Op 23 oktober gaat de Zon van Weegschaal naar Schorpioen en krijgen we te maken met een hele andere energie. Diepgang is een sleutelwoord en dat is niet alleen maar halleluja. Want in die diepten komt iedereen ook angsten en grenzen tegen. Grenzen die erom vragen verbroken te worden. Angsten verhinderen dat dus het is goed om die in de ogen te kijken. Dan verandert de vuurspugende draak in een schattig, aaibaar draakje dat dankbaar is dat je hem eindelijk hebt weten te blussen en sussen. De kracht die daarna vrijkomt is ongekend.

Ram
Jij bent altijd zo moedig en komt met bluffen een heel eind. Maar nu wordt er iets anders van je gevraagd. Je ziet in dat je een bepaalde strijd of ambitie niet gaat redden en hebt dan twee keuzes. Of je geeft het op of je gaat het zien als metafoor. Wat is de boodschap die je nu krijgt? Als je door durft te dringen naar je schaduwkant zet je iets groots neer in je leven. Iets waar je met recht trots op mag zijn.

Stier
Voor jou geen psychische analyses deze maand. Je hebt wel wat anders aan je hoofd. Wat? Werk. Je bent ongelooflijk druk en voelt een grote verantwoordelijkheid ten aanzien van collega’s of werknemers. Daarom trek je alles naar je toe. De financiële beloning staat niet in verhouding met je prestaties, maar dat neem je voor lief. De beloning zit ‘m nu in geluk, tevredenheid en dat je weet dat je iets goeds doet voor anderen.

Tweelingen
Een van je talenten is praten. Jij praat recht wat krom is. Deze periode doe je aan waarpraterij. Met andere woorden; je zegt waar het op staat en schuwt daarbij geen beladen woorden. Je kunt niet anders want je ziet in dat als je dat niet doet, je iets of iemand kwijtraakt in je leven. Je laat het achterste van je tong zien en vraagt hetzelfde van de ander. Of je doet het niet natuurlijk. Want heel makkelijk is dit niet voor je.

Kreeft
Huiselijke verantwoordelijkheden hangen als een blok aan je been. Als Kreeft heb jij je gezin en je huis hoog zitten, maar deze periode even niet. Je brengt je tijd door met vrienden en met netwerken. Dit zet je in een spagaat omdat je op twee plaatsen tegelijk moet zijn. Zijn familieleden vrienden? Dan is er geen probleem. Uiteindelijk kies je nu voor jezelf en je bewegingsvrijheid want die is je zeer lief.

Leeuw
Er zijn spanningen in je relatie omdat er sprake is van een machtsstrijd. Jij wilt je zin doordrijven want je vindt dat je gelijk hebt. Maar dat vind je partner ook! Jullie zien over het hoofd dat je beiden een eigen werkelijkheid hebt. Laat je gouden hart stralen en wees mild naar de ander. Hij of zij bedoelt het goed. Als je inziet dat jullie doel (een fijne relatie) hetzelfde is, draai je bij. En dan volgt de ander heel snel.

Maagd
Met een beetje pech zitten je oogkleppen strak om je hoofd en lijd je aan tunnelvisie. Voordeel is dat je veel werk verzet en nadeel dat jij je omgeving uit het oog verliest. Als je daar door je partner op wordt gewezen, schrik je. Je werpt de kleppen af en betrekt anderen in je leven. Om hulp vragen is niet makkelijk voor je maar je doet het wel. Omdat je anders te ver verwijderd raakt van je omgeving en dat wil je niet.

Weegschaal
Je loopt achter feiten aan te rennen op je werk. Je baalt er nogal van maar het is even niet anders. Sommige klussen moeten geklaard worden en jij bent de aangewezen persoon daarvoor. Je krijgt kritiek vanuit je omgeving. Het raakt je, je neemt het serieus maar je maakt er niets groots van. Omdat je snapt waar het vandaan komt. De liefde komt deze periode vanuit je werk. Weliswaar heel voorzichtig, maar toch.

Schorpioen
In de afgelopen weken heb je balans gevonden in jezelf en nu verschuift de focus. Je relatie komt in het licht te staan. Let wel; niet je relatie op zich, maar de relatie zoals jij ‘m ervaart. Het thema gaat over jezelf kunnen en durven zijn in je meest hechte relaties. Er is vaak de angst om de ander te verliezen als je jezelf echt laat zien. Grote kans dat je relatie er nu juist hechter van wordt. Jullie leren elkaar nu nog beter kennen en dat versterkt de band.

Boogschutter
Dat het nu eens een keer helemaal om jou draait, vind je niet erg. Sterker nog, je geniet ervan! Je krijgt de lof die je toekomt en men komt bij jou om raad. Dan zijn ze aan het goede adres want je hebt ook echt goede antwoorden. Ben je op zoek naar een nieuwe baan? Dan is dit een periode om wat brutaler te zijn dan anders. Omdat je de wind mee hebt en er deuren voor je opengaan. Misschien op toevallige wijze, maar toeval bestaat natuurlijk niet.

Steenbok
Er is iets verdwenen uit je leven en dat heeft invloed op je gemoed. Je bent meer naar binnen gericht en op je werk ben je vaker afwezig. Je werkt thuis maar je gedachten zijn elders. De stap die je aan het zetten bent is een belangrijke in je leven. Door los te laten maak je ruimte voor een nieuwe toekomst en een nieuw perspectief. Vecht niet tegen emoties maar laat ze gewoon komen.

Waterman
Het eeuwige gevecht van gevoel en verstand is bij je op bezoek. Je gedachten maken overuren maar je krijgt het niet op één lijn. Kies je voor het een dan raak je het ander kwijt. Als je inziet dat je vastzit, forceer je een doorbraak. Alles beter dan de stilstand waar je hoorndol van wordt. Een vage kennis blijkt een goede vriend omdat je daar alle begrip en steun van krijgt. Dit verrast je en maakt je blij.

Vissen
Vaak weet jij dingen die staan te gebeuren, zo ook nu. Je lijntje met boven stroomt goed en helder. Je voelt aan alles dat er iets belangrijks met je gebeurt, maar kunt er niet over praten. Vooral de nachten zijn ‘druk’. Schrijf boodschappen op want ze zijn vluchtig en je vergeet ze snel. In deze periode is een ander thema; grenzen. Grenzen naar mensen die je geen goed doen of waar je even geen ruimte voor hebt.