Op 20 maart gaat de Zon van Vissen naar Ram en is het nieuwe astrologische jaar een feit. We staan weer aan het begin van de reis van de Zon door alle twaalf dierenriemtekens. En wat een begin! Aanvankelijk rustig, beheerst en naar binnen gericht, maar naarmate acht april nadert bouwt de spanning op. Want op die acht april beleven we een zoneclips. Voor de Rammen, de Weegschalen, de Kreeften en de Steenbokken onder ons wordt dit een schakeljaar. Vooral de Rammen en Weegschalen staan aan de vooravond van een grote verandering. Wat dit precies is? Dat is per persoon verschillend, maar het is wel zeker dat de energie aan intensiteit toeneemt en grote keerpunten teweeg brengt.
Een eclips geeft spektakel en rekent resoluut af met alles dat niet van het licht is. Meestal niet op een aangename manier, tenzij je doorziet wat wil gebeuren. Op welk levensgebied kun jij wel wat licht gebruiken? Door het kanaal open en schoon te mediteren creëer je een zachtere weg waarlangs het onvermijdelijke zich kan manifesteren.

Ram
Deze maand word je meerdere malen uitgedaagd om je uit te spreken. Om ronduit eerlijk te zeggen wat je denkt. Ben je aanvankelijk nog brutaal en stoer, na twaalf april verandert dat. Je wordt milder en voelt meer empathie. Een lesje ego buigen hoort er ook bij. Probeer flexibel te zijn en wat meer tijd te nemen voor je dierbaren. Jouw tempo is nogal snel en daardoor mis je kansen.

Stier
Je kunt het idee hebben dat je geen meter opschiet. Dat alles tegenzit en veel mensen te tegenwerken. Kies je voor de frustratie dan ga je een minder leuke maand tegemoet. Gebruik je dit oponthoud om alles nog eens zorgvuldig en aandachtig na te lopen, dan kom je straks beter voor de dag. Het is gewoonweg de tijd nog niet. Maar die komt zeker wel na zes april.

Tweelingen
Door jouw planeet Mercurius pik je een graantje mee van de eclips. Dat kan zijn in de vorm van (extra) werk of de start van een nieuw project. Je krijgt de kans je talenten te laten zien. Voor jou niets nieuws maar voor de buitenwereld zeker wel. Het is belangrijk dat je niet aan jezelf twijfelt en dat je eerlijk bent. Ook naar jezelf. Dit is de juiste houding om iets moois tot stand te brengen.

Kreeft
De druk wordt opgevoerd in je relatie. Er is sprake van een spanning tussen autonomie en verbinding. Jij zit in de positie van de vrager en bent daarmee kwetsbaar. De vraag is of jij je kracht kunt laten gelden, zonder bang te zijn voor een afwijzing. Je relaties staan centraal deze maand. Meestal zorg jij voor anderen, maar nu moet je vooral voor jezelf zorgen.

Leeuw
Je bent klaar voor een nieuwe start in je relatie. De afgelopen tijd heb je constructieve gespreken gevoerd, en die zijn nu klaar. Want het is tijd voor actie! Samen iets nieuws ondernemen blaast nieuw leven in je relatie. Je bent in deze periode graag bij mensen die familie zijn of als zodanig voelen. Je realiseert je dat je verleden je gevormd heeft en ervaart daar een zekere veiligheid in.

Maagd
Financiën. Die houden je bezig deze maand. Je verdraagt het slecht als er nog facturen openstaan en maakt een realistisch plan om in de plus te komen. Zit je daar al? Dan is deze periode de start voor meer inkomen. Blijf echter wel alert op de spreekwoordelijke kleine lettertjes als je een contract aangaat. Het is beter te wachten tot na april, want er komen nog wat zaken aan het licht.

Weegschaal
Er gebeurt veel om je heen en het liefst raak je niet al teveel betrokken. Als het even kan trek jij je terug in je eigen wereld. Dat heb je nodig om je balans te bewaren. Sociaal gezien is dit een interessante maand. De nieuwe mensen die je leert kennen zijn zachtmoedig en geven je alle tijd om te wennen. Vanwege de eclips ga je een periode tegemoet met minimaal één grote verandering.

Schorpioen
Je kunt niet anders dan met je neus vooraan staan. Dat heeft niet je voorkeur, maar omdat je weet dat je aanwezigheid ertoe doet, ben je er. Je bent wat koppig in de omgang met anderen. Dat is een bewuste keuze want het gaat nu om principes die je erg dierbaar zijn. Als iemand daar problemen mee heeft, kun je daar niets mee. Voor nu ben je voornamelijk met jezelf bezig.

Boogschutter
Jij bent graag onder de mensen. Lekker naar buiten, naar een interessante bijeenkomst of een festival. De relatieve rust die je nu nog hebt, loopt naar een einde. Of naar een nieuw begin, het is maar net hoe je het bekijkt. In april ontstaat er veel beweging in je leven. Je krijgt te maken met verrassingen en plotse veranderingen. Deze zijn erg verfrissend maar je moet er wel even aan wennen.

Steenbok
In deze roerige maand ben jij de rots in de branding. Jij bent degene die de grenzen bewaakt en orde schept als zaken uit de hand dreigen te lopen. Je neemt je verantwoordelijkheid. Neem je dan ook verantwoordelijkheid voor jezelf? Met andere woorden; blijf goed voor jezelf zorgen en neem ook eens een dagje vrij. Zodat je even op adem en tot rust kunt komen.

Waterman
Jij hebt het flink voor je kiezen gehad afgelopen periode. Er zijn dingen naar een hoogtepunt gegaan en je moest met de billen bloot. Deze maand wordt het wat rustiger. Er zijn nog wat losse eindjes die met een goed gesprek moeten worden afgerond, maar daarna is er ontspanning. Tenzij je je gaat bemoeien met alle bewegingen om je heen. Maar dat kies je zelf.

Vissen
Na een paar pittige dagen in de liefde, is er nu ruimte. En die heb je nodig! Want je jouw verlangens op een rijtje zetten. Helder krijgen wat je te bieden hebt in een relatie en hoe je dat vorm kunt geven. Venus loopt nog tot 4 april in Vissen en dat is goed nieuws. Het geeft aan dat je liefde en verbinding ervaart en dan met name onvoorwaardelijke liefde. Willen we dat niet allemaal?