De Zon nadert de allerlaatste graad van de dierenriem, Mercurius gaat weer retrograde en de andere planeten staan ook niet in de 5e versnelling. Het is dus allemaal wat traaaag  aan de hemel. Dingen gaan langzaam, moeten nog een keer opnieuw of worden helemaal afgeblazen. En dat terwijl de nieuwe lente staat te trappelen om te beginnen! Lekker langzaam, loom en lui glijden we zo het nieuwe astrologische jaar in. We spiralen door naar een volgende fase waarin  er nieuwe kansen liggen. Maar eerst maart!
De Zon vertraagt profane zaken en sublimeert ze naar onstoffelijkheden. Wat dat betekent? Dat we gevoeliger zijn voor wat ons drijft, ook al heeft dat nog geen fysieke werkelijkheid. Er hangt iets in de lucht, er borrelt iets onder de oppervlakte maar wat de verschijningsvorm zal zijn weten we niet. Het komt dus aan op vertrouwen. Als de angst een voet tussen de deur krijgt, slaat de onzekerheid toe en is een evenwicht ver te zoeken. Mercurius leidt naar innerlijke paden en tot bijzondere inzichten. In Vissen is deze Mercurius ‘niet van deze wereld’ . Hij communiceert in beelden, metaforen, poëzie, muziek, kunst en fantasieën. Ze zeggen vaak meer dan droge woorden. Venus staat in Waterman en is daar gericht op verbinden en verenigen van gelijkgestemden. Samen staan we sterk!
Mars in Stier gaat langzaam zijn gang en komt precies waar ie zijn wil. In zijn eigen tempo en op zijn eigen manier bereikt hij altijd zijn doel. Gebruik deze stoomtrein deze maand als een voertuig voor je persoonlijke doelen!
Hieronder een opsomming van de 12 dierenriemtekens. Lees ook de teksten van jet sterrenbeeld waar je Maan en je ascendant in staan om tot een vollediger beeld te komen. Op www.astro.com bereken je je eigen horoscoop. Mij een mailtje sturen mag ook, dan reken ik het voor je uit. 

Ram
Met jouw planeet Mars in het sterrenbeeld Stier ben je in staat om de tijd te nemen! Heel uitzonderlijk voor iemand met jouw tempo. Je bent snel verveeld en rent altijd naar de volgende impuls. Maar nu dus even niet. Nu sta je stil en kun je de tijd en moeite vinden om te genieten van wat je gemaakt hebt. Je wilt je project afmaken en er je stempel op drukken. Je werk slurpt je op en je put daar voldoening uit. Op zoek naar een nieuwe collega of zakenpartner? Dan ga je die deze maand vinden. Als je de chemie voelt, weet je dat dit ‘m is!

Stier
Het grootste deel van de maand staat jouw planeet Venus in Waterman. Ook al is dit een sociale Venus, toch is het geen extraverte Venus. De energie blijft dus binnen in je en dat voelt lekker veilig. Je laat dingen op z’n beloop en bent in staat te vertrouwen. Mars zorgt voor de brandstof waardoor alles z’n gangetje gaat. Een heerlijk maandje voor jou dus. Pak dat terras en ook die eerste zonnestralen. Daar doe jij het zo goed op. Als dan de tafel ook nog goed gevuld is, hebben ze geen kind meer aan je.

Tweelingen
Jouw planeet Mercurius loopt van 5 tot en met 28 maart retrograde in het teken Vissen. Dat is dubbelop spiritueel en draagt een bijzondere, mystieke lading. Je lijntje met boven staat roodgloeiend en je maakt moeiteloos contact met de opperbouwmeester van het heelal. Jouw inspiratiebron gloeit op en wil ervaren worden door jou. Dat is natuurlijk niet alleen in maart 2019 zo, maar in deze maand gaat het allemaal net even wat makkelijker. Bijzondere ervaringen en betekenisvolle (dag)dromen verrijken je leven. Lekker toch?

Kreeft
Jij hebt behoefte aan structuur en duidelijkheid deze maand. Je rust niet eerder dan dat je het hebt. Prachtig, al die mystiek en spiritualiteit, maar niet voor jou. Je wil concreet, aards en voorspelbaar. Dus stel je vragen en gebruik je je intuïtie. Je voelt processen uit en weet dan of het een kans van slagen heeft. Verder ben je ook druk met je zomervakantie. Want je wilt dit keer iets bijzonder. Bergen beklimmen ofzo. Zolang het maar een aspect van afzien of soberheid bij komt kijken. Voor jou geen poespas, at all.

Leeuw
Jouw planeet de Zon staat tot en met 20 maart in Vissen. Dat betekent dat je wat dromerig bent en niet met beide beentjes op de grond staat. Mensen kunnen je niet peilen en ervaren je als ongrijpbaar. Jij kunt er niet mee zitten. In jouw universum is het heerlijk en je voelt je er erg prima. Wel even oppassen dat je niet gekidnapt wordt door een verslaving waar je vanaf was. Voor je het weet ben je om. Verder wordt dit een heerlijk rustige maand voor je.

Maagd
Jouw planeet Mercurius gaat retrograde in Vissen. Dat is het tegenovergestelde van jouw natuur! Jij bent goed georganiseerd en hebt altijd je zaakjes op orde. En schoon. Mercurius komt dat verstoren en zorgt voor chaos in jouw o zo strak geregisseerde wereld. Je kunt er een dagtaak aan hebben om achter feiten aan te hollen en de rotzooi op te ruimen als een ware Assepoester. Of, je laat de boel de boel en richt je op dingen waar je blij van wordt. Mooi lenteweer bijvoorbeeld. Alhoewel… die pollen…

Weegschaal
Met Venus in Waterman ben je nog meer gericht op je vrienden en kennissen. Je bent zelden alleen deze maand en altijd druk met anderen. Je komt nauwelijks aan jezelf toe. Totdat iemand jou daarop wijst en zijn zorgen over je uitspreekt. Oef, dat is even schrikken! Toch neem je het ter harte en doe je een stap terug. Je gaat schrappen in je agenda en neemt meer tijd voor jezelf en je geliefde. De wereld draait ook onder jou.
Ondertussen ben je dankbaar voor zoveel liefde en zorgzaamheid om je heen.

Schorpioen
Je voelt je een beetje opgejaagd. Met name de vroege Schorpioenen staan onder druk en vinden moeilijk hun rust. Die spanning tilt je naar ongekende hoogtes maar eist ook z’n tol. Sporten is een goed kanaal om wat van die knetterende energie kwijt te raken. Verder is het een kwestie van geduld en bezinning. De grote vraag is; welke oude factor in je leven houd je tegen elke prijs in stand? Want de vernieuwing beukt tegen je deur en gaat hoe dan ook binnenkomen.

Boogschutter
Iets doen waar je goed in bent is altijd fijn. Als je er dan ook nog geld mee verdient; dubbel fijn. Zo ziet jouw maand eruit! Heerlijk toch. Dingen gaan goed en jij zit lekker in je energie. Eigenlijk heb je geen zorgen. Mag natuurlijk wel, maar het is niet nodig en voegt niets toe. Geniet van deze mooie Maart waarin je bloeit. Je investeringen uit het verleden, zowel financieel als ook emotioneel, gaan nu opleveren. Dit heb je écht allemaal zelf verdiend. Hulde!

Steenbok
Voor de meeste sterrenbeelden is dit een lekkere maandje, maar … helaas voor jou niet zo. Je krijgt te maken met harde noten die gekraakt moeten worden en dat valt je niet mee. Het voelt als geforceerd en onvermijdelijk. Er komt een definitief einde aan een periode en het besef dat het nooit weer terug zal keren, stemt je droevig. Leven en dood, nieuw en oud, dag en nacht … het zijn van die clichés die je heus wel kent. Maar nu je er middenin zit is het toch even slikken.

Waterman
Venus in jouw teken! Dat is heerlijk, dat is love, peace and happiness. Voor veel Watermannen is er een grote verandering gaande op huiselijk vlak. Denk aan een verhuizing of een ingrijpende verbouwing. Al het oude gaat eruit en creëert een immense ruimte. Zowel praktisch als ook innerlijk. Je kunt niets meer met mensen of dingen die je belemmeren om een volgende stap in je leven te zetten.

Vissen
Van alle sterrenbeelden kun jij het makkelijkst loslaten. Je hecht niet meestal niet zo sterk en blijft overal een beetje buiten. Komt goed uit deze maand. Want dit talent betekent ook dat je makkelijk contact met de onstoffelijke wereld. Er is volop inspiratie om tot mooie kunstwerken te komen. Je merkt dat je meer slaap nodig hebt en je concentratie is niet altijd optimaal. Geeft niks. Wordt volgende maand vanzelf weer beter.