Als de Zon naar Stier gaat dimt het vuur van Ram en wordt het element aarde belangrijker. We krijgen meer realiteitszin en vertragen ons tempo. Er moet immers ook lekker geleefd worden. Toch is het vuur niet verdwenen aan de hemel. Mercurius en Venus staan nog in Ram op een bijzondere positie, namelijk bij de noordelijke maansknoop. Dat geeft een gevoel van bestemming, van ‘het heeft zo moeten zijn’.
Aangezien Mercurius retrograde (schijnbaar achteruit) loopt, krijgen we het recente verleden nog een keer voorgeschoteld. Dat liefde, verbinding en ook geld hierin een rol zullen spelen, lijkt onvermijdelijk. Er zit iets vast wat los gaat schieten en dus weer in beweging gaat komen.
Tel daarbij op dat Jupiter en Uranus heel dicht bij elkaar staan en je hebt het recept voor een maand vol snelle ontwikkelingen die je lang niet allemaal aan ziet komen. Gelukkig brengt de Zon in Stier wat rust zodat je even op adem kunt komen.

Ram
Jij bent zelf meestal eerlijk en recht door zee. Mensen weten wat ze aan je hebben. Komende periode krijg je gedoe in je relatie. Onduidelijk gedoe. Je begrijpt het niet direct maar voelt dat er wrijving en onenigheid is. Uiteindelijk komt de aap wel uit de mouw, maar dan ben jij al behoorlijk ontstemd. Het thema vertrouwen en eerlijkheid zorgt voor intense gesprekken met helaas oude koeien.

Stier
Je bent sterk gemotiveerd om iets nieuws te gaan proberen. Er ligt een nieuw levensjaar aan je voeten en daar mag best iets nieuws in gaan gebeuren. Denk aan een lange reis die je wilt maken en alle voorbereidingen die je daarbij moet treffen. Sommige Stieren pakken de draad weer op van een interesse vanuit het verleden zoals een (zelf)studie over psychische processen.

Tweelingen
Dat er nog wat losse eindjes liggen, weet je al. Deze maand ga je daar iets mee doen. je wilt iets afsluiten of juist iets aangaan. Heel erg van harte gaat het niet, want je hebt het niet voor niets zo lang uitgesteld. Probeer in verbinding te blijven en als het even kan samen met iemand anders de nauwe doorgang te trotseren. Daarna voel je je als herboren en ben je klaar voor een nieuwe start.

Kreeft
Deze periode is het belangrijk dat je er bent. Fysiek aanwezig zijn dus. Jij bent iemand die het leuk vindt om andere mensen te verzorgen en dat is precies wat je deze maand gaat doen. Je biedt praktische hulp en dat wordt erg gewaardeerd. Blijf echter wel redelijk en laat je niet gebruiken. Men kan inspelen op je schuldgevoel en daar ben je gevoelig voor. Stel dus duidelijke grenzen.

Leeuw
Je wilt graag meer weten over een spiritueel gerelateerd onderwerp. Dat hang je niet aan de grote klok want je ervaart het als een privékwestie. Mogelijk krijg je te maken met een rechtszaak of iets anders juridisch. Ken je rechten dus en laat je goed informeren. Ondanks de hectiek blijf je rustig en beheerst. Dat dwingt respect af bij de mensen om je heen.

Maagd
Je ervaart een spanning tussen wat moet, en wat jij vindt wat moet. Met andere woorden; je hebt last van de druk die jij jezelf oplegt. En dat merk je direct fysiek aan kwaaltjes en aan een verstoorde spijsvertering. Het is goed om een pas op de plaats te maken om te zien waar je nu precies staat in je ontwikkeling. Vanuit het verleden ligt er nog iets dat opgelost wil worden. Verbinding is een sleutelwoord.

Weegschaal
Iets waar je veel mee te maken krijgt komende periode is geld. Zowel je eigen geld maar ook je gezamenlijke rekening. Een vergeten factuur kan aardig oplopen en je eraan herinneren dat je orde op zaken moet stellen. Je voert diepzinnige gesprekken met je partner die je goed doen. Laat het niet bij praten alleen, maar doorbreek patronen die je niet meer dienen daadkrachtig.

Schorpioen
Je voelt aan alles dat je tijd en ruimte voor jezelf nodig hebt. Even uit je dagelijkse sleur en een verandering van omgeving. Door afstand te nemen krijg je weer meer grip op je leven en op hoe jij daar invulling aan wilt geven. Kinderen zijn een onderwerp van gesprek. En dan met name hoe jij je eigen vrijheid kunt vormgeven of bewaren.

Boogschutter
Dit is een verrassende maand, Boogschutter. Er gebeurt veel en heel regelmatig overkomen je dingen. Het voelt allemaal niet zo lekker, omdat het je uit je vertrouwde bubbel haalt. Je moet acteren in situaties die je niet kent en daarom weet je niet of je het juiste doet. Komt je impuls voort uit een goed gevoel? Dan zit je goed. Dergelijke energie wordt alleen maar sterker en doet je goed.

Steenbok
Je neemt verantwoordelijkheid in je relatie en voert een verandering door. Als Steenbok heb je graag zekerheid, maar nu leer je steeds beter om los te laten. Om te vertrouwen op wat je al opgebouwd hebt en op je vermogen om te gaan met wat er ook komt. Je ervaringen hebben je wijs gemaakt. Deze houding wordt door je partner met gejuich ontvangen.

Waterman
Voor je werk ga je beginnen aan bijscholing. Je krijgt te maken met iets geheel nieuws en je merkt dat het je inspireert. Was je een beetje ingedut? Deze maand word je absoluut wakker en alert. Je krijgt er weer zin in want je hebt een nieuw doel voor ogen. Een reisje naar een andere omgeving doet je enorm goed. Deze nieuwe stap is de eerste van velen.

Vissen
Jij hebt door een behoorlijk zure appel moeten bijten, en nu krijg je tijd om te herstellen. Neem die tijd dan ook. Zeker je partner steunt je en dat doet je goed. Je wordt tijdelijk ontlast van verplichtingen zodat je helemaal zen kunt worden. Houd er rekening mee dat er deze maand iets gebeurt dat je niet aan ziet komen. Zit je weer goed in je vel, dan kun jij het makkelijk aan.