bij de ander en voelt je er absoluut niet verantwoordelijk voor. Jij gaat lekker je eigen weg en bloeit helemaal op. Na de 12e juli gaan emoties een grotere rol spelen. En dus ontstaat de eeuwige innerlijke strijd tussen verstand en gevoel. Gevoel krijgt de overhand en daarom neem je een irrationele beslissing. Erg? Neu.

Kreeft
Je empathie neemt grootse vormen aan. Om je heen zijn er spanningen en daar kun jij je niet aan onttrekken. Dat wil je wel, maar je weet niet hoe. Door je te richten op je eigen wereld en nee te zeggen kom je een heel eind. Je voelt je snel verantwoordelijk voor alles en iedereen maar dat ben je natuurlijk niet. Zodra je beseft dat het een keuze is om je ellendig te voelen en dat je er weinig mee opschiet, komt er ruimte voor iets anders.

Leeuw
Je hebt een flinke vinger in de pap en laat die gelden! Je vindt overal iets van en vindt dus ook dat je moet ingrijpen. Soms is dat wijsheid en jouw verantwoordelijkheid maar niet altijd. Mensen hun eigen fouten gunnen is makkelijker gezegd dan gedaan. Je ziet hoe iets mis gaat en dan niets doen is nogal moeilijk. Wil je echt het beste voor de ander? Dan geef je hem of haar de gelegenheid een eigen weg te gaan en zelf te ontdekken. Precies wat je zelf ook ooit hebt gedaan.

Maagd
Van een mug een olifant maken is (soms) je hobby. Problemen zijn een geliefd tijdverdrijf en doen je jezelf vergeten. Maar positief is het niet! Door te zoeken naar de weg met de minste weerstand open jij nieuwe horizonten in je leven. Waar je wél blij van wordt en die je doen groeien in je bewustzijn. Taal is deze maand heel belangrijk. Met woorden geef je een positieve, een negatieve of neutrale lading aan dingen waar je mee te maken krijgt. Aan jou de keus.

Weegschaal
Omdat je iedereen tevreden wilt houden kom je in een lastige situatie terecht in het begin van deze maand juli. Hoe kom je hier zonder kleerscheuren uit? Door je uit te spreken. Door voor deze ene keer eens rekening te houden met jezelf en niet met anderen. Wees een egoïstisch! Wat jij egoïstisch noemt, zal een ander redelijk noemen. Alles valt of staat met de naam die je eraan geeft. Goed voor jezelf zorgen. Klinkt dat al beter?

Schorpioen
Van binnen stapelen je frustraties op maar je laat weinig merken. Althans, dat denk je. Mensen om je heen voelen het aan je en gaan je uit de weg. Als je merkt dat je relatie onder druk komt te staan door je zwijgerij, ga je anders kijken. Misschien is het toch handig om je wel uit te spreken. Je hart luchten kan enorm helpen en bevrijden. En het voorkomt afstand tussen jou en je geliefde.

Boogschutter
Het plan wat je voor deze maand had gemaakt gaat niet door of wordt uitgesteld. Dat lijkt een ramp, maar achteraf zul je er blij mee zijn. De tijd is nog niet rijp en je moet nog een paar maanden wachten tot het einde van dit jaar. Er wil nog wat. Je probeert te ontspannen en dat lukt heel aardig als je erin slaagt het klein te houden. Dan blijft het overzichtelijk en haalbaar.

Steenbok
Je krijgt te maken met vervelende weerstand. Iemand uit je omgeving zeurt en dramt. Dus moet je nee verkopen en blijven verkopen. Van binnen merk je enige twijfel en dat is goed! Daardoor kom je weer op scherp en stel je zo nodig bij. Maar dat laat je niet merken want gezichtsverlies wil je nu even niet. Jij ervaart het als gezichtsverlies, iemand anders zal het voortschrijdend inzicht noemen.

Waterman
Maak even een pas op de plaats. Wil even niks. Doe even niks en wees alleen toeschouwer. Dan zul je zien dat dingen zichzelf doen zonder jouw interventie. Die houding levert je uiteindelijk vrienden op die blijven. Je krijgt waardering en erkenning en wie is daar nu niet blij mee? Een vrolijke noot in je omgeving draagt bij aan de positieve energie waar je in zit.

Vissen
Wat is het wennen voor je, de nieuwe periode na alle maatregelen. Het is je al snel teveel. Al die indrukken, al die mensen en al die nieuwe oude eisen die het leven van je vraagt. Kun je op vakantie? Ga dan. Zo niet, trek je terug in je veilige huis waar je precies weet hoeveel stappen het is van de kamer naar de keuken.

Bestel een persoonlijke horoscoop in een bijzonder boek dat helemaal over jou gaat!

Voor een helder inzicht over de dynamiek van je relatie is er het liefdeshoroscoopboek.

Een op maat gesneden astrologische karakterbeschrijving van je baby en/of kind vind je hier.