Er is veel Maagd en Weegschaal energie aan de hemel waar te nemen in deze maand september. Dit betekent dat er gezocht wordt naar een overwogen manier om door te gaan. Er moeten keuzes gemaakt worden waarbij de doorslaggevende factor de praktische haalbaarheid zal zijn. Idealisme is nu van ondergeschikt belang en de dagelijkse praktijk krijgt voorrang. Kan een plan of een keuze wel gerealiseerd worden? Hebben we de juiste mensen en voldoende budget? Hebben we voldoende mensen en het juiste budget? Want geld is altijd beschikbaar, maar hoe het potje heet bepaalt waar het aan besteed wordt. Maagd is heel precies en kritisch en steengoed in selecteren. Maagd weet of iets kan en hoe het gedaan moet worden. Weegschaal beoordeelt met het hart en de liefde. Een mooie combinatie bij de opvang van vluchtelingen!
Het paradijsje wordt verstoord als Venus op 11 september de vrede verstoord. Opeens worden rekeningen gepresenteerd die nog betaald moeten worden en dat legt het tekort bloot. Venus gaat naar Schorpioen en laat zich daar van een minder lieflijke kant zien. Zij komt opeisen wat van haar is! En deinst niet terug voor ja-maren of halfslachtige excuses.

Op 17 september gaat Mars van Maagd naar Weegschaal en verliest al zijn slagvaardigheid. Hij durft niet meer op te treden bang om iemand te kwetsen. Als dan ook Mercurius op de 27e retrograde gaat lopen zakt alles als een plumpudding in elkaar. Chaos en passiviteit alom.
Beter om dan aan je winterslaap te beginnen? Mwah. Je kunt deze kerende energie gebruiken om innerlijke zaken recht te gaan zetten. Te gaan bepalen hoe jij je het beste kunt verhouden tot veranderende omstandigheden. Aan de omstandigheden kun je weinig doen, maar wel aan hoe jij hier op reageert.

Het gaat goed tot het weer fout gaat.

En precies daar liggen de kansen.

The Art of Annael (Anelia Pavlova): Virgo (painting)

Hier onder volgt de beschrijving voor de 12 dierenriemtekens. Lees voor de volledigheid ook de tekst die hoort bij je ascendant en het teken waar je Maan in staat. Weet je die niet? Mail me dan op elodiehunting@gmail.com en ik reken het kosteloos voor je uit.

Ram
Je raakt een beetje gefrustreerd omdat je niet het tempo kunt maken dat bij je hoort. Je moet wachten terwijl er iets gebeuren moet naar jouw idee. Jouw inbreng wordt even niet gewaardeerd en daarmee kom je aan de zijlijn. Tijd voor introspectie en opnieuw je positie te bepalen. Wellicht is het tijd voor een koerswijziging? Wacht dan nog heel even met het daadwerkelijk zetten van de stap tot na de 16e. Grote kans dat er dan een engel op je pad komt met een onweerstaanbaar aanbod.

Stier
Jij staat nog altijd voor de startblokken en mag nog niet toetreden. Er zijn jou beloften gedaan maar die zijn nog geen werkelijkheid geworden. Vanaf de 11e komt er schot in deze zaak. Je partner daagt je uit om je relatie te verdiepen. Moeilijke onderwerpen komen op tafel en jij moet kleur bekennen. Dat doe je schoorvoetend want jezelf openen vind je niet makkelijk. Het worden spannende weken waarin gaat blijken hoe sterk je liefde voor de ander is.

Tweelingen
Je huppelt vrolijk door je leven en geniet van de mensen om je heen. De liefde popt hier en daar op en elk bloempje is even interessant. Dat dit niet geheel vrijblijvend is wordt deze maand duidelijk. Voor jou is het spel maar voor de ander niet. Die is bloedserieus. Als het je te heet onder de voeten wordt haak je af. Maar die ene persoon blijft maar in je hoofd rondspoken. Tegen het einde van deze maand zoek je opnieuw toenadering.

Kreeft
Er zijn nogal wat emotionele kwesties die zich in jou roeren. Dingen waar je zo snel geen oplossing voor hebt en die je ondergaat als een slachtoffer. Op de 20e is het volle maan en daarna vindt er een doorbraak plaats. Vanuit dat diepte- of hoogtepunt neem je een nieuwe afslag. Je hebt dan een grote levensles eindelijk geleerd en bent klaar voor een volgende fase. Dit nieuwe bewustzijn geeft je vrijheid en verlicht enorm.

Leeuw
De omslag van vakantie naar meteen hard en veel werken gaat je niet in de koude kleren zitten. Je hebt tijd nodig om aan het nieuwe ritme te wennen. Jouw aandacht gaat in het bijzonder uit naar je financiën. Daar ben je niet tevreden over. Op zoek naar een andere baan dus die meer betaalt! Halverwege deze maand komt er een mooie kans voorbij vanuit je netwerk. Let hier wel op de kleine lettertjes en weet dat er meer uit te slepen is dan op het eerste oog blijkt.

Maagd
Jij zit goed in je energie en hebt een prima overzicht. Je weet waar je aan toe bent en wat je mag verwachten. Voor de mensen om je heen ben je een baken van rust en vertrouwen en als iemand hulp nodig heeft, ben jij er. Later deze maand raak je verwikkeld in onduidelijke communicatie die je op het verkeerde been zet. Blijf vragen naar feiten en laat je niet misleiden door aannames en oordelen. Je partner raakt een gevoelig punt bij je.

Weegschaal
Het blijft bij watertrappelen als je de diepte niet opzoekt. In de tweede helft van deze maand moet je wel en je weet dat je dan geconfronteerd gaat worden met je schaduwkant. Maar het moet even. Is de kogel eenmaal door de kerk dan ontstaat er nieuwe ruimte. Het geluk en de opluchting die je dan gaat ervaren is groots. Maar ja, nu eerst even doorbijten.

Schorpioen
Jij bent om je heen aan het kijken op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Dat kan zijn op gebied van werk maar ook liefde of andere verbintenissen. Als je de moed begint op te geven komt er iets moois op je pad. Het worden een paar gouden weken waarin jij je ontzettend goed voelt. Iemand uit je verleden duikt op en wil het losse eindje met je aangaan. Het is jou niet helemaal duidelijk dus reageer je afwachtend. Het is aan jou of je hier verder op ingaat.

Boogschutter
Zolang je het luchtig en makkelijk houdt, gaat het ook luchtig en makkelijk. Er zijn mooie planeetstanden die bijdragen aan een fijne periode. Maar er is ook een factor die je over het hoofd ziet. Daar krijg je later deze maand mee te maken. Jouw kracht is je optimisme en positieve energie. Probeer dat vast te houden en niet weg te zakken in anderen de schuld te geven. Daarmee ontneem je jezelf een kans tot groei.

Steenbok
Deze maand kent wat hobbels die je moet nemen, maar over het algemeen gaat het allemaal best goed. Neem deze tijd dan ook om je zaakjes goed te regelen, want volgende maand ziet er anders uit. Moet je nog bij iemand langs om het gesprek aan te gaan? Nu doen. Zijn er onduidelijkheden op je werk? Nu regelen. Volgende maand ziet het er anders uit en gaat het allemaal niet zo makkelijk meer.

Waterman
Ook al ben je nog zo vrijgevochten, je kunt af en toe flink eigenwijs zijn. Dan gaan je hakken in het zand en is er geen land met je te bezeilen. Die momenten maak je deze maand mee. Je staat niet open voor andere inzichten en dat leidt tot fikse discussies. Zie het als een uitnodiging om anderen in hun waarde te laten, iets wat jij zelf ook wenst. De liefde komt uit een geheel onverwachte hoek.

Vissen
Jij bent de verbindende factor en voelt je verantwoordelijk voor andermans geluk. Dat je dat niet bent weet je wel, maar het voelt anders. Toch is deze maand een oproep om naar je eigen rol te kijken en te bepalen waar je grens ligt. Compassie is een hoog goed maar het moet niet omslaan in bemoeienisserij. Er ligt een appél om andere mensen hun privacy te gunnen. Je eigen liefdesleven gaat richting een grote verdieping.