Aan de hemel worden de elementen aarde, lucht en vuur goed bezet, maar water blijft achter. Geen planeten in een waterteken behalve Neptunus, maar aangezien dat een zogenaamde buitenplaneet is kleurt ie een langere tijdsperiode en deze maand is er weinig invloed te merken. Mercurius gaat op 3 juni weer direct lopen en vanaf de 19e is dan alles weer ‘normaal’. Denk aan communicatie en handel.
Als er iets ontbreekt wil dat niet zeggen dat het niet aanwezig is. Juist het gebrek aan legt het verlangen bloot. Het element water symboliseert emoties, empathie, aanpassen en go with the flow. Je gaat mee in wat zich aandient, stelt niet zoveel vragen en volgt vooral je intuïtie.
Het wordt dus een maand van denken en doen. Van aanpakken, handelen, reageren en het hoofd koel houden. Gevoelens verdrinken onder de oppervlakte en zijn wel voelbaar, maar moeilijk hanteerbaar. Je vindt geen begrip en hebt het idee dat je er alleen voor staat. Dit werkt de slachtofferrol in de hand en verscherpt de relatie van tegenpolen. Alleen door een inhoudelijke discussie met goede argumentatie kom je nader tot elkaar.
Als de Zon op 22 juni naar het waterteken Kreeft gaat komen gevoelens snakkend naar erkenning boven de oppervlakte. Gevolg? Drama.
Alsnog komen alle opgekropte gevoelens eruit. Onredelijk want gevoelens zijn meestal niet redelijk en dat hoeft ook niet. Oude koeien worden uit de sloot getrokken en je hebt het gevoel terug bij af te zijn. Laat het allemaal gebeuren en vooral; laat de ander ( of jezelf) ontladen. Het hoort allemaal bij het proces.

Underwater Mermaid Girl - Free image on Pixabay

Ram
Mars is aangekomen in zijn eigen teken Ram en staat daar sterk. Jij hebt er zin in! Veel motivatie, veel energie en veel zin om iets nieuws te beginnen. De lente woelt door je bloed en je wilt wat. Je bent impulsief en zegt meer ja dan nee. Het is pure levenskracht wat je nu ervaart. Geniet ervan en laat gezeur van anderen voor wat het is. Je maakt contact met een essentieel stuk van je Zijn en daar steekt niemand een stokje voor. Zelfs jij niet.

Stier
Jouw planeet Venus staat in haar eigen teken Stier. Hoe fijn is dat. Je gaat je te buiten aan luxe, aan lekker eten en drinken en je neemt het ervan. Waarom ook niet? Je voelt je als een vis in het water. Je hebt een financiële meevaller die je eigenlijk direct alweer uitgegeven hebt. Aan iets wat je niet nodig hebt maar wel blij van wordt. Rond de 12e sta je met je mond vol tanden en rond de 17e beleef je een bijzonder moment van ‘het heeft zo moeten zijn’.

Tweelingen
Mercurius komt uit zijn retrogadegang maar moet nog snelheid krijgen. Voor jou betekent dit dat je langzaam op stoom komt. Dingen forceren omdat je ongeduldig bent heeft weinig zin, want dan moet je later weer gaan herzien en terugkomen op uitspraken. Iets dat in mei niet goed lukte gaat zich in je voordeel keren. Dat is leuk! Je hebt geen invloed op een onverwachte gebeurtenis.

Kreeft
Van alle dierenriemtekens voel jij je achtergesteld. Niet erkend, vergeten en misschien zelfs belachelijk gemaakt. Zolang je met je vinger zoekt naar een externe schuldige om eens lekker te wijzen, los je niks op. Een innerlijke reflectie biedt meer soelaas. Wees eerlijk en probeer gevoel en verstand te scheiden. Je krijgt een mooie kans om ergens definitief een streep onder te zetten. Deze maand doe je daar het voorwerk voor.

Leeuw
Je geeft het beste van jezelf aan een jonger iemand, misschien je kind. Die ander heeft je nodig en dan ben jij er, punt. Je ervaart het als een uitdaging om je aan te passen aan iemand anders en daarbij je eigen standpunten te verlaten. Lukt dat? Dan til je hem of haar naar een hoogtepunt. Omdat je creatieve kant te weinig aandacht krijgt, begin je aan een nieuw project waarin je dat kwijt kunt. Hier ontmoet je nieuwe mensen.

Maagd
Het gaat allemaal niet zoals jij wilt en daar word je kriebelig van. Je probeert je zin door te drijven en dat lijkt te lukken. Houd er rekening mee dat aan het einde van deze maand de kaarten anders zijn geschud. Een korte reis zal je goed doen. Verandering van omgeving haalt je uit de sleur die verlammend werkt. Met een frisse blik bekijk je dingen opnieuw en dat geeft ruimte.

Weegschaal
Je bent een idealist als het om liefde gaat. Liefde voor alles, vind jij. Deze maand krijg je te maken met praktische bezwaren zoals geografische afstand, verschil in inkomen, en een koppig persoon waarvan jij denkt dat ie jou opzettelijk dwarszit. De kruik gaat net zo lang te water tot ie barst. En barsten doet ie! Het is nodig om je wat realiteitszin te laten zien zodat je je keuzes kunt herzien.

Schorpioen
Het wordt een mooie maand voor jou waarin je veel kunt bereiken. Je hebt de wind in de zeilen en er liggen kansen genoeg! Jouw scherpe observatievermogen helpt om precies dat eruit te pikken dat goed is en bij je past. Kies wijs – selecteer precies. Je gaat beginnen aan iets wat helemaal nieuws is in je leven. Omdat het de juiste tijd is ervaar je het niet als heel bijzonder, maar dat is het dus wel.

Boogschutter
Jouw openheid opent nieuwe deuren. Je vooroordelen slaan ze net zo hard weer dicht. Het is aan jou wat je met de nieuwe kansen doet die deze maand in je leven verschijnen. Vind je er iets van? Dan belemmer je de natuurlijke gang van zaken. Er niets van vinden is een betere optie, en daarbij vertrouwen op het goede. Eind deze maand mopper je er vrolijk op los want er zit je iets dwars wat eruit moet.

Steenbok
Jij vindt het wel best allemaal. Je leunt achterover en neemt de rol van toeschouwer in. Toch zijn er best veel momenten waar je juist wel moet ingrijpen om je leven op koers te houden. Doe het bescheiden en onopvallend want het is beter niemand tegen de haren in te strijken. Een conflict in de familie is lang niet hardop uitgesproken en neemt daardoor in intensiteit toe. Dat gaat naar een climax.

Waterman
De nadruk ligt op het weekend van 11 en 18 juni deze maand. De gebeurtenissen hebben sterk met elkaar te maken en met je relaties. De lucht moet geklaard. Dit betekent niet dat dit uit zal draaien op ruzies en verschillen, maar juist het tegenovergestelde. Gezocht wordt naar de verbinding. Die verbinding voelt heel diep. Geloof je in vorige levens? Dan vind je daar de verklaring voor de diepte. Zo niet, dan nog heb je een gevoel van voorbestemming.

Vissen
Tijd om in actie te komen. Je hebt er een paar maanden van easy going opzitten en nu is het tijd om uit je luie stoel te komen en fysiek actief te worden. Denk aan sporten, wandelen of te gaan fietsen en je auto thuis te laten. Je bent geen sporter maar toch zoek je naar een manier om je energie te kanaliseren. Een nieuw project op je werk is veelbelovend. Zorg dat je opgemerkt wordt om deel te kunnen nemen.