H

Oktober wordt een maand die aftrapt met flink wat innerlijk vuurwerk. Dat gaat behoorlijk diep want het dierenriemteken Schorpioen is betrokken. We voelen de noodzaak tot veranderen en komen niet meer weg met wegwuiven en koppen in het zand. De confrontatie met vastgeroeste patronen is voor de één bevrijdend en voor de ander beklemmend. Uranus houdt eerst Mercurius ( op 6 en 7 oktober) een spiegel voor en later ook Venus ( op 12 en 13 oktober). Degene die het moeilijk vindt om nee te zeggen ervaart de beklemming. Degene die het wel doet, ervaart bevrijding. De spiegel laat zien waar de noodzaak tot veranderen en vernieuwen ligt. Omdat Venus betrokken is ligt dit in relaties met anderen. Mercurius reikt verrassende en intense manieren aan. Waarom makkelijk doen als het moeilijk kan? Omdat Mars in Weegschaal loopt is de actiebereidheid ver te zoeken en als het al zover komt, zal het mild zijn.
Desondanks is de innerlijke omwenteling niet te stoppen en als je niet zelf een daad stelt, doet het Leven dit voor je. Want verandering is het enige constante. Dit tegenhouden is tegen de cirkel van leven.
Hieronder lees je de beschrijving per dierenriemteken. Om tot een vollediger beeld te komen lees je ook de tekens waar je Maan en ascendant in staan.
Je eigen horoscoop bereken je op www.astro.com of stuur me even een mailtje.

kunst: Anne Bachelier

Ram
Jouw planeet Mars duikt op 5 oktober in Weegschaal. In dat dierenriemteken komt Mars niet zo goed tot zijn recht. Van nature is hij sterk, stoer en een durfal, maar in Weegschaal is het een bang jongetje dat zich achter de rokken van elke moeder verschuilt. Je komt niet echt tot ferme daden deze maand en durft de knoop niet door te hakken. Ben je dan een bangerik geworden? Nee hoor, je wordt je sterker bewust van wat je met anderen doet. Je empathie is groter en dus voel je wat de ander voelt, als je weer eens flink uit de hoek komt. Met andere woorden; je telt tot tien alvorens je je statement maakt.

Stier
Tot en met de 8e kabbelt je maand lekker voort. De liefde speelt de hoofdrol in je leven en er is geen vuiltje aan de lucht. Vanaf de 9e verandert dat. Die liefde verdiept zich en je komt bij je verborgen verlangens. Je neemt geen genoegen meer met minder en kunt daarin nogal dwingend zijn. Niet omdat je dat wilt, maar omdat de innerlijke drang grootse vormen aanneemt. Je gaat staan voor waarheid en authenticiteit. Durf je het niet aan, dan word je stiller en stiller. Angst overheerst en je laat je niet meer zien.

Tweelingen
Als olijke Tweelingen heb je meestal een goed humeur en ben je grenzeloos positief. Maar ook jij maakt deze maand een duikvlucht de diepte in. Banden met bepaalde mensen en situaties gaan zo hard knellen dat je het niet meer kunt ontkennen. Je wil los, je wil vrij. Dat kan maar op één manier en dat is zelfreflectie, want met je vinger wijzen naar de rest van de wereld is ronduit kinderachtig. Iedereen moet veranderen zodat jij je beter voelt … De moedigen trekken hun conclusies en kiezen voor hun eigen geluk door de treinwissels te verzetten. En dat gaat op een onzichtbare maar daadkrachtige manier!

Kreeft
Voor jou wordt oktober een mooie maand, Kreeft. Veranderingen die jij al lang voorvoelde gaan daadwerkelijk plaatsvinden. Daar heb je wel een tijd op moeten wachten, maar je kon je innerlijke waarheid niet verloochenen. Dit zijn grote keerpunten die een groot effect hebben op je gemoed. Zeker ook in de liefde kom je tot een diepe verbinding met iemand waar je veel van houdt. Een beetje koudwatervrees heb je wel, maar de opluchting is groter. Angsten verdwijnen niet als sneeuw voor de zon, maar worden wel in de ogen aangekeken. En daarna ga je er dwars doorheen.

Leeuw
Je loopt wat achter de feiten aan en doet van alles om de controle terug te krijgen. Je lijkt telkens mis te grijpen totdat je ziet dat controle een illusie is. Alles gebeurt zoals het moet gebeuren en jouw perceptie bepaalt hoe je je erbij voelt. Je begint met terugtrekken zonder uit verbinding te gaan. In je relatie heb je aanvankelijk strijd maar ook daar trek je je controledrift terug. Pas dan zie je die ander werkelijk en hij/zij jou. Pak je de kans die je wordt geboden goed op, dan ervaar je een fijne verdieping. Laat je ‘m liggen ( en dat mag) dan ga je na enige wrevel door op je weg.

Maagd
Je zit middenin een ingewikkeld proces en hebt meer vragen dan antwoorden. Dit kan beklemmend zijn vooral ook omdat je geen lichtpuntje hebt. Door erover te praten creëer je ruimte voor jezelf. Tijd is je grootste vriend maar ook het vertrouwen in jezelf. Halverwege de maand denk je dat niets lukt, maar dan opeens slaat het om. Je krijgt een inzicht waarmee je verder kunt. Opluchting en helderheid volgen snel en je hebt een grootse stap gezet.

Weegschaal
Jij houdt van de gulden middenweg en stelt je altijd zeer diplomatiek op. Je bent in staat dingen van twee kanten te bekijken. Dat is een kwaliteit die deze maand gewenst is. Er is echter een voorwaarde; er moet een knoop worden doorgehakt. En daar ben je niet zo goed in. Na de 9e keer je naar binnen en stel jij jezelf grote levensvragen. Daarbij ga je de diepte niet uit de weg. Dit kan een maand worden waarin je mooie inzichten over jezelf krijgt. Maar dan moet je wel durven …

Schorpioen
Ha! Dit wordt een fijne maand voor jou! Hoe vaak heb je al niet gehoord dat je te moeilijk doet en dat je vooral anders moet zijn. Deze maand is het tegenovergestelde waar. Mensen zitten op jou te wachten en nemen je in vertrouwen. Je geeft geen adviezen maar legt wel de vinger op de zere plek. Als een sjamaan daal je af in de ziel van de ander en maak je contact met wat daar in het donker een leven heeft. Dat belicht je en je laat de weg naar buiten zien.

Boogschutter
De komende twee maanden heb je snelheid in je leven. Alles loopt lekker en gaat precies zoals je wilt. Het thema voor deze maanden is toekomst. Je maakt plannen en loopt over van de ideeën. Vanaf december kun je die concreet gaan maken en toetsen aan de realiteit. Tot dan is het vooral informatie opzuigen en positief blijven. Deze maand zie je je geconfronteerd met foutjes in je plannen. Je kunt ze meteen rechtzetten en aanpassen. En oh ja, besteed wat extra aandacht aan geldzaken. Je kunt niet zeker genoeg zijn.

Steenbok
Er lijkt aan de oppervlakte niets te gebeuren. Je doet gewoon je werk en zit comfortabel in je dagelijkse ritme. Maar onder die oppervlakte roert er zich van alles. Dat zijn gevoelens waar je sowieso niet zo makkelijk contact mee maakt en die je ook liever niet voelt. Dingen waar je al lang niet meer over nagedacht hebt, omdat ze niet zo fijn zijn, komen terug in je gedachten. Je vraagt je af of je er iets mee moet. Als een echte Steenbok ga je systematisch te werk om dit uit te pluizen. Misschien begraaf je ze voorgoed of misschien ga je het eindelijk delen.

Waterman
Communicatie is altijd belangrijk en liefde ook. Als Waterman moet je niet zoveel hebben van diepgang of emoties. Graag rationeel en redelijk, daar doe jij het beter op. Deze maand krijg je gewetensvragen en de mogelijkheid je gevoel te delen. Jij bent degene die de knuppel in het hoenderhok gooit en voor opschudding zorgt. Omdat bepaalde dingen je dwars zitten en je niet meer weg kunt kijken. Je breekt dingen open en legt het probleem bloot.

Vissen
Sommige dingen kun je alleen met het hart begrijpen, en dat kun jij als geen ander. Je bent een echte steun voor de mensen om je heen en schuwt nare gevoelens niet. Je wacht niet tot iemand belt, maar staat op de stoep.
Waar je deze maand op moet letten is dat men je niet voor hun karretje spant. Niet iedereen is zo eerlijk ( en naïef) als jij. Laat los, blijf weg. Je intuïtie zit altijd goed en wijst je de weg.