Op 21 juni gaat de Zon naar Kreeft en daarmee is het de langste dag van het jaar. De energie verandert van het element lucht naar water. Kreeft is een emotioneel sterrenbeeld met een sterke hang naar het verleden. Dit kan zijn persoonlijke verleden zijn maar ook geschiedenis in het algemeen.
Kreeft houdt van familie en is vaak degene die familiebanden onderhoudt. Het licht wat bij Kreeft hoort is de Maan die elke nacht in een andere verschijningsvorm aan de hemel komt. Deze constante verandering staat symbool voor de grilligheid die Kreeft kan laten zien. Jantje lacht, Jantje huilt en Jantje deint mee op de golven van de actuele energie.
Komend jaar wordt een jaar van veranderingen voor de Kreeft. Hij houdt niet zo van aandacht, maar toch gaat dit wel gebeuren. Zeker als het over werk en carrière gaat staan er grote omwentelingen op stapel. De door Kreeft ontwikkelde deskundigheid op zijn vakgebied wordt erkend en beloond. Hij kan laten zien wat hij kan en krijgt applaus.
Maar hier zit ook een keerzijde aan. Kreeft is onhandig en verlegen met al die aandacht en dan kunnen er oude angsten de kop opsteken. Die kunnen ondermijnend werken als Kreeft ze niet in de ogen kijkt. Doet hij dat wel dan maakt hij dit jaar een grote sprong voorwaarts. Dat gaat in stappen en hoeft niet in één keer. Bovendien zijn angsten meestal groter in de fantasie dan in werkelijkheid.

Kreeft leert veel dit jaar. Van andere mensen maar ook van een studie. Ook al viert Kreeft liever vakantie in de achtertuin, toch bestaat er een kans dat hij een verre reis gaat maken. Als ie durft en als alles goed geregeld is. Kreeften houden van veiligheid en voorspelbaarheid. Al met al een enerverend nieuw jaar aan de voeten van Kreeft.

Ram
Jij gaat aan de bak deze maand! Je wil vooruit en hebt veel energie. Op zoek naar een andere baan? Dan vind je die absoluut, misschien wel via de liefde. Want de liefde vindt jou sowieso. Aanvankelijk weet je niet goed wat je ermee aan moet. Er is een sterke aantrekkingskracht en je wordt bedolven onder complimenten. Is dit echte liefde of een zomerflirt? Maakt dat uit?

Stier
Jouw relatie zit in een bijzonder fijne periode. Het kan niet op en jullie maken grootse plannen samen. Je ervaart geluk en krijgt een uitgesproken positieve kijk op je toekomst. Mogelijk denk je aan gezinsuitbreiding. Ook voor je werk is dit een mooie periode. Je wordt gezien en krijgt erkenning. Net zoals bij Ram ligt er een nieuwe baan op je te wachten. De werktijden leveren een discussie op met je partner.

Tweelingen
Je blijft een beetje in de luwte want er ligt veel op je bordje. Je neemt niet echt deel aan de dagdagelijkse dingen want je aandacht is naar binnen gericht. Ook al zijn het zware zaken toch red jij het goed met je talent voor relativeren. Omdat je alles in perspectief en van meerdere kanten kunt zien, krijg je een geweldige inkijk in je proces als mens.

Kreeft
Je draagt anderen een warm hart toe. Je deelt complimenten uit en weet hen zo veel zelfvertrouwen te geven. Als Kreeft voel jij je snel verantwoordelijk voor jonge mensen en deze periode is dat zeker het geval. Je laat jezelf zien als leraar en ondersteuner. Een verblijf in het buitenland trekt je uit je comfortzone. Je bent ondernemend en ontspannen, ook al ben je niet thuis. Je beseft dat jij je eigen thuis bent.

Leeuw
Het wordt een maand met twee gezichten. Enerzijds ben je van de wereld en vraagt je werk veel aandacht. Anderzijds ben je stil en op jezelf omdat je een en ander te verwerken hebt. Je bent graag met dierbaren om je heen omdat dit je een geborgen gevoel geeft. Heb je een partner? Dan is dit een liefdevolle periode. Ben je single? Dan zou een lieve liefde wel eens op je pad kunnen verschijnen.

Maagd
Communicatie is altijd cruciaal, maar deze periode geldt dat voor jou in het bijzonder. Dingen onder woorden brengen helpt je om meer (be)grip te krijgen op de levensfase waar je in zit. Ook humor is belangrijk om lucht te geven aan dingen die je op een diep niveau ervaart. Voor sommige Maagden is het juist fijn om bezig te zijn met de handen. Iets creëren en vorm geven helpt.

Weegschaal
Het liefst houd jij je afzijdig van al het aardse dat als een trein over je heen dondert. Je bent extra gevoelig voor indrukken en trekt je regelmatig even terug. Ook slaap je meer dan anders. Houd je dromen in de gaten want er worden je dingen aangereikt. Toch moet werk en leven doorgaan. Laat je vooral niet opjagen door een collega die vindt dat jij van alles moet. Je moet niks.

Schorpioen
Je voelt je een roepende in de woestijn. Het lijkt erop dat mensen je niet begrijpen en vinden dat je vooruit moet kijken in plaats van achteruit. Die omschakeling kost je wat moeite, maar als het lukt verandert je energie ten goede. Dan straalt de zon en zie je perspectief. Er zullen nog wat innerlijke haken en ogen zijn, maar als je die op kunt schrijven breng je daar beweging in.

Boogschutter
Deze periode staat in het teken van ‘samen’. Dat kan in de vorm van werken zijn maar ook in een vriendschap of relatie. Je wilt niet alleen zijn en zoekt de verbinding. Jouw planeet Jupiter brengt interessante nieuwe mensen op je pad. Het lijkt toeval maar dat is het natuurlijk nooit. Als je voelt dat ergens energie op zit en het stroomt, volg dat pad. Het zal je geluk brengen.

Steenbok
Als Steenbok is flexibel zijn niet eenvoudig. Het kraakt en het piept en kost energie. Maar, sinds jouw planeet Saturnus in Vissen loopt ( maart 2023) gaat het je steeds beter af. Je leert de onzekerheid van zekerheden en dat je leven niet maakbaar is. Komende periode ben je gericht op hoe relatief geld en bezittingen zijn. Je beleeft veel aan jonge mensen en aan simpelweg ontspannen.

Waterman
Soms moet je de confrontatie aangaan met iemand die je al lang kent. Dingen zijn te lang onbesproken gebleven en nu moet het maar eens gezegd. Ga er niet met gestrekt been in maar zie ook wat er wel goed gaat. Zo houd je alles mooi in balans. Een familielid kan zeer verrassend uit de hoek komen. Jij vertrouwt het niet direct maar gaandeweg stel je dat beeld bij.

Vissen
Jouw thema deze periode is grenzen en laten gaan. Ingrijpen en loslaten, of beter gezegd, bij de ander laten. Je laveert gemakkelijk langs de klippen op. Muziek en andere kunsten bieden een veilig nest voor je gevoelige snaren. In het dagelijkse leven ervaar je een soort verjonging van je energie. Je voelt je sterk en hebt zelfvertrouwen. Mogelijk een financiële meevaller!