Uranus naar Stier

Op 15 mei gaat Uranus van Ram naar Stier en blijft daar tot 6 november. Hij keert dan even terug in Ram om de losse eindjes op te ruimen en vanaf maart 2019 blijft hij tot 2026 in Stier. Uranus is de donderslag bij heldere hemel. Uranus vernieuwt, verandert en komt altijd onverwacht. Het is de revolutionair onder de planeten en hij is erop gericht stoffige, oude zaken resoluut op te ruimen. Op de dag dat Uranus in Ram kwam vond de kernramp in Fukishama plaats, een explosie van jewelste. In het vuurteken Ram kon Uranus zijn energie aardig kwijt omdat Ram ook van vernieuwingen houdt. Denk aan het de opkomst van de zzp’ers waarin iedereen voor zichzelf werkt en de selfie waarin mensen zichzelf etaleren. Maar ook de snelle technische vernieuwingen die we hebben gehad zoals de groei van online winkelen, contactloos betalen en digitaal inchecken. Iedereen achter zijn eigen beeldscherm vereenzaamt waar hij bij staat. Ram is op zichzelf gericht en wil vooruit!

Natuur
Maar nu betreedt Uranus een geheel andere energie. Stier is het dierenriemteken van de vruchtbaarheid en van Moeder Aarde. Alle plannen die gemaakt zijn met Uranus in Ram worden nu ten uitvoer gebracht. Plannen die ervoor zorgen dat het beter gaat met de bijen en andere insecten. Dat de plastic-soep uit de oceanen wordt gehaald en dat er een vervangend materiaal voor plastic wordt ontwikkeld. Iets dat verteerd kan worden en geen schade aanricht. De laatste keer dat Uranus in Stier liep werd de panty geïntroduceerd ( 1939). Een futuristische ( Uranus) nieuwe stof ( Stier). Uranus roept met zeer luide stem op om de natuur te sparen en er goed voor te zorgen. Er zullen dan ook veel nieuwe ontwikkelingen zijn op dit gebied en het bewustzijn dat het tijd is voor verandering dringt zich steeds meer op.

Kunst
Stier is ook het sterrenbeeld van de kunst. We kunnen nieuwe kunststromingen verwachten die te maken hebben met techniek. Er kan al veel met hologrammen en beeldmanipulatie, maar er komt meer. Kunstenaars zijn van nature al voorlopers en met hun creatieve geesten gaan zij nog meer ontdekken. Hand in hand met moderne techniek is een holodek zoals in Star Trek niet eens meer zo ver weg als het toen leek.

Geld
Ook ons geld en de financiële wereld komt aan de beurt. De cryptocoins gaan het muntgeld vervangen, dat waarschijnlijk helemaal zal verdwijnen. Onze beleving en het gebruik van geld gaat op de schop en wordt vervangen door plastic kaartjes of een chip in de mobiele telefoon. De laatste keer dat Uranus in Stier liep was van 1934 tot 1942, de tijd dat er een grote crisis uitbrak die o.a. resulteerde in WO II. Geld was opeens niks meer waard. Maar wat Uranus precies gaat brengen blijft nu nog een raadsel. Uranus verrast altijd!

Uranus in het aardeteken Stier en Saturnus nu in het aardeteken Steenbok biedt perspectieven voor het realiseren van plannen. Aardetekens krijgen dingen in de vorm en maken het concreet. Ook Pluto staat in het aardeteken Steenbok en met zo’n grote dosis aarde blijft het niet bij wilde plannen alleen. Er gaan op grote schaal echt dingen veranderen op de gebieden zoals hierboven beschreven.
Nu volgt een beschrijving voor de twaalf dierenriemtekens. Weet je ook je ascendant en het sterrenbeeld waar je Maan in staat? Lees die voor de volledigheid dan ook.

Ram
Deze maand mei kent twee gezichten voor jou, Ram. Tot en met de 16e mei zijn er vooral veel verplichtingen en moet je je verantwoordelijkheden nemen. Je werkt keihard en zet iets goeds neer. Maar na de 16e heb je daar schoon genoeg van en wil je nog maar één ding: vrijheid. Doen wat jij wilt en niet wat anderen van je vragen. Jouw planeet Mars maakt dan de overstap naar Waterman en daar voelt ie zich frank en vrij. Je ziet je vrienden meer en komt weer aan je sociale leven toe. Hè hè, daar was je aan toe zeg.

Stier
Ja, Stier. In jouw sterrenbeeld gaat het allemaal gebeuren! Zeker de hele vroege Stieren maken meteen al mee hoe Uranus uitwerkt in hun leven. Er komen vernieuwingen en veranderingen die je misschien niet zag aankomen. Naderhand zie je de zin ervan, maar als het aan de hand is verlang je naar rust. De beste houding om hiermee om te gaan is door flexibel te zijn. meegaan met de stroom en je innerlijke evenwicht telkens bijstellen. Omstandigheden mogen dan veranderen, jij blijft wie je bent. Als je weet wie je bent …

Tweelingen
Er zit een flink tempo in deze maand! Je bent van nature al snel en wendbaar, maar nu geef je nog wat meer gas. Je wilt en doet allemaal nieuwe dingen en voordat je toe bent aan het afmaken van je plan, ben je alweer bezig met de volgende. Jij wordt er zelfs moe van. Daar komt verandering in vanaf de 14e mei. Dan doe je het wat rustiger aan en onderzoek je of je plannen levensvatbaar zijn. Direct daarna is daar Uranus die je opnieuw opjaagt. Maar nu heb je de wind mee en komen je stoutste dromen uit!

Kreeft
Je probeert je ergens makkelijk vanaf te maken door te doen alsof je neus bloedt. Alsof jij alles al lang begrijpt en overal rustig onder blijft. Niets is minder waar maar daar kom je later achter. Je moet diep graven en kunt een confrontatie met jezelf niet meer ontlopen. De waarheid komt snel naar de oppervlakte en dat doet even pijn. Uitstellen is niet verstandig, doorpakken wel. Je kunt een flinke slag maken deze maand. Het enige dat je nodig hebt is moed.

Leeuw
Jij ervaart druk vanuit de maatschappij. Je moet veel, denk je maar je hebt niet zoveel energie. Het liefst zit je lekker thuis en laat je de boel de boel. Je denkt dat de wereld instort als jij er niet bent en voelt je ontzettend verantwoordelijk. Deze maand krijg je een lesje in vertrouwen. Vertrouwen in jezelf maar zeker ook in anderen. Je bent niet onmisbaar en je kunt goed delegeren. Houd je wel aan de feiten want iemand in je omgeving heeft de neiging om te overdrijven.

Maagd
Jij bent aan het twijfelen en je weet dat je snel moet kiezen. Het betreft een studie of een reis naar het buitenland. Je weet dat je leven een ommezwaai gaat krijgen en dat je uit je ‘comfortzone’ moet komen. Helemaal niet zo makkelijk voor jou, Maagd. Zodra je in de gaten krijgt dat jij jezelf onder druk zet door te eisen dat je de juiste keuze maakt, zie je in dat er geen foute keus bestaat. Dat scheelt! Een beetje liever voor jezelf zijn mag best.

Weegschaal
De late Weegschalen krijgen het wat rustiger de komende tijd. Er zijn vele veranderingen geweest waardoor je geschokt bent. Dat was Uranus! En aangezien deze jou nu met rust laat, kun je weer rustig ademhalen. In deze maand mei leer je nieuwe collega’s kennen. Plezier en onbevangenheid staan bovenaan en verbeteren de werksfeer. Ook krijg je te maken met jonge kinderen. Je laat je zwaarte vallen en richt je op de levensvreugde.

Schorpioen
Er kan heel veel deze maand! Mogelijkheden genoeg en je zit goed in je vel. Je houdt je eigen tempo aan en laat je niet gek maken door wie dan ook. Voor de vroege Schorpioenen geldt dat je mag rekenen op verrassingen. Zowel positief als ook negatief. Net als voor de Stier geldt dat je het best een flexibele houding kunt aannemen en de onvermijdelijkheid accepteert. Je hebt een stabiele persoonlijkheid en kunt heel veel hebben.

Boogschutter
Jij mag uit de schaduw komen en jezelf presenteren aan de buitenwereld. Men zit op jou te wachten! Je geniet van de aandacht. Je krijgt kritische vragen en als je precies weet wat je wilt en waar je mee bezig bent, zet jij jezelf heel goed op de kaart. Verlies vooral je optimisme niet want dat kenmerkt jou zo. Je hebt meer dan anders aandacht voor je fysieke presentatie. Een andere outfit of kapsel zal je goed doen en het past beter bij de nieuwe jou.

Steenbok
Ai ai ai … je trekt nogal wat aandacht en dat wil je niet! Je voelt je veel te verantwoordelijk voor alles en iedereen en dat nekt je. Plan tijd voor jezelf in, neem vrij, doe iets dat leuk is maar niet moet en laat los laat los. Je hebt teveel op je bordje en stelt onmogelijke eisen aan jezelf. Dit weet je zelf ook best, maar het doen is nog niet zo makkelijk. Wat zou jij jezelf adviseren? En met welk concreet stappenplan kom je bij dat doel?

Waterman
Jouw planeet Uranus maakt de overstap van Ram naar Stier en dat is het centrale thema deze maand. Vooral voor de Stieren en de Watermannen. Deze maand ben je bezig met je netwerk te versterken. Je bent op zoek naar nieuwe opdrachten en wil jezelf meer laten zien. De energie is luchtig en vol met grapjes, maar er is wel degelijk een serieuze ondertoon. Je hebt een plan en legt daar nu de fundamenten voor.

Vissen
Jij bent wat zwijgzaam deze maand. Er gebeurt veel van binnen en je hebt geen behoefte om daarover te communiceren. Je bent diep aan het analyseren en dingen voor jezelf op een rijtje aan het zetten. De balans opmaken en kijken of je op deze weg verder wilt gaan, of dat die ene verandering nu toch echt moet gebeuren. Om dat goed te bepalen wil je alles doorvoelen. Je krijgt te maken met geheimen van jezelf of van iemand anders.

Je hoogst eigen horoscoop in boekvorm? Dat kan! Elk horoscoopboek wordt exclusief voor jou geschreven en voorzien van je horoscooptekening en passend astrologisch beeldmateriaal. Ook leuk als cadeau voor een vriend(in) of een pasgeboren baby’tje. Meer informatie vind je hier.

Op zoek naar een mooi cadeau voor de jarige Stier? Een bijzonder mooie print van museumkwaliteit van jouw sterrenbeeld vind je hier

Deze maandhoroscoop verschijnt elke maand op de website van spiritueel online magazine Koorddanser.