Juni 2019

We beginnen de maand juni in een opmaat naar een sterke planeetstand die aangeeft dat grenzen in zicht komen. En dat gaat met behoorlijke kracht. We ontmoeten een ‘nee’, lopen met onze kop tegen de muur en we hopen vurig dat er nog een afterlife is. Helaas. Wat rest is een reservoir aan energie waar we aanvankelijk geen kant mee uit kunnen. Dat voelt als frustratie en uit zich in veranderingsdrang. Dat dingen over een andere boeg zullen gaan is duidelijk, maar afdwingen is niet zo slim. Alles heeft z’n tijd. Beter is het om te aanvaarden wat is.

Hieronder volgt een beschrijving voor de 12 dierenriemtekens. Lees ook de teksten van de tekens waar je Maan en je ascendant in staan om tot een vollediger beeld te komen. Ken je je horoscoop niet? Neem dan even contact met me op via https://www.facebook.com/horoscoopboek/

Ram
Een van de hoofdrolspelers aan het firmament is jouw planeet Mars. Hij staat de hele maand in het sterrenbeeld Kreeft en dus spelen emoties een grote rol. Waterlanders lopen sneller over je wangen dan je gewend bent en dingen kunnen je echt diep raken. Je wordt gekwetst en likt je wonden. Van de 13e tot en met de 20e ben je allesbehalve stabiel. Je staat onder druk en kunt geen kant uit. Wild om je heen slaan is af te raden. Waar je mee te maken krijgt zijn je eigen aannames en tekortkomingen.

Stier
Hoe chaotisch het om je heen ook is, jij blijft lekker in je eigen universum. Daar is het rustig en overzichtelijk. Financieel zit je er goed bij en dat is voor jou een voorwaarde om je goed te voelen. Na de 10e komt er meer beweging. Je komt uit je spreekwoordelijke luie stoel en hebt zin om tripjes te maken en mensen te zien. Gaat iemand de diepte in dan haak je af. Jouw criterium is plezier en genieten, en dat kan niet met allerlei drama. Loslaten was nog nooit zo makkelijk.

Tweelingen
Het wordt een gezellige maand met noemenswaardige pieken. De eerste piek ligt vlak voor of op de 16e juni. Je agenda is al overvol en er komen meer dingen bij. Je moet strak in een schema en je vooral niet druk maken als iets niet kan. Op de 18e heb je een emotionele uitbarsting omdat je emmer overloopt. Je lucht je hart maar bent niet zo tactisch. Probeer dus bij opkomende emoties even tot tien te tellen. Daarna stroomt de energie weer goed en wikkel je dingen in snel tempo af.

Kreeft
Met Mercurius, Mars en later ook de Zon in jouw sterrenbeeld, is er nogal wat beweging. Veel afwisseling en veel duidelijkheid. Aan het eind van de maand is er minder onzekerheid en weet je dus waar je aan toe bent. Niet altijd even leuk, maar de rust van de zekerheid doet wonderen. Lijdzaam alles ondergaan is nu geen optie. Je krijgt de gelegenheid om jezelf uit te spreken en grenzen aan te geven. Jouw gave en je probleem is je empathie. Probeer je niet verantwoordelijk te voelen voor andermans gevoelens.

Leeuw
Je hebt grootste plannen en wil heel veel. En het wordt steeds meer! Je optimisme is grenzeloos en je ziet niet dat een einde of omwenteling in zicht komt. Dat is even schrikken zo rond de 17e! Maar je hebt veerkracht genoeg en pakt gewoon de draad weer op. Voor sommige Leeuwen geldt dat ze een bijzondere reis gaan maken. Reken maar op veel contacten met interessante en inspirerende mensen. Jouw grootste kracht is je vertrouwen in het Goede, Het Schone en het Ware. En de Liefde natuurlijk.

Maagd
Je raakt het overzicht een beetje kwijt en daar kun je slecht tegen. Denken en gevoel hebben het weer eens met elkaar aan de stok en je gaat weer eens naarstig op zoek naar balans. Die er natuurlijk weer eens niet is. Zoals meestal is zijn met wat is de sleutel tot je zo gewenste rust. Je komt halverwege de maand in een gespannen situatie. Als je dan niet zegt wat gezegd moet worden, is je kans voorbij. Je bent sterker dan je denkt.

Weegschaal
Je bent niet zo materialistisch ingesteld maar er dat soort zaken moeten natuurlijk wel geregeld worden. Het legt of verstevigt een basis in je leven, waardoor er nieuwe mogelijkheden ontstaan. Daar ga je mee aan de slag deze maand. Je laat je goed informeren alvorens je een handtekening zet. In de liefde kom je in de verleiding … Nooit gedacht dat je ooit in zo’n situatie terecht zou komen, maar voila. Natuurlijk kom je direct in een overdosis twijfel terecht.

Schorpioen
Jij hebt niet zoveel moeite met plotselinge wendingen, omdat je ze meestal al ver van tevoren ziet aankomen. Als het dan gebeurt ga je er moeiteloos in mee. Zo ook deze maand. Net als de Stier blijf je rustig en zie je de noodzakelijkheid en onvermijdelijkheid ervan in. Je gaat nog een laagje dieper, en geeft er betekenis aan. Daarmee ben je een rustpunt voor mensen om je heen. Jij hebt antwoorden. Jij begrijpt het. Jij kent de zin ervan.

Boogschutter
Dat je omstandigheden veranderen is niets aan te doen. Wel kun jij je verhouding ertoe veranderen, en dat is precies waar je nu middenin zit. Je bent bezig met soulsearching en komt in een eindeloos interessant kennisveld terecht. In korte tijd leer je veel over jezelf en over anderen. Omdat je energie anders gaat resoneren, ontmoet je nieuwe mensen die op deze golflengte zitten. Je voelt je levendig en hebt zin in een nieuwe levensfase.

Steenbok
Je bent meer dan je lief is afhankelijk van mensen om je heen. Als Steenbok heb je graag de controle en bepaal je wat er wel en niet gebeurt. Dat zit er niet echt in deze maand … Je kunt niet anders dan meebuigen als het riet. Daar schuilt een mooie spirituele les in. Als je aan het einde van deze maand terugkijkt, zie je precies waar je ontspannen was en waar niet. Hoe dieper je vertrouwen, hoe dieper je ontspanning. Je weet het allemaal best en nu mag je het gaan toepassen in je leven.

Waterman
Geniet maar van de rust die je deze maand ervaart. Natuurlijk gebeurt er wel van alles, maar het heeft niet zo’n grote invloed op jouw levensgeluk. Je laadt op, komt aan jezelf toe en hebt zelfs tijd om je te vervelen. Er moet namelijk niets en dat is erg fijn! De volgende maand zal er heel anders uitzien. Je bent bezig of begint aan een groot project dat lang gaat lopen. Elke steen die je nu legt is bepalend voor je toekomst. Daarom neem jij je tijd.

Vissen
Jij krijgt steun van iemand die jou begrijpt en geen lastige vragen stelt. Je kunt bij diegene helemaal jezelf zijn en hoeft niets uit te leggen. Omdat je niet zo goed bent in praktische zaken, regelt de ander dit voor je. Dat maakt en houd je rustig. In je familie is er veel aan de hand en jij wilt er graag zijn. Dat doe je zonder er ook maar iets voor terug te verlangen. Ook al is het moeilijk voor je, probeer toch op tijd een grens aan te geven. Je bent geen superman.