Op 20 juni gaat de zon van Tweelingen naar Kreeft. Hij verwisselt het element lucht voor water. Dat betekent dat gevoelens een grotere rol gaan spelen. Zeker ook omdat zowel Mercurius als Venus ook in Kreeft staan. Emoties lopen snel hoog op en de rede doet tijdelijk niet meer mee.
Het sterrenbeeld Kreeft vertegenwoordigt het sentiment en dus het verleden. Vroeger was alles beter en moderne ontwikkelingen zoals bv AI zijn uit den boze, volgens Kreeft. Ook het familiegevoel hoort bij Kreeft en dat zal in deze periode sterk aanwezig zijn. Wellicht niet zozeer in familiare zin, maar zeker wel als het gaat om Nederland. Elk land heeft een eigen geboortedatum, dus ook een eigen horoscoop. In de horoscoop van Nederland is te zien dat Kreeft sterk aanwezig is. De ascendant van deze horoscoop staat namelijk in Kreeft.
In deze periode speelt het Europees kampioenschap voetbal. De kleur oranje zal overal zijn en we voelen ons verbonden door ons vaderland. Een landelijke en familiaire verbondenheid in het gastland Duitsland. Inkoppertje; de wedstrijd uit 1974 (verleden) tegen Duitsland zal herbeleefd (emotie) worden, net zoals het EK uit 1988 en als brandstof dienen om nu wel te winnen. Allemaal Kreeft.

Ram
Jouw planeet Mars loopt in Stier en is daar als een stoomtrein die eindeloos doorgaat. Jij geeft niet op, ook al zit alles tegen. Waar je normaal snel afhaakt, blijf je nu aangehaakt en breng je het geduld op om te blijven. Je laat je van stabiele en betrouwbare kant zien. Let op, want 13, 14 en 15 juli is er sprake van stress en spanning waardoor je lontje aanzienlijk korter is.

Stier
Je zit vol met energie en hebt nergens tijd voor. Je bent druk! Elke dag zit vol gepland en aan ontspanning kom je vrijwel niet toe. Dit kan over je werk gaan, maar ook over zorg voor een familielid. Wat je ook doet, je doet het met liefde en toewijding. Misschien wil je hulp want het is erg veel, maar je weet ook dat je alleen veel effectiever kunt werken.

Tweelingen
Wat je ook ervaart of doet in deze periode, je voelt je er sterk mee verbonden. Het voelt als een verantwoordelijkheid die je goed ligt. Je moet terugkomen op je woorden omdat een situatie veranderd is. Daar kun je je schuldig over voelen, maar dat hoeft helemaal niet. Je bent alleen jezelf verantwoording schuldig en niemand anders. Er verschijnt een bijzonder aardig iemand in je leven.

Kreeft
In deze periode voel jij je lekker. Je zit in een goede flow en een goed humeur. Je voelt je verbonden met je dierbaren, en met één iemand in het bijzonder. Noem het gerust ware liefde! Via via kom je terecht in een nieuwe groep mensen. Je geniet van de vele mogelijkheden die je opeens hebt. Je stapt als het ware van je oude leven naar een nieuwe, uitgesproken positieve toekomst.

Leeuw
Jij neemt de zorg op voor iemand anders. Dat doe je niet door het initiatief en de leiding te nemen, maar door je dienstbaar op te stellen. Je voelt goed aan wat die ander nodig heeft en speelt daarop in. De dankbaarheid die je hiervoor ontvangt is hartverwarmend. In deze periode ben je meer thuis dan gebruikelijk. Dat vraagt de situatie nu eenmaal en jij vindt het prima.

Maagd
Je moet even door een zure appel heen bijten. Niet leuk, wel noodzakelijk. Dit rakelt allemaal zaken uit je verleden op die je liever zou vergeten. En dan gaat het niet zozeer over de feiten, maar over de emoties die erbij horen. Je kunt nu een doorbraak beleven en ergens definitief een streep onder zetten. Je ontvangt veel begrip en steun vanuit je omgeving, van je partner in het bijzonder.

Weegschaal
Het is tijd voor een pas op de plaats om te bezinnen waar je staat en vooral, waar je naartoe wilt. Je hebt het gevoel op een keerpunt te staan en weet dat elke stap die je gaat zetten, sterk bepalend is voor je nabije toekomst. Ondertussen word je opgeslokt door de dagdagelijkse dingen. Daarom zie je helemaal niet hoe je verbonden je bent met de mensen om je heen. Terwijl die nogal belangrijk zijn voor je.

Schorpioen
Liever heb je geen bemoeienis van anderen met jouw leven in deze periode. Je weet precies wat je wilt en hoe dat tot stand moet komen. Laat jou dus maar schuiven! Om je heen zijn mensen emotioneler, maar jij houdt het hoofd koel. Verstand gaat nu voor gevoel en dat geeft je de ruimte die je nodig hebt. Je uiterlijk heeft je aandacht. Je vindt het eigenlijk wel tijd voor een nieuwe look.

Boogschutter
Er is een zekere spanning tussen thuis en de buitenwereld. Dat kan twee kanten opgaan. Of jij bent veel weg en beleeft leuke avonturen, of je bent naar jouw zin teveel thuis. Hoe dan ook, een schuldgevoel ligt op de loer want je kunt je niet in tweeën splitsen. Wat is dan de manier? Doen waar je je goed bij voelt en je niet verantwoordelijk maken voor andermans gevoelens.

Steenbok
Zekerheid en weten waar je aan toe bent, is belangrijk voor jou als aardeteken. Zeker in deze periode. Financieel gezien maak je de balans op en reken je uit wat je beter wel en beter niet kunt uitgeven. Het zit je niet lekker dat je te maken hebt met onzekere factoren. Voor je werk is dit een mooie periode om te laten zien wat je waard bent. Vooral je betrouwbaarheid en je loyaliteit zijn belangrijk.

Waterman
Reken maar op consternatie in de familie. Men is het niet met elkaar eens en de waarheid wordt gezegd. Leuk of niet. Spanningen lopen op rond de 14e juli en nemen daarna gelukkig weer af. Zie het als een kans, want er wordt wel iets opengebroken. Ook is er iets met je huis. Ga je een huis kopen of huren? Let dan goed op de bedrading van de elektriciteit. Die is wellicht verouderd.

Vissen
Dat niets in het leven zeker is, weet jij als geen ander. Daarom kun je er goed mee leven. Je beweegt heel gemakkelijk mee met wat zich aandient omdat je niet hecht aan het verleden. In deze periode zie je dat mensen om je heen dat wel doen, en hoe dat in de weg kan zitten. Gelukkig heb jij hier geen last van. Werk vraagt nu veel van je, maar je kunt het prima aan. Waarom? Zie bovenstaand.