In de maanden mei, juni en juli dit jaar gaat Jupiter pootjebaden in het dierenriemteken Vissen. Heel eventjes maar en heel voorzichtig tot en met 2 graden en 11 minuten. Niet noemenswaardig zou je zeggen maar dat is het toch wel. Even gaan we proeven van versoepelingen en laat-maar-waaien. Gaat de boel in augustus dan weer op slot? Dat valt niet te zeggen ( lees; ik waag me niet aan dit soort uitspraken) maar feit is wel dat we eraan gewend raken. Jupiter in Vissen is The summer of L O V E waarover gesproken wordt en we gaan Woodstock-achtige taferelen beleven. Al in mei is er een verandering van strak naar soepel.
Venus en Mercurius ontmoeten de Noordelijke Maansknoop in Tweelingen op respectievelijk 19 en 10 mei en dat geeft vaak een gevoel van voorbestemming; het heeft zo moeten zijn volgens het domein van Venus ( liefde en jawel, geld) en Mercurius ( sociale interactie en vervoer).
Het wordt dus een interessante maand op de weg terug naar normaal, voor zover er überhaupt sprake kan zijn van normaal. Dit wordt een vrolijke maand waarin we meer niet dan wel thuis zijn en waar we sowieso achter onze schermen vandaan komen en de wereld weer in 3D gaan beleven.

Om tot een vollediger beeld te komen voor hoe deze maand er voor je uitziet lees ook de tekst van het teken waar je Maan en je ascendant in staat.
Weet je die niet? Mail me dan op elodiehunting@gmail.com en ik reken het kosteloos voor je uit.

Ram
Jouw planeet Mars loopt de hele maand in Kreeft. Een vuurplaneet in een waterteken geeft stoom maar wordt uiteindelijk geblust. Emoties kunnen dus hoog oplopen en over het kookpunt heen gaan. Je gooit alles eruit wat je niet aanstaat en dat is nogal wat. Kokend heet kun je worden en dan vallen er niet mis te verstane woorden want als Ram ben je direct. Is alles eruit? Dan zak je als een plumpudding in elkaar. Bek af val je het liefst op een zacht bed en word je opgevangen door liefdevolle armen. Enige beheersing is dus gewenst om blijvende schade te voorkomen.

Stier
Venus gaat redelijk gelijk op met Mercurius en dat zorgt voor genoeg beweging in je leven. Na een bewogen april komt er nu plaats voor relativering en meer luchtigheid. Zodra je grappen begint te maken over je problemen zit je op de goede weg. Zelfspot is de manier om boven jezelf uit te stijgen en in te zien hoe relatief alles eigenlijk is. Je ontmoet je vrienden, praat met je buurvrouw, ziet je broer/zus weer en bent in een vrolijke stemming. Al pratend verwerk je dingen die je langer voor jezelf hebt gehouden.

Tweelingen
Op 21 mei gaat de Zon naar Tweelingen en overheerst deze energie. Daarvoor heb je de opmaat al ervaren en stappen gezet. Op 10 en 19 mei beleef je momenten die een keerpunt zullen zijn in je leven. Ook 1 juli is zo’n dag. Je volgt je intuïtie en zet op grond daarvan dingen in beweging. Het wordt een lekkere maand voor jou waarin jij je bevrijd gaat voelen. Je hebt meer lucht en bent veel met andere mensen. De ontspanning is ontroerend en geeft je positieve energie. En dat uit zich in vrijwel alle aspecten van je leven.

Kreeft
De stand van de Maan is voor jou voelbaar. De nieuwe Maan in Stier op 11 mei markeert een nieuw begin. Je ziet potentie en realiseert je dat je je moet verbinden met anderen om dat te realiseren. Dus haal je je contacten aan en ontmoet je nieuwe mensen. Je bent open en mededeelzaam. Op de 26e mei is de Maan vol en gaat dit proces naar een hoogtepunt. Nieuwe inzichten maken dat je andere keuzes maakt dan je begin van de maand had gedacht. Gejaagdheid en ergernis die je ervaart wijzen erop dat een correctie wenselijk is.

Leeuw
Jouw hoofd staat niet naar verandering en nieuwigheden. Jij vaart beter bij rust en overzichtelijke situaties. Toch moet je in beweging komen je aanpassen aan veranderingen. De rust die je wilt moet je inplannen want voor je het weet stroomt je agenda weer vol. Pas na de 21e kom je in een andere flow terecht en dat komt je humeur ten goede. Extra kilootjes ren je eraf en dat was nodig! Voor sommige Leeuwen is dit een stroeve maand waarin meer moet dan mag. Dit geldt voor Leeuwen die rond de 4e augustus zijn geboren.

Maagd
Als je je iets soepeler opstelt gaat alles makkelijker. De energie vraagt om beweging en verandering en als je dat tegen wilt houden heb je er zelf het meest last van. Beslissingen die je nu neemt zijn niet voor eeuwig. In de loop van mei en juni krijg je meer informatie en de kans bestaat dat je dan op besluiten terug gaat komen. Zet dus geen belangrijke handtekeningen maar geef het tijd. Pas na juni ben je goed op de hoogte en kun je echt een knoop doorhakken.

Weegschaal
Als Weegschaal ben je een sociaal dier en vind je het fijn om in het gezelschap van vrienden te zijn. En dat gaat deze maand veel gebeuren! Je haalt sociale contacten aan. Je bent niet in voor diepzinnige gesprekken maar wel voor plezier en vermaak. Even iets anders, even geen moeilijkdoenerij of andere deprimerende bezigheden. Je kunt het prima loslaten en ontspannen. De dramaqueen in je omgeving pareer je met grapjes. Dat wordt natuurlijk niet gewaardeerd maar daar heb je geen boodschap aan.

Schorpioen
Er bouwt zich een spanning op die deze maand nog niet naar een hoogtepunt gaat. Dat gebeurt in juni, rond 5/6 juni om precies te zijn. Maar jij voelt het al wel. Er broeit iets, er wil iets maar je kunt er nog niets mee. Het is raadzaam om deze maand te analyseren wát er precies broeit. Zo voorkom je een lawine aan emoties in juni omdat je al bekend bent met de dynamiek en weet wat je wilt. Of niet wilt. Terwijl de meeste mensen vrolijk en blij zijn, graaf jij diep in jezelf en dan met name je verleden. Je gaat korte metten maken.

Boogschutter
De genoemde Jupiter is de planeet die bij jouw sterrenbeeld hoort, Boogschutter. Jij gaat dus absoluut merken dat ie even naar Vissen gaat. Je voelt hoe je losser en optimistischer wordt. Dat je compassie groeit en dat je oordelen even in de koelkast plaatst. Je laat je grote hart spreken en brengt een offer om een medemens te helpen. Maar ook je spiritualiteit krijgt een flinke impuls. Je wordt geraakt door een stroming of levensfilosofie die je voor het eerst in tijden aan het denken zet. Je praat, je spreekt, je filosofeert én je luistert! Je gaat van een monoloog naar een dialoog en dat levert je mooie en inspirerende ontmoetingen op.

Steenbok
Met piepende remmen wordt jij tot stilstand gebracht. Dit kun je op twee manieren begrijpen. Óf je ziet het als een tegenwerking en afwijzing waar je niet op zat te wachten. Óf je ziet het als een kans die het leven je biedt. Even een pas op de plaats en een moment voor heroriëntatie. Zit je nog wel op het goede spoor? Moet je niet toch die andere afslag nemen. Het recente verleden passeert de revue en daar neem je de tijd voor. Je moet nog helemaal niks beslissen.

Waterman
Je hebt voor opschudding gezorgd en van zekerheden maakte je onzekerheden. Of het werd je ‘aangedaan’. Deze maand neem je de tijd om alles op een rijtje te krijgen en dat lukt je niet zo goed in je eentje. Je moet je visie op de liefde herzien en proberen in verbinding te blijven. Jouw neiging om je eigen plan te trekken en je niet te laten beïnvloeden door wie-dan-ook, werkt echt niet nu. Je mag gaan leren over delen en over de gevolgen van een verbinding. En dan toch je autonomie bewaren.

Vissen
Jupiter hoort bij jouw sterrenbeeld én komt in je sterrenbeeld. Zeker voor de vroege Vissen levert dit positieve en helende energie op. Je voelt je goed en zit lekker in je vel. Je bent bezig met je toekomst op een positieve manier. Van alle 12 tekens ben jij de meest onthechtte en spirituele en nu Jupiter even in Vissen komt, merk je dat direct. Je hebt bijzondere ervaringen die voor jou betekenisvol zijn. Dit wil je graag delen omdat je ervan overloopt. Gelukkig heb je lieve gelijkgestemden om je heen die naar je luisteren.