Op 23 augustus gaat de Zon van Leeuw naar Maagd en komen we in een andere energie terecht. We gaan van vurig en warm naar luchtig en nuchter.

Maagd houdt niet van drama en andere gekkigheid. Hij is praktisch ingesteld en ziet direct of iets realiseerbaar is en hoe. De handige klusjesman, de kritische journalist, de ijverige schoonmaker maar ook de altijd drukke apotheker. Maagd dient graag en kan dat ook. Hij kan nederig zijn omdat hij het als zijn taak ziet ervoor te zorgen dat anderen tot hun recht komen. Gaan we nog een stapje dieper dan zien we dat de energie van Maagd faciliterend is. Maagd faciliteert de omstandigheden zodat het goddelijke zich kan manifesteren. Daarom wil hij dat alles brandschoon en loepzuiver is. Maagd verdraagt geen chaos en rommel want dat leidt af van waar het in de kern over gaat. Maagd wil zich volledig richten op het gebed, op de meditatie, op de afstemming met het Hogere. Daarmee is Maagd een van de meest spirituele dierenriemtekens.
Maar Maagd is ook heel aards en realistisch. Maagd kan ontzettend kritisch zijn soms op het vervelende af. Als Maagd zijn diepere Zijn niet meer voelt wordt het een zure zeur. Dan is het tijd voor afzondering zodat hij opnieuw de afstemming kan vinden en daar diepe aanvaarding vindt.

Ram
Je krijgt te maken met een pijnlijk punt in je relatie. Geen zorgen want je merkt dat je veel verder in je verwerkingsproces bent gekomen, en dat je dit aankunt. Wel is het belangrijk om eerlijk en open te zijn. Met een beetje geluk herken je een levensthema dat zich opnieuw aandient. Nu is je kans om er goed mee om te gaan. Voor de ander maar zeker ook voor jezelf. Je hebt behoefte aan tijd voor jezelf en zo min mogelijk prikkels.

Stier
Financiële perikelen keren terug in je leven. Instanties liggen dwars en hebben hun zaakjes niet op orde. Blijf dus alert op fouten die jou benadelen. Zorg ervoor dat je alle documenten hebt want er wordt iets vergeten. Je krijgt steun uit je sociale kring en dat kun je goed gebruiken. Wees niet te trots om hulp te aanvaarden want daarmee snijd jij jezelf in de vingers. Dit is ook een periode van introspectie en heroverwegingen.

Tweelingen
Als Tweelingen heb je vaak gehoord dat je oppervlakkig bent. Laat maar kletsen, want jij hebt een onmiskenbare diepere kant die zeer spiritueel is. En precies die mystieke kant komt deze periode aan bod. Je blikt terug op je leven en vindt rode draden. Je gaat zien waar je volgende stap om te groeien ligt en zet koers. Neem tijd voor jezelf en zorg ervoor dat je voldoende slaap krijgt. Dat heb je nodig om geestelijk in vorm te blijven.

Kreeft
Voordat je aan een nieuwe carrièrestap in je leven begint, is het raadzaam om naar het financiële plaatje te kijken. Is je salaris wel hoog genoeg of marktconform? Heb je dat goed geregeld dan ga je aan een boeiende nieuwe baan beginnen. Je zult zien dat je zorgkwaliteiten goed tot hun recht komen en je ontwikkelt zelfs nog meer talenten. Dit gaat allemaal geleidelijk zodat je elke stap heel bewust kunt zetten.

Leeuw
Het gaat er niet om wat je kunt, maar wie je kent. Dat motto geldt absoluut voor jou in deze periode. Denk niet alleen aan je huidige vrienden en kennissen, maar ook aan mensen uit je verleden. Zeker als het om vrouwen gaat. Je neemt een bescheiden houding aan en dat valt goed bij je omgeving. Mensen gunnen je iets en doen moeite voor je. In de liefde komt er een ex voorbij en dat raakt je dieper dan je dacht.

Maagd
Dit wordt een maand waarin er veel gebeurt. Je hebt veel energie, veel daadkracht en wilt veel realiseren. Dat is allemaal mogelijk, mits je twee voorwaarden in de gaten houdt. Namelijk; is er duidelijkheid en laat je gezondheid het toe. Het is niet ondenkbaar dat je te maken krijgt met onvoorziene omstandigheden die je verrassen. Het leven is niet maakbaar, hoe graag je dat ook wilt. Relax, nothing is under control.

Weegschaal
Jij zit lekker in je vel en ziet er goed uit. Dat ligt niet aan je looks, maar aan je energie. Je bent mooi in balans en krachtig. Het kan gebeuren dat er een stoorzender komt. De rol die hij of zij speelt bepaal jij. Negeer of pareer je het? Dan heb je er geen last van. Je hebt de wind mee, dus profiteer ervan! Deze periode maak je nieuwe vrienden en ook in de liefde zijn er interessante ontwikkelingen.

Schorpioen
Er zijn zaken die met je huis te maken hebben, die deze periode je aandacht vragen. Het laten gaan en duimen dat het vanzelf goedkomt is geen beste optie. Duik in de papieren, ook al zie je er tegenop. Achteraf zul jij jezelf dankbaar zijn. Je verleden wordt opnieuw heden, maar nu kun je er iets mee. Zeker als het om familiaire zaken gaat, kun je iets rechttrekken wat scheef zat. Wees rigoureus en radicaal.

Boogschutter
Om de lieve vrede te bewaren spreek je dingen niet uit. Je houdt ze voor jezelf en daar krijg je last van. Als je tenslotte iemand in vertrouwen neemt, worden oude koeien uit de sloot gehaald en daar baal je van. Toch is het een goede zaak. Het is aan de tijd om duidelijkheid te geven en definitieve strepen te trekken. Hoe moeilijk ook! Het gaat erom spannen in deze periode en je bepaalt zelf of je aan het kortste eind trekt.

Steenbok
Er moeten dingen geregeld worden met betrekking tot kinderen en er is weinig speelruimte. Je zou graag de leiding hebben en de beslissingen nemen. Ga er maar vanuit dat dit niet gaat lukken, want er zijn regels en wetten waar je je aan moet houden. Je voelt je beperkt in je doen en laten. Nu kun je dat als Steenbok best dragen maar er zijn grenzen. Die grenzen gaan je enorm dwars zitten.

Waterman
Je bent diep in gesprek met jezelf. Over je gewoontes en of ze je nog wel dienen, over je eetpatroon en of het nog wel gezond is en over je verleden en hoe het nu een rol speelt. Grote en veelomvattende thema’s dus. Je valkuil is dat het blijft bij denken en contempleren. Probeer eens wat nieuws en zie wat ervan komt! Je hebt alle tijd van de wereld en je mag fouten maken. Waarom niet meteen beginnen en vooruit met de geit?

Vissen
Vissen die aan een nieuwe baan beginnen moeten hun ideeën bijstellen. Het kan wat tegenvallen, maar je had ook wel erg hoge verwachtingen! Nu kom je met beide benen op de grond. Je kunt in deze periode wat meer last hebben van vermoeidheid en andere kwaaltjes. Het is een teken dat je niet helemaal op de goede weg zit. Ook hier geldt dat je moet bijsturen in je leven. Je hebt een zeer goede intuïtie en die komt nu goed van pas als kompas.