In maart zien we een grote invloed van het sterrenbeeld Vissen. Dit kan zich op verschillende manieren manifesteren maar er is een eenduidigheid. Vissen kenmerkt de fase vóór een nieuwe orde. Eerst is er chaos en mist. Al het oude gaat op de schop en moet plaats maken voor een nieuwe orde.

In de mythologie zien wel bij veel scheppingsverhalen dat er een zee is waaruit nieuw leven voortkomt. Bij ons mensen dobbert een nieuw mens maandenlang in een zee van vruchtwater alvorens het geboren wordt.
De zee is de fase die voorafgaat aan. En dat is precies waar de energie van de maand maart over gaat.
We likken onze wonden net zo lang tot ze genezen zijn en ondertussen dromen we van een nieuwe werkelijkheid die beter is dan de voorgaande. Omdat omstandigheden voortdurend veranderen, Panta Rhei, moeten we mee met de stroom en dus veranderen. Soms zijn dit kleine, dagelijkse stromen en soms zijn het de grote stromen van het leven.

Vissen is het laatste teken van de dierenriem en daarmee de hekkensluiter. Het is de energie van loslaten en je opmaken voor een nieuwe ronde die begint op 20 maart als de Zon naar het eerste teken Ram gaat. Loslaten en je voorbereiden op het nieuwe zonder dat je precies weet wat dat zal zijn. Chaos en onduidelijkheid hebben een betekenis. Energie wordt herschikt en opnieuw gepresenteerd. Als we tarotkaarten leggen schudden we het deck kaarten als eerste. We creëren chaos en leggen de kaarten in een nieuwe orde.
Dat is waar deze maand over gaat.

Hieronder lees je wat december voor de 12 sterrenbeelden zal brengen. Lees voor een volledig beeld ook de teksten die bij je Maan en je ascendant horen. Ken je die niet? Mail me dan op elodiehunting@gmail.com en ik reken het voor je uit.

Ram
Jouw planeet Mars verlaat de rustige Stier en gaat de drukke Tweelingen binnen. Je leven komt in een stroomversnelling waarin van alles aan de hand is. Je maakt een nieuwe begin zoals je dat elk jaar doet als de Zon naar Ram gaat en de lente begint. Dit jaar komt de communicatie en het spel naar voren. Je hebt lol en voelt je lekker. Humor doet zware zaken relativeren en als je iets dwars zit flap je het eruit. Je huis moet ontdaan worden van winterstof, de ramen gelapt en de dekbedden naar buiten. Een mooie metafoor voor die grote bezem die je door je leven zwiept.

Stier
Romantiek is een heerlijke energie waar jij je deze maand in gaat verliezen. Dat de werkelijkheid koud en hard kan zijn, geloof je wel, maar het is niet waar jij wilt zijn. Je wordt dronken van de wijn zoals Dionysus ooit deed, waarbij de wijn het goedje is dat je naar andere sferen brengt. Je kijkt je series in een lange scherm-zit in een keer uit, je gelooft in sprookjes en je draagt een roze bril. Heel wat voor je aardse stierenhart! Ondertussen maak ook jij je op voor de grote verandering die zich bij jou rond de 22e maart zal laten zien.

Tweelingen
Jij hebt het tempo er lekker in zitten. Lockdown of niet, jij bent onder de mensen. Je zoekt en vindt nieuwe contacten en laat je horen. Want meningen komen als watervallen uit je mond. Je voelt een missie opkomen om jouw statement te maken. Om te leven zoals het bij jou past. Tegen het einde van de maand zet je het neer. De Maansknoop en Mars staan samen in Tweelingen en dan is er geen houden meer aan. Jij staat op en spreekt je uit. Ongeacht de reacties die niet allemaal positief zullen zijn, die fase ben je al lang voorbij. Het Heilig Vuur brandt in je en jij bent het instrument om dat te manifesteren.

Kreeft
Als de maand begint hebben we net een Volle Maan achter de rug in Maagd. Dat geeft irritatie bij jou omdat je ergernissen aan dingen die niet kloppen niet meer kunt onderdrukken. Je klaagt, je zeurt en je ruimt op. Met je ziel onder je arm weet je niet waar je het zoeken moet. De oplossing ligt in delen. Gedeelde smart is halve smart en als jij je uitspreekt, hoe dramatisch ook, dan voel je je beter. Accepteer dat je incasseringsvermogen tijdelijk minder goed functioneert. Tegen het einde van de maand trek je bij. Omdat je zoveel liefde ontvangt. Incasseren maar!

Leeuw
Aan zelfvertrouwen geen gebrek, maar nu even niet. Oude pijnen dringen zich op en je kunt er niets anders mee dan voelen. Wat is de zin daar van? Het wil gekend en erkend worden en pas dan laat het je met rust. Soms lukt dat met troosten en soms moet je een wilsbesluit nemen en een streep trekken. Want het is de tijd van loslaten en opnieuw beginnen. In de liefde vind je een verlichting van je leed omdat je jezelf in de ander kwijt kunt raken. En dat is jouw cadeau van de goden. Een plek om je gedragen te voelen en contact te maken met wat er altijd is, liefde.

Maagd
Eenzaam zul jij je deze maand zeker niet voelen! Natuurlijk heb je genoeg mitsen en maren, maar je deelt en dat maakt je wijzer. Je staat open voor nieuwe invloeden en voor een nieuw toekomstperspectief dat gekleurd wordt door hoop en geluk. En wat het allerbelangrijkst is; je gelooft erin! Het verheft je geest, zalft je ziel en je voelt je als herboren. Nieuwe mensen in je leven laten je een nieuw aspect zien dat je uit je oude, stoffige zelf laat kruipen. De Zon komt op en er breekt een nieuwe dag aan.

Weegschaal
Jouw planeet Venus staat in Vissen en beweegt naar Neptunus. Wat dat betekent? Het kan twee kanten uitgaan. Of je vindt de liefde van je leven en kunt het bijna niet geloven, of de liefde van je leven verlaat jouw leven. Het ene is fijn het andere doet pijn. Maar beiden brengen een grote verandering in je liefdesleven teweeg. En dus onzekerheid en chaos als vooraankondiging van een nieuwe orde. Het mooie van deze Venus is dat jij je kunt overgeven aan wat wil gebeuren.

Schorpioen
Je beleeft een paar mooie dagen deze maand die vooral te maken hebben met groepen waarin je verkeert. Dit kunnen collega’s zijn maar ook mensen waarmee je een belangstelling deelt. Die invloed doet je beseffen dat je niet alleen voort hoeft te ploeteren in je leven, maar dat je gesteund wordt. Omgekeerd gebeurt hetzelfde. Jij bent de rots voor iemand die dat nodig heeft. Dat ontvangen en geven is een mooie balans die je ervaart op dit moment. Laat het zijn zoals het is, en probeer niet overal iets achter te zoeken. Soms zijn dingen net zo simpel als ze eruit zien.

Boogschutter
Jouw optimisme landt deze maand ook bij andere mensen. Het werkt zelfs aanstekelijk! Als jij je enthousiasme en je trouwe geloof in het goede verspreidt, zie je hoe anderen opfleuren. Voor jou is het nu belangrijk dat je onderdeel bent van een gemeenschap. Alleen zijn lukt echt niet meer want het maakt je treurig. Je bent niet meer gericht op wat niet kan, maar kijkt uit naar het licht aan het einde van de tunnel. En precies dat is je voeding voor je optimisme.

Steenbok
Dingen die je onderneemt lukken. Je bent de juiste persoon op de juiste plaats en tijd. Je hebt de wind in de zeilen en zet grote stappen deze maand. Mars helpt jou een handje en maakt je onvermoeibaar. Van nature ben je wat gereserveerd en leg je niet zo gemakkelijk contact, maar daarvan is deze maand geen sprake. Andere mensen doen graag iets voor je. In de liefde gaat het erom spannen. Geloof je er nog in? Dan kom je in de liefdestunnel terecht waarin je al je zorgen vergeet. Als je die al had.

Waterman
Na een roerige februari wordt het deze maand wat rustiger. Je krijgt tijd om te ontspannen en te verwerken wat er allemaal gebeurd is. Je komt tot de conclusie dat je bepaalde mensen moet laten gaan, omdat ze niet meer passen in je nieuwe manier van leven. Maar zoals dat gaat, er komen nieuwe mensen voor terug. Niet meteen natuurlijk, maar dat geeft niet. De tijd die je nu aan jezelf besteedt is nodig om je weer heel te voelen.

Vissen
Wat gaat er niet goed deze maand? Als enige sterrenbeeld van de zodiac kun jij goed omgaan met chaos. Sterker nog, daar ben jij op je best! Als een vis in het altijd veranderende getij van het water straal jij als een baken van licht. Venus staat in Vissen en dat is voor jou extra gunstig. Pak mee dat gevoel van (universele) verbondenheid en zet je deur open voor de liefde. Na de 21e maart vertrekt Venus naar Ram, waarna alles sneller gaat bewegen. Deze nieuwe lente is voor jou absoluut een nieuw geluid.