Op 20 mei gaat de Zon van Stier naar Tweelingen en dus van het element aarde naar het element lucht. De energie wordt letterlijk luchtiger en er komt meer beweging. Welke beweging mogen we verwachten? Het gaat hier om zaken die vast zijn gelopen of die te lang onder het tapijt zijn geveegd. Mars speelt hier een grote rol in. Zijn directe en krachtige energie eist eerlijkheid en biedt geen doekjes voor het bloeden. Dingen worden benoemd zoals ze zijn en alhoewel een waarheid pijnlijk kan zijn, het is op de lange termijn altijd beter dan verzwijgen. We worden aangezet om onze verantwoordelijkheid te nemen ook al is dat ongemakkelijk en heeft het consequenties die niet aanlokkelijk zijn.
Gaandeweg ontwikkelen we een persoonlijke visie tot kwesties die nu spelen in ons leven. Denk ruim en sta open voor andere visies. Alleen op die manier verbeteren we onze eigen visie. Een diamant gaat pas glanzen en schitteren als ie op vele vlakken geslepen en gewreven is. Ook is dit een periode waarin we lekker op vakantie willen. Of in ieder geval dat vakantiegevoel willen hebben. Desnoods in onze achtertuin maar graag met een paar heerlijke versnaperingen.

Op 26 mei gaat Jupiter naar Tweelingen en wordt onze nieuws- en leergierigheid aangewakkerd. We willen leren, meemaken ontwikkelen, lezen en lachen! Juist de humor biedt een mooi tegenwicht aan de ook aanwezige zwaarte.

Ram
Je voelt je stuurloos en opgeladen tegelijk. De emotionele lading die je bij je draagt is groot te noemen, maar je weet niet waar je dit kwijt kunt. Daarom schiet je af en toe uit je slof en heb je een kort lontje. De energie moet ergens naartoe natuurlijk. Intensief sporten of bewegen is een manier om je energie kwijt te raken. Je ervaart een intense doelgerichtheid waar je echt iets mee moet.

Stier
Reken maar op verrassingen in deze periode. Of misschien ben je aan het bijkomen van een verrassing. Er is een omwenteling die een langdurig effect teweeg brengt. Dit kan zich op financieel vlak afspelen maar ook relationeel in de breedste zin van het woord. Zijn er onduidelijkheden? Win dan advies in, desnoods juridisch. Nu op safe spelen is verstandig en verre van overdreven.

Tweelingen
De Zon is jouw sterrenbeeld binnengekomen en jij haalt dieper adem. Je mag weer. Lekker naar buiten, mensen ontmoeten en genieten van de klaprozen die nu overal uit de grond schieten. Aan het eind van de maand mei krijg jij ook met een verrassing te maken. Als het je lukt om snel te schakelen, en dat kun je als Tweelingen, haal je hier een groot voordeel uit. Jupiter is een grote steun hierbij.

Kreeft
Je houdt vast aan je zekerheden en bent voorzichtig met je uitgaven. Omdat je de verantwoordelijkheid niet alleen wil dragen en omdat je relatie goed wil houden. Je bent heel vriendelijk en meegaand, maar de vraag is of jij je eigen belangen in het oog houdt. Geef je niet te snel toe? Heb je alle voors en tegens wel tegen elkaar afgewogen? Kijk uit dat je niet verstrikt raakt in je eigen netten.

Leeuw
Jij bent nu de aangewezen persoon om een grapje of relativerende opmerking te plaatsen. Om je heen zie je dat men niet vooruitkom. Je hoeft niet te dwingen of je wil op te leggen. Gewoon een kwinkslag waardoor de spanning kan ontladen. Je kijkt uit naar een nieuwe studie óf een heerlijke vakantie. Even iets totaal anders doet je goed.

Maagd
Jij houdt het bij de feiten. En je bent een soort penningmeester. Kortom, je bent belangrijk als het gaat om het realiseren van projecten. Geef je er geen klap op, dan lijkt alles te stagneren maar dat is niet waar. Er moet een andere manier gevonden worden. Je ziet wel een beetje veel leeuwen en beren op de weg. Gun jezelf wat meer vertrouwen en positieve energie.

Weegschaal
Het is tijd voor iets nieuws. Iets leuks, iets waar je plezier van ervaart en vooral ook iets anders! Laat je meenemen op dat leuke uitje, waar je in je eentje nooit heen zou zijn gegaan. Een verandering van omgeving doet je goed. In de liefde staan je aangename gebeurtenissen te wachten. Laat het niet stuklopen op geld. Die zorgen kunnen wachten tot morgen.

Schorpioen
Je legt de vinger op de zere plek. Als Schorpioen zit je vaker in die ondankbare rol. Maar het moet. Er moet een doorbraak komen en er moeten geheimen naar het licht worden gedragen. Je krijgt steun van een jonger iemand. Overhaast niets en geef mensen de tijd om aan een nieuwe werkelijkheid te wennen. Zoals wel vaker ben jij verder in het proces dan anderen.

Boogschutter
Jij moet er echt even uit. Weg uit je dagelijkse sleur en op naar een verandering van omgeving. Liefst met de allerliefste in je leven. Je maakt plannen voor een emigratie of een langdurig verblijf in het buitenland, of weg-uit-de-stad. Je verlangen naar de rust en wijsheid van de natuur is niet te onderdrukken. In je relatie kun je ook wel een nieuwe impuls gebruiken.

Steenbok
Je kunt je partner niet zo goed bereiken en schuift het de ander in de schoenen. Naar jezelf kijken is een optie. Want je bent heel druk met je werk en besteedt daar vrijwel al je tijd en energie aan. Maak een pas op de plaats en organiseer een uitje. Je hebt jezelf veel opgelegd en komt tot de conclusie dat je een doel moet bijstellen. Daar wordt je een aangenamer mens van.

Waterman
Jij bent de steun en toeverlaat van jonge mensen om je heen. Ondanks moeilijkheden blijf jij positief en coach je hen door lastige problemen. Je gunt jezelf weinig vrije tijd. Probeer dus ook voor jezelf te zorgen en gun jezelf leuke dingen. Zo blijf je jezelf voeden en dat heb je nodig. Een verliefdheid verloopt minder rooskleurig dan je had verwacht.

Vissen
Je relatie zit in een hele fijne fase. Jij wil graag alles samen doen en stelt je helemaal open. Een vakantie is zo’n beetje de hemel op aarde. Maar er schuilt een addertje onder het gras. Je dreigt je eigenheid te verliezen en stelt te weinig grenzen. Een valkuil waar je wel vaker mee te maken hebt gehad. Blijf jezelf en durf anders te zijn.