Mars speelt een hoofdrol deze maand november. Als de nieuwe maand begint op 1 november staat Mars in de 1e graad van Schorpioen. Klaar voor de start en op weg naar een bewogen reis waarin hij aardig wat uitdagingen zal tegenkomen. Mars symboliseert onze wil waarmee we ons leven vorm geven. Langzaamaan zal hij deze maand ontdaan worden van alle pretenties en grootspraak. De macho Mars wordt getest op zijn waarachtigheid.
De eerste uitdaging is Saturnus op 9 november. Wij stervelingen merken dit omdat dingen niet van de grond komen. Er is elke keer iets dat ons tegenhoudt of waar we verantwoording aan af moeten leggen. Na een beleg van 3 dagen gaat Mars weer verder. Hij is ter verantwoording geroepen door de grote begrenzer Saturnus en is niet meer onwetend en naïef.

Op 17 november vindt hij Uranus tegenover zich, ook niet de minste. Uranus brengt Mars uit evenwicht en rondom deze datum mogen we dus verwachten dat we voor (on)aangename verrassingen komen te staan. Zeker op financieel gebied maar ook als het gaat om onze natuur. Mars herpakt zich, stelt zijn koers bij en vervolgt zijn weg door Schorpioen.
In de laatste dagen van november vormt hij een mooie verbinding met Neptunus dat hem milder stemt. Als hij in gaat zien dat hij niet alles kan regelen, geen controle heeft en beter niets kan afdwingen, ontstijgt hij zijn persoonlijke wil en is hij in staat om als instrument te dienen voor de goddelijke wil.
Saturnus en Uranus waren uitdagingen en Neptunus is de uitnodiging om opgedane levenservaring te sublimeren en zo bij te dragen aan een beter Groter Geheel.
Het aloude ‘verbeter de wereld, begin bij jezelf’ is hier van toepassing.

Hieronder volgt een beschrijving door de 12 vensters van de dierenriem. Elk sterrenbeeld heeft een unieke blik op wat zich afspeelt. Lees voor de volledigheid ook de teksten van de tekens waar je Maan en je ascendant in staan. Weet je die niet? Mail me dan op elodiehunting@gmail.com en ik reken het kosteloos voor je uit.

Ram
Aangezien jouw planeet Mars is, ga jij deze reis door Schorpioen absoluut merken. Probeer je ongeduld te parkeren en door te dringen naar de kern. Wat moet je herzien in je leven? Waar laat je je ego domineren ten koste van? Jouw aandacht moet bij de wortels van je bestaan zijn. Dus spreek jezelf toe en kies de afslag die het beste voelt. De afslag die je voedt. Al je ambities komen op een later tijdstip wel weer aan de orde.

Stier
Jij ziet de hoofdrolspeler Mars van een afstand, maar voelt de dwingende energie heel dichtbij. Alsof je iets moet, alsof je wordt opgejaagd en een richting in wordt geduwd die je niet wil. Deze maand kom je op een punt dat je ‘nee’ zegt en aangezien je dat niet snel doet, is dit een krachtig statement. Knappe die daar iets tegenin durft te brengen. Het dringt tot je door dat alleen jij verantwoordelijk bent voor je eigen geluk.

Tweelingen
Jouw planeet Mercurius maakt ook een reis door Schorpioen en komt dezelfde uitdagingen tegen als Mars. Maar bij jou duren ze korter. Je geeft sneller op of ziet sneller in waar het werkelijk om draait. Je vermogen om zaken van 2 kanten te bekijken komt goed van pas. Ook jou kan een verdieping wachten maar dan moet je wel in je serieuze stand. Want er ligt een mooie kans voor diegenen die het willen zien.

Kreeft
Deze maand is een opmaat naar de Volle Maan eclips op 19 november, waar het thema van prioriteiten stellen die je als mens voeden, aan de orde is. Je hoeft daar geen moeizame analyses op los te laten want met je kreeftenbloed voel jij het perfect aan. Stroomt het niet meer? Dan is dat een criterium om een volgende stap te zetten. Loslaten is niet je sterkste kant omdat je snel hecht. Dat wordt dan ook je uitdaging van deze maand.

Leeuw
Met de Zon in Schorpioen zie jij je voor een lastig onderwerp in je leven geplaatst. Wie heeft de macht? Wie is de baas? Nog veel belangrijker; wie erken jij als de leider in je leven? Je stript jezelf zoals Inanna dat deed in haar afdaling naar de onderwereld. Dit kan nogal wat consequenties hebben in je dagelijkse leven omdat je een definitieve streep gaat trekken onder een fase.

Maagd
Jouw Mercurius is heel eenduidig in de weg die je moet gaan. Resoluut, vastberaden en onverschrokken. Maar jij twijfelt. Om je heen zijn er veel veranderingen en als je niet kiest wat je positie is, word je meegezogen als een willoos wezen. Het is beter om mee te gaan met de stroom en niet al teveel na te denken. Al die mitsen en maren zijn verwarrend en houden enorm op.

Weegschaal
Je blijft aardig stabiel onder alle consternatie deze maand. Je slaagt erin om ‘team Zwitserland’  te blijven en je niet te laten verleiden tot uitspraken of acties waar je niet achter kunt staan. Wel ben je een rots in de branding voor de mensen om je heen. Welke impact dat op jou heeft realiseer jij je pas volgende maand. Probeer dus een vinger aan je pols te houden en ook ‘nee’  of juist ‘ja’ te zeggen als dat beter voelt.

Schorpioen
Jij beleeft een grote reset als je de kansen pakt die je aangereikt worden. Je hebt lekker veel energie en geen geduld voor wat jij onzin vindt. Je gaat voor kwaliteit en bent niet bang om scherpe keuzes te maken. Ben je dan heel luidruchtig en aanwezig? Nee, dat is je stijl niet. Jij gaat stilletjes je gang zonder dat iemand het in de gaten heeft. Tegen het einde van de maand presenteer je iets heel bijzonders.

Boogschutter
Jij speelt een verbindende rol op dit toneel der waarheid. Waar anderen afwijzen en laten gaan, kijk jij naar het grotere geheel. Je kunt het zien als een natuurlijke beweging in de cyclus van leven-dood-leven, in symbolische zin. Net als de Weegschaal blijf je staan en grijp je niet in. Je aanvaardt. En dat lijkt veel makkelijker dan het werkelijk is. Want je aanvaard ook verlies. De kunst is om niet alles persoonlijk te nemen.

Steenbok
Iets wat je al langer aan zag komen gaat nu gebeuren. Wat? Dat hangt af van je persoonlijke horoscoop, maar dat het ingrijpend is is zeker. Door je te richten op het verleden kom je niet vooruit en dat is wel wat je wil. Deze maand sta je een laatste keer stil bij een belangrijk fenomeen in je leven, en dan ga je verder. Richting de toekomst waar een zekere vrijheid op je wacht. Wil niet teveel, maar ga er open in.

Waterman
Het wordt een dans tussen groei en beperking deze maand. Enerzijds moet je grenzen trekken en anderzijds moet je juist gas geven. Om dat gas geven gaat het in november. Jupiter staat nog 2 maanden in jouw sterrenbeeld dus nu is je kans tot uitbreiding, groei, ontwikkeling etc. In sprookjes geloven brengt je de onvermijdelijke desillusie. Beter is het om realistisch én optimistisch te blijven. Dan trek je die energie ook aan.

Vissen
Het principe van de Stabat Mater gaat erom dat je het leed van iemand anders ziet en erkent, maar niet ingrijpt. Dat je laat gebeuren wat gebeuren moet in de wetenschap dat het goed is. Hoe moeilijk ook. Het vermogen om in contact te blijven met iets dat pijnlijk is, is niet iedereen gegeven. Maar jou wel. Je aanwezigheid is erg belangrijk voor een dierbare. Meer hoef je echt niet te doen.