Foto: Noell Osvald

Er is de nodige beweging aan de hemel in deze maand mei. Mars komt recht tegenover Jupiter te staan en dat geeft een krachtmeting. Rondom 6 mei vliegen de argumenten je om de oren en raak je snel verwikkeld in filosofische discussies. Zeker als je een Boogschutter of Tweelingen bent voel je je geroepen om je mening te geven.
Daarna is het Uranus die geraakt gaat worden en dat geeft ophef en verandering. Op 8 mei bezoekt de planeet van de communicatie en het vervoer Mercurius deze Uranus. Dat leidt tot verrassende ontdekkingen maar mogelijk ook tot storingen in het openbaar vervoer. Daarna is het de beurt aan Venus die op 18 mei Uranus bezoekt. Dit kan leiden tot een breuk in relaties. Venus wil versmelten maar Uranus wil zijn eigenheid behouden. Loslaten en vertrouwen zijn ook hier weer sleutelwoorden. Niet claimen ook trouwens. Hier volgt de beschrijving voor de 12 dierenriemtekens. Lees voor de volledigheid ook de tekst van het teken waar je Maan en ascendant in staat.

Ram
Met jouw planeet Mars in Tweelingen is dit een vrolijke maand waarin je veel kunt leren op een speelse manier. Je bent nieuwsgierig naar nieuwe mensen in je leven en zoekt ze veel op. In je communicatie ben je ongeduldig en soms fel, maar altijd met humor waardoor je niet in ruzies terechtkomt. Jij bent deze maand de nar die zich alles kan permitteren in zijn rol. Iedereen die je beperkt heeft een slechte aan jou deze maand want dat sta je ab-so-luut niet toe.

Stier
Je loopt een beetje achter de feiten aan te hollen en krijgt geen goede grip op je leven. Dat frustreert natuurlijk. Het gaat naar een climax rond de 18e. Het inzicht dat je dan krijgt is een ware doorbraak. Eerst moet het stof optrekken van de klap maar als dat eenmaal gebeurt is, zie je kraakhelder welke kant jij jezelf op stuurt. Venus staat dan inmiddels in Stier en dat geeft je stabiliteit en overvloed. Alsof je met een klap in de werkelijkheid bent beland en niet anders kunt dat genieten. Laat je daar als Stier nu heel erg goed in zijn …


Tweelingen
Jij voelt je uitgedaagd en bent er helemaal klaar voor. Kom maar op! Je zit goed in je vel en hebt veel energie. Je zoekt situaties op waarvan je bloed sneller gaat stromen en die je energie geven. Op de 17e verlaat Mars het teken Tweelingen en dan komt jouw leven in wat rustiger vaarwater. Je bent meer thuis en hebt behoefte aan rust en stilte. Even maar, want daarna begint het gebruis en gekwetter weer. De uitnodigingen die je krijgt zijn nu eenmaal te leuk om te weigeren.

Kreeft
Je hebt het idee dat er iets moet. Iets belangrijks dat voor al het andere gaat. Dat je een aspect uit je verleden moet vernietigen. Grondig. Maar er is veel emotionele lading bij betrokken en aangezien jij niet de beste bent in loslaten, verloopt dit proces met horten en stoten. En daar vind je iets van. De planeet van het kappen, Mars, komt op de 17e in Kreeft en reikt daarmee de handvatten aan om een rigoureuze streep te trekken. Hup, weg ermee en op naar de vrijheid in de toekomst.

Leeuw
In de 2e helft van deze maand kunnen dingen wat stroef gaan lopen. Het lijkt vast te zitten en je ontdekt niet waar de opening zit om de boel weer in beweging te brengen. Pas als je gaat zien welk aandeel je zelf hebt, zie je ook hoe het anders kan. Je bent koppig en vindt dat je gelijk hebt. Je vindt dat men moet doen wat jij zegt en dat dan alles wel goed komt. Door terug te stappen en jezelf in de dienende rol te plaatsen help je iedereen. Zodra jij je energie verandert, verandert alles. Appeltje eitje.

Maagd
Jij krijgt het even voor je kiezen als Mercurius bij Uranus komt op de 8e. Je aanpassen doe je voor de buitenwereld omdat het van je verwacht wordt. Maar van binnen kost dat heus meer moeite. Zodra je alleen bent vind je de rust om dingen te verwerken en op een rijtje te krijgen. Neem die rust! De rest van de maand krijg je mooie mogelijkheden om plannen te realiseren. Je vindt al snel dat iets teveel kost, maar als je ziet dat je kwaliteit krijgt ben je overstag.

Weegschaal
Dat er een verandering in je relatie aan zit te komen, weet je al een tijdje. Maar wanneer dat gebeurt wist je niet. Reken maar op 17/18 mei. Het thema is vrijheid en beperking. Aan welke kant jij staat weet je zelf wel. Het kan even knallen maar het is wel noodzakelijk om de spanning te ontladen. Hoe het daarna verder gaat ligt helemaal aan wat jij wil. Een ander thema deze maand is geld. Of je nu veel of weinig hebt of krijgt, je moet ermee aan de slag.

Schorpioen
Jouw planeet Pluto staat dichtbij Saturnus en dat geeft een zekere druk. Ze staan nog niet op elkaar en na mei raken ze verwijderd. Pas in januari 20202 ontmoeten ze elkaar echt. Maar nu merk je daar al iets van. Je weet diep van binnen dat je grote keuzes moet maken. Uitstellen is niet verstandig omdat je het dan om je oren krijgt in 2020. Lees de tekenen en anticipeer daarop. Welke koers je moet varen? Als je merkt dat je er enthousiast van wordt, zit je goed. Zo niet, laat gaan.

Boogschutter
Jouw Jupiter loopt nog steeds retrograde ( schijnbaar achteruit) in mei. Dat betekent dat je aandacht telkens naar binnen gaat. Je krijgt veel impulsen van buitenaf en die zijn stuk voor stuk aantrekkelijk. Maar als je erin meegaat, kom je toch weer bij jezelf uit. Kennelijk liggen daar toch alle antwoorden. Je voelt aan je lijf dat je meer moet bewegen. Wil je best doen, maar het komt er niet van. Of je loopt veel te hard van stapel en krijgt last van je spieren.


Steenbok
Wat hierboven staat voor de Schorpioen, geldt ook voor jou. Met Pluto in jouw sterrenbeeld zit je in een intens proces. Er moet zoveel. Gelukkig kun jij de rust en nuchterheid opbrengen om je tijd te nemen en pas tot actie overgaan als je voelt dat het moment daar is. Deze maand merk je dat de druk wat afneemt. Je stelt jezelf vragen en neemt de macht terug die je eerder aan anderen had uitbesteed. Als je kunt maak dan contact met het vertrouwen dat alles (uiteindelijk) goed is.

Waterman
Je bent (nog steeds) bezig met het thema ‘Wat ben ik waard?’. Dit drukt zich uit in je financiën maar ook in je talenten. En hoe je die talenten kunt verzilveren. Aards, praktisch en noodzakelijk. Maar niet je favoriete onderwerp. Je bent geen doorsnee mens en zult dat ook niet worden. Nergens voor nodig. Maar juist jouw uniciteit kun je inzetten om je brood mee te verdienen. Jouw kwaliteiten zijn bijzonder en zeker niet iedereen heeft dat! Je bent je eigen product.

Vissen
Voor de Vissen geboren rondom 8/9/10 maart breekt er een verwarrende maand aan. Zekerheden verdwijnen en maken plaats voor onzekerheden. Dit geeft een onveilig gevoel waar je niet zomaar een stabiel antwoord op hebt. De beste manier om hiermee om te gaan is loslaten. En dat kun jij als geen ander! In de 2e helft van mei voel je dat je meer energie en motivatie hebt. Er moet wat! Volg je impuls en je komt precies op de juiste plaats en de juiste tijd.