Op zaterdag 30 april maken we een zoneclips mee in het sterrenbeeld Stier. Zon, Maan en aarde staan exact op een rij waarbij de Maan het licht van de Zon verduistert. In Nederland is deze eclips niet waar te nemen maar als je toevallig in het zuiden van Zuid Amerika of daaronder bent zie je het wel. Ook al zien we deze zoneclips niet aan de astronomische hemel, astrologisch gaan we de effecten daarvan wel meemaken. Uranus is ook betrokken bij deze eclips en zorgt voor verrassingen. Meestal niet zo aangenaam en vrijwel altijd heel plotseling. Zo hebben we in korte tijd afscheid moeten nemen van een aantal Uranische figuren zoals Jan Rot, Arno Hintjens en natuurlijk Henny Vrienten. Dit waren allemaal mannen die allesbehalve gemiddeld waren. Dat is Uranus – anders, excentriek en vernieuwend. Vaak worden zij pas achteraf gewaardeerd als de meeste mensen gewend zijn aan hun baanbrekende ideeën.

Deze eclips valt in Stier en heeft daarmee een relatie met financiën en de natuur.

File:Elon Musk Accelerates the Boring (45716125474).jpg
Elon Musk Boring Company

Elon Musk koopt Twitter en zet dit platform daarmee in een andere energiestroom. Musk is een uitgesproken Uranisch figuur met zijn ruimteschepen die naar Mars gaan, zijn herbruikbare raketten, zijn elektrische zelfrijdende auto en zijn Boring Company die een supersnelle, ondergrondse baan maakt tussen LA en SF. Ook de crypto waar hij een voorstander van is, valt onder Uranus in Stier. Elon Musk is een visionair ( Uranus) die zijn plannen concreet maakt (Stier).
De rest van de mensheid merkt dat er fikse financiële bewegingen zijn en er veel te doen is over inkomensongelijkheid. Of dat de oorlog in Oekraïne er toe leidt dat we onverwacht (Uranus) sneller van het gas afgaan en overstappen naar natuurlijk ( Stier) opgewekte energie. Veroorzaakt Uranus dit dan allemaal? Een planeet die onnoemlijk ver van de aarde is verwijderd bliebt energie en wij merken dat? Nee, natuurlijk niet. De positie van Uranus in het grote astronomische uurwerk dat wij ons zonnestelsel noemen is als de wijzer van een klok die laat zien hoe laat het is. We kunnen de komende tijd meer verrassingen verwachten op financieel gebied en een natuurramp is ook niet uitgesloten. Vooral mensen die rondom de 30e april jarig zijn gaan een game changing jaar tegemoet.

Een zoneclips vindt twee keer per jaar plaats en kleurt de maanden rondom de eclips. De volgende eclips zal zijn op 25 oktober 2022 in Schorpioen.

Ram
Met jouw planeet Mars in Vissen onderga je alle mondiale en nationale consternatie enigszins gelaten. Je voelt je machteloos en probeert het klein en dichtbij huis te houden. Je treedt niet zo op de voorgrond en richt je op je eigen spirituele ontwikkeling. Rondom 17 en 18 mei heb je minder energie en ben je bevattelijk voor rondwarende virussen. Vanaf 25 voel jij je weer de oude en op 30 mei beleef je een topdag.

Stier
Jij staat het ene been in het oude en met het andere in het nieuwe. Een nieuwe fase breekt aan en je bent ontzettend gemotiveerd. Met een vliegende start maak je snel vorderingen. Houd rekening met en ruimte voor het onverwachte en stel bij zo nodig. Tegen het eind van de maand heb je een lekkere financiële meevaller. Een nieuwe opdracht of een salarisverhoging zijn reden om de champagne te ontkurken.

Tweelingen
Jij gaat vrolijk je eigen gang maar … moet op je strepen terugkomen. Er ligt nog een los eindje wat je niet kunt negeren. Mercurius gaat retrograde op 10 mei en werpt je terug je verleden in. Dit betekent dat iets wat al lang loopt eindelijk wordt afgerond. Denk niet dat het allemaal vanzelf gaat maar blijf goed opletten. Ook financieel kun je te maken krijgen met een verrassing. Op 3 juni gaat Mercurius weer vooruit en na 19 juni ben je weer back on track.

Kreeft
Bij een eclips is altijd jouw planeet ( of beter gezegd; jouw licht) de Maan betrokken. Vorig jaar waren de eclipsen in Tweelingen en Boogschutter en moest je vooral je kennis vernieuwen. Dit jaar staan materiële en mentale zekerheden centraal. Zie het als een grote APK keuring van je leven. Sommige onderdelen zijn aan vernieuwing toe en andere dingen kunnen nog wel een jaartje. Maar, het roer moet om!

Leeuw
Jouw licht aan de hemel de Zon speelt een hoofdrol in een eclips. Het kan dan ook niet anders dat je voor een financiële reorganisatie staat. Aanvankelijk met bibberende knieën maar als je feitelijk gaat kijken ziet het er logisch uit. Er gaan deuren dicht en nieuwe deuren zijn nog niet open. In deze onzekere periode vind je het lastig om te relativeren. Vanaf 22 mei lukt dat beter als iemand je laat lachen.

Maagd
Deze maand verleg jij je kritische blik van buiten naar binnen. Je neemt jezelf onder de loep en onderzoekt waar je een bepaald iets of iemand niet kunt loslaten. Want het zou beter zijn als je dat wel deed. Zodra je inziet dat het te maken heeft met de onzekerheid die je aanstaart, snap je waarom en wat je moet doen. Zekerheid zit nooit in omstandigheden maar altijd in jezelf. De vraag is of jij op jezelf durft te vertrouwen.

Weegschaal
Deze maand ben je wat volgzaam in je relatie(s). De ander is je telkens voor en geeft jou het nakijken. Vind je niet zo erg, jij hobbelt wel mee. Als er financiële belangen gaan spelen ben je opeens alert. Je legt moeiteloos de vinger op de zere plek en stelt veranderingen voor. Het lijkt een goede maand voor een nieuw begin, maar dat is het niet vanwege de retro Mercurius.

Schorpioen
Als Schorpioen ben je een ster in mensen inschatten. Zo ook deze maand. Je ziet dat een geliefde je hulp goed kan gebruiken. Zonder de ander een schuldgevoel te geven doe je wat je kan. En dat mag niet onderschat worden! Tegen het eind van mei krijg je weer meer tijd voor jezelf. Je hebt behoefte om er even helemaal tussenuit te gaan en boekt een reis.

Boogschutter
Jouw planeet Jupiter is met grote snelheid door Vissen gegaan en liet je ruimte en ontspanning zien. Vanaf 11 mei gaat Jupiter de Ram in en initieert een nieuwe start. Als het om een project gaat dat onder de pauzeknop heeft gezeten kun je met een gerust hart hervatten. Is het iets totaal nieuws? Dan is het beter om het rustiger aan te doen wegens kinderziektes die er eerst uit moeten.

Steenbok
De eclips heeft een gunstige uitwerking in je leven. Je krijgt mooie kansen die plots uit de hemel lijken te vallen. Financieel kun jij je voordeel ermee doen. In de liefde krijg je de zekerheid waar je naar verlangt. Ook al eindigt er iets, de onzekerheid en spanningen zijn als sneeuw voor de zon verdwenen. Probeer mee te bewegen met de nieuwe tijd die voor je begint.

Waterman
De plotselinge wendingen kun jij prima aan. Je doet het goed op alle energie die ermee vrijkomt en kunt prima meebewegen. Ook voel je de behoefte om iets te doen voor je medemens. Je bent verre van egocentrisch en deelt graag met anderen. Wel kun je het aan de stok krijgen met iemand die zijn poot stijf houdt. Je hebt een bloedhekel aan mensen die veranderingen tegenhouden.

Vissen
Na een paar drukke maanden waarin veel dingen snel veranderden, wordt het nu rustiger voor je. Je krijgt de tijd om alles mentaal te verwerken en je te verhouden tot wat gebeurd is. Dat jij je meer terugtrekt is daarmee niet logisch, want je mag nu de vruchten gaan plukken van je inspanningen. Je hebt een forse stap in je ontwikkeling gezet en een blinde vlek getackeld.