We beginnen deze maand met een nog net Donkere Maan in Kreeft en zien dat vooral de Maan onder druk wordt gezet door Pluto. Gemoederen lopen hoog op en komen niet tot een compromis. Pluto legt bloot dat de verschillen erg groot zijn maar wijkt niet van zijn standpunt. De Maan loopt al snel door naar Leeuw en trekt daarmee zijn eigen plan.
Maar, Pluto is geen factor die je straffeloos kunt negeren.
Op 18, 19 en 30 juli komen de Zon en Mercurius in dezelfde positie als waar de Maan was, recht tegenover Pluto. In feite worden ze op het matje geroepen en doorgelicht. Dit zijn geen prettige aspecten en ze hebben dan ook meestal geen prettige afloop. In het licht van de boerenprotesten en de demonstrerende huisartsen kunnen we meer demonstraties verwachten. Maar ook in ons privéleven lopen emoties hoog op. Alles wat we onderdrukt hebben komt eruit als een spuitende geiser op IJsland. Nietsontziend, heftig en met ferme druk. Geen goede dagen om tot een constructief gesprek te komen dus. Het is eerder de rit uitzitten en wachten tot er weer ruimte is voor de rede.
Ondertussen gaat Mars van Ram naar Stier op de 5e en kalmeert daar flink. Weg is zijn razernij en zijn enorme vaart. Nu gaat hij waarmaken wat hij in Ram allemaal heeft geroepen. Nu gaan we inzien of onze plannen kans van slagen hebben en dus realistisch genoeg waren. Ideeën zijn snel geboren maar vaak net zo snel weer afgeschoten omdat ze geen enkele overlevingskans hebben. Een vuurplaneet in een aardeteken geeft vaak mooi en warm weer, maar dient ook als realitycheck.

Venus loopt tot de 19e in Tweelingen en voorziet ons daar van humor en relativeringsvermogen. Deze Venus is heerlijk ongecompliceerd en ziet alles als een groot spel. Na de 19e verruilt Venus de Tweelingen voor de emotionele Kreeft en daar verandert de toon. Van heel luchtig gaat Venus naar diep dramatisch waarin ze alle redelijkheid verloren heeft. Maar, ze genereert wel aan betrokkenheid, gehechtheid en laat haar verzorgende kwaliteiten zien.
Komt iemand gewond uit de demonstratie-strijd? Dan is daar Venus met haar kopje kruidenthee, een luisterend oor en een beschermende arm om je heen.
Zo voorziet het universum ons van de perfecte balans tussen opkomen voor jezelf en zorgen voor elkaar.

Als de Zon op de 22e naar Leeuw gaat voelen we ons gesterkt en ervaren we ons bestaansrecht. We mogen.

Ram
Na een vurige periode wordt het in juli kalmer. Alsof je bij zinnen komt en reflecteert op wat je allemaal gedaan cq aangericht hebt. Tijd om je excuses aan te bieden voor botte uitspraken en tijd om vooruit te kijken naar hoe-dan-wel. Je beseft dat je hulp nodig hebt in de zin van een sparringspartner die je bij de les houdt als je op de loop gaat met je plannen. Het is aan jou om die ander te vertrouwen. Kies dus wijs.

Stier
Jij krijgt Mars op bezoek. Dit kan betekenen dat je te maken krijgt met een olifant in een porseleinkast die je moet temmen. Het gaat om beheersing en zelfkennis. Heb je helemaal geen zin in, tenzij je dit kunt aanvaarden als een cadeau om tot bewustzijn te komen. Om een stap te zetten in je ontwikkeling. Vurige paarden trappelen in je onderbuik en willen je in beweging zetten. Er moet wat.

Tweelingen
Je begint aan deze maand met Venus en Mercurius in Tweelingen. Goed volk dus waar je prima mee uit de voeten kunt. Je kletst lekker, geniet van alle contacten die je hebt en eigenlijk kost niets je echt moeite. In de loop van deze maand word je geconfronteerd met patronen waar je in vast bent geroest. Jij vastroesten? Je was toch ze beweeglijk en vluchtig? Ja, ook jij. Via gesprekken met anderen ontrafel jij je patronen.

Kreeft
Veilig in je huis op de bank voel jij je het fijnst. Deze maand krijg je echter te maken met wat (innerlijke) uitdagingen. Iets waarvan jij dacht dat het goed was, blijkt anders in elkaar te zitten. Je moet schakelen en je snel aanpassen aan nieuwe omstandigheden. Je leert iemand van een andere, minder leuke kant kennen. Die iemand kun je ook zelf zijn overigens. Wees flexibel en omarm veranderingen, dat is de beste koers.

Leeuw
De Zon loopt vanaf de 22e in Leeuw en Mercurius vanaf de 19e. Dat is dus helemaal in jouw straatje. Tijd voor een verkoelend glas in een hangmat met je hoofd in andere sferen. Genieten dus! Je wilt best iemand uit de brand helpen, maar je hoofddoel is ontspannen deze maand. Jij gaat in vakantiemodus. Alles wat je kunt delegeren besteed je met liefde uit. En dat mag best wat kosten.

Maagd
Je komt maar moeilijk uit je drukke schema omdat je vindt dat je nog van alles moet doen. Nog even dit, nog even dat en oh ja, dit moet ook nog even. Als een geliefde je tot de orde roept gaan je ogen open. Het is tijd voor lege dagen waaraan je zelf invulling mag geven. Jij doet dat graag met anderen waarin jij jezelf herkent. Zodat je je niet in allerlei bochten hoeft te wringen maar je geaccepteerd voelt voor wie je bent.

Weegschaal
Belletje hier, mailtje daar en voor je het weet is je dag voorbij. Dat opgejaagde gevoel neemt in de loop van deze maand af. Je wordt ontslagen van een verplichting. Let even op als je gouden bergen worden beloofd. De praktijk leert dat het gezegde ‘eerst zien, dan geloven’ niet voor niets een cliché is. Doe er je voordeel mee dus. Een familielid of een oude bekende zoekt toenadering. Voelt meteen heel goed.

Schorpioen
Jij kunt te maken krijgen met wat vijandigheid vanuit iemand anders. Althans, zo ervaar je het. Alsof je niet goed genoeg bent en moet veranderen. Kijk je feitelijk dan zijn deze prikkels een aanmoediging om in beweging te komen. Je staat stil en hebt een zetje nodig. Er zijn deze maand veel mensen die het fijn vinden om bij je te zijn. Omdat je zo betrouwbaar bent en stabiel. Op jou kun je bouwen.

Boogschutter
Even een pas op de plaats maken kan helemaal geen kwaad. Even afremmen en om je heen kijken. Waar ben je aanbeland? En wat wil deze nieuwe situatie van je? Dit is een mooie maand om je te herbezinnen. Beslissingen die je nu neemt zijn niet zozeer gestoeld op je idealisme, maar meer op je realiteitszin. Financiën zijn ook een belangrijke overweging om ergens wel of niet op in te gaan. En de natuur, natuurlijk.

Steenbok
Je probeert vast te houden aan je waarden en normen en niet te bezwijken onder de druk die je door anderen wordt opgelegd. Wees alert op emotionele chantage. Communicatie verloopt beter face to face dan via de mail of de app. Als je de ander ziet is de communicatie vollediger en voorkom je dat je verstrikt raakt in je aannames. Voor je werk moet je er zijn. Dat is sowieso de boodschap van deze maand; wees aanwezig.

Waterman
Je krijgt hulp of bijval uit je netwerk. Van jonge mensen waar je het eigenlijk niet van had verwacht. Opeens zien bepaalde dingen er daardoor een stuk simpeler uit en dat maakt je blij. Je probeert je nuchterheid te bewaren maar zodra het gaat om de zorg van een dierbare, spring je op de bres en laat jij je horen. Je gebruikt je invloed om veranderingen te bewerkstelligen en voelt je persoonlijk verantwoordelijk.

Vissen
Dit wordt een maand waarin je als het ware achteruit leeft. Je blikt terug en doet veel aan reflectie. Omdat je wil doorgronden in welke fase van je proces je zit. Je ontdekt dat er nog iets te verhelderen is wat met je familielijn te maken heeft. Geen groot ding maar het heeft wel even aandacht nodig. En een besluit dat het tijd is om daadwerkelijk af te sluiten en weer vooruit te leven. Dat is de richting die je in wordt gezogen.