Tijd om te oogsten


Lara en Mara Bawar door
Vinicius Terranova

Tot de 15 e van deze maand september staan er maar liefst vier planeten in Maagd; de Zon, Mercurius, Venus en Mars. Dit betekent dat de energie van Maagd sterk merkbaar zal zijn. De relatieplaneten Venus en Mars draaien tot de 15 e om elkaar heen, waarbij Venus een blijvende voorsprong heeft. Mars jaagt haar op maar zij is ongrijpbaar want sneller. We zien ons doel duidelijk voor ogen maar kunnen het niet bereiken. Totdat we ons realiseren dat het niet om het doel ging, maar om de weg ernaartoe. We rekken grenzen op en mobiliseren onze kracht om net dat stapje verder te gaan. Een onbereikbaar doel verandert in een uitdaging en gaandeweg wordt het zwaartepunt van onze aandacht verlegt van het externe doel naar een interne motivatie.
Maagd is een sereen, schoon teken. In de astrologie wordt spiritualiteit meestal onder het teken Vissen geschaard, maar Maagd hoort daar net zo goed bij. Maagd en Vissen liggen recht tegenover elkaar op dezelfde as in de cirkel van de dierenriem. Zij symboliseren dezelfde energie maar op complementerende wijze. Vissen is onaards en ‘niet van deze wereld’, terwijl Maagd aards is en met beide benen flink in de klei. Samen manifesteren zij het esoterische in het dagelijkse leven.
Op de 15e gaan Venus en Mercurius naar Weegschaal en dan keert de energie zich. We ontslaan onszelf van dingen die moeten en zoeken naar een nieuwe balans. Het mag wel even wat rustiger aan! De aandacht verschuift van werk naar relaties. Op de 24 e gaat ook de Zon naar Weegschaal en voegt meer gewicht in de relatieschaal. In Maagd staat de oogst in de ruimste zin van het woord centraal en in Weegschaal bekijken we de resultaten. We wikken en wegen om tot een besluit te komen over waar we wel of niet tevreden over zijn. Dat deel van de oogst dat ons werkelijk goed doet, nemen we mee en de rest blijft achter. Dat is de cirkel van het leven.

Hieronder vind je een beschrijving voor de te verwachten bewegingen in de maand September voor de twaalf tekens van de dierenriem. Om tot een vollediger beeld te komen is het aan te raden ook de teksten te lezen die horen bij de tekens waar je Maan en je ascendant in staan. Je persoonlijke horoscoop kun je berekenen op www.astro.com of stuur me even een mailtje.

Ram
Jouw planeet Mars staat de hele maand in het sterrenbeeld Maagd. Je bent druk, ijverig en perfectionistisch. Niet helemaal jouw terrein want meestal vind je tempo belangrijker dan resultaat. Je bent iemand die dingen opstart en als het eenmaal staat, verder gaat naar een nieuwe uitdaging. In deze maand krijg je de kans om te blijven en daar leer je heel veel van. Je ziet wat er gebeurt als jij alweer tien stappen verder bent. Je hebt tijd en geduld. Alles wat je nu leert, is belangrijk voor je volgende project.

Stier
Jij ziet graag resultaten en bewijzen. Aan zweverig geklets heb je niks. Omdat jouw planeet Venus in het aardeteken Maagd loopt, word je prettig bediend. Zeker ook omdat er vier planeten in Maagd staan! Het wordt dus een maand waarin dingen lukken. Je gaat resultaten boeken en die zijn ronduit goed te noemen. Met name op je werk gaat het lekker. Je oogst successen en ook mislukkingen. Geeft niks want je leert snel hoe je dingen in de toekomst moet aanpakken. Na de 15e merk je een verschuiving en richt je je meer op schoonheid en liefde.

Tweelingen
Met Mercurius in Maagd is dit een maand waarin je gericht bent op doen. Praten, denken en alle andere vormen van communiceren zijn echt jouw ding, maar als het op doen aankomt, wordt het lastiger. Toch ga je aan de slag! Omdat je snel resultaten ziet die goed zijn, word je steeds enthousiaster. Het is fijn om iets te doen waar je goed in bent. Na de 15e kijk je eens om je heen en lokt de liefde je. Je hebt zin om dingen samen te doen en wilt je relatie vieren en voelen. Omdat afwachten niets oplevert, bedenk je een verbindende activiteit.

Kreeft
Net als voor de andere elf tekens geldt ook voor jou dat het een maand van arbeid en oogsten is. je werkt keihard en ziet direct resultaat. Je wordt er zo door opgeslokt dat je geen aandacht meer hebt voor andere zaken in je leven. Die verwaarloos je enigszins, maar zonder opzet. Als je in de tweede helft merkt dat er alleen voor staat, gaan je ogen open. Als Kreeft hecht je veel aan mensen en nu je merkt dat de banden verslappen, gooi je het roer om. Je organiseert een familiefeestje waar het ouderwets gezellig wordt.

Leeuw
Jij bent gericht op actie en communicatie. Iets alleen doen zie je helemaal niet zitten, dus roep je hulptroepen in. Die komen! Mensen willen graag iets voor je doen, zo merk je ook deze maand weer. Maar zelf steek je ook de handen uit de mouwen. Je verlangen naar rust maakt dat je in een hoog tempo bergen werk verzet. Als je de lat iets minder hoog legt, maak je het allemaal wat makkelijker voor jezelf. Goed genoeg is ook goed.

Maagd
Er is bijzonder veel maagd energie in de eerste helft van deze maand. Omdat je dit herkent als eigen, voel jij je hartstikke goed. Dingen die je aanpakt gaan voorspoedig en op jouw manier. De liefde is je gunstig gezind en je mag lekker mopperen. Alsof elke dag een feestje is! In de tweede helft van september verandert de energie ook voor jou. Je gaat onderscheid maken in wat wel en niet bij je hoort. Dit betekent dat je afscheid neemt van bepaalde aspecten in je leven, maar ook dat je nu heel zeker weet wat je wel wilt!

Weegschaal
Dat dingen nuttig zijn is een thema van deze weken. Jij vindt het veel belangrijker dat ze ook mooi zijn en dat ze iets bijdragen in het handhaven van je balans. Precies dat laatste zit eraan te komen. Wacht nog even met grote stappen tot na de 15e. Daarna heb je de wind mee en hoef je jezelf niet telkens te verantwoorden. Je weet eigenlijk best wat je wilt maar hebt gewacht op de juiste tijd. Die breekt dan aan en dan gaat alles vanzelf.

Schorpioen
In deze maand zijn er vier belangrijke data voor jou. De eerste is op zaterdag 7 september. Je ervaart dan een positieve impuls op het gebied van relaties. Beloftes worden waargemaakt en je voelt niet alleen een verbetering, maar die is er ook daadwerkelijk. De tweede is de volgende dag. Deze heeft te maken met communicatie. Je hebt bijvoorbeeld een goed gesprek en krijgt de kans te zeggen wat je wilt. De derde is op zaterdag de 14e. Jij staat die dag centraal op je eigen bescheiden wijze. Je geniet vanachter de schermen van deze dag. De vierde is op vrijdag de 20e. Dit is een dag van power en invloed. Je hebt sterke energie die dag!

Boogschutter
Je moet teveel opletten. En te kritisch zijn. En dingen terugdraaien. Plannen gaan niet door wegens praktische bezwaren. Mensen doen moeilijk. Je enthousiasme wordt lek geprikt door een zeurkous. Het valt allemaal niet mee voor jou deze maand, Boogschutter. Het is als vechten tegen de bierkaai. Zit de rit uit en zie het als een les in omgaan met tegenslag en kritiek. Dooft je vuur of ben je in staat deze zelf brandend te houden. Ben je meteen uit het veld geslagen als je een afkeurende blik krijgt, of kun je er al om lachen? Ieder z’n eigen universum, toch?

Steenbok
Steenbok heeft als element aarde. Maagd heeft ook en dat sluit dus prachtig op elkaar aan. Voor jou kan dit dan ook een geslaagde maand zijn. Zeker als je een langlopend project hebt want dat mag je nu gaan oogsten. Jij bereikt graag een volgend punt in je ontwikkeling en dat punt is er nu. Omdat het zo lekker gaat pak je meteen door. Toch word ook jij na de 15e terug gefloten door geliefden. Ze missen je. Aan jou de keus wat je daarmee doet.

Waterman
Vorige maand was een goede maand voor jou, Waterman en deze maand geniet je nog wat na. Omdat jij je erg prima voelt, voel je geen drang om in beweging te komen. Maar, als er uit je omgeving een schreeuw om hulp komt sta je vooraan. Jij weet als geen ander hoe je met deze persoon om moet gaan, want dat luistert nogal nauw. Jouw leven gaat gewoon z’n gangetje en je maakt je niet zo druk. Houden zo, want waarom zou je? Je vermogen tot relativeren komt je heel goed van pas.

Vissen
Met zoveel Maagd energie kun je moeilijk omgaan. Het geeft je weliswaar duidelijkheid en een richtlijn, maar dat moeten zint je niet. Kun jij niet zo goed tegen. Je bent uit een heel ander hout gesneden. Toch zijn er overeenkomsten. Hoe voel je je als je een dag hard gewerkt hebt, en productief bent geweest? En vergelijk dat met dag druk zijn en met lege handen staan. Precies die voldoening ligt binnen handbereik deze maand. Je hoeft alleen maar toe te happen.

Geschreven door astrologe Elodie Hunting. Meer informatie vind je op www.horoscoopboek.nl