In de ochtend van 21 mei 2023 gaat de Zon van het stabiele sterrenbeeld Stier naar de beweeglijke Tweelingen. De energie verandert en krijgt meer tempo. Tweelingen zijn de kletskousen van de dierenriem. Ze zijn in veel dingen geïnteresseerd en kunnen overal over meepraten. Er wordt gezegd dat Tweelingen oppervlakkig zijn maar geen enkele Tweeling heeft dat ooit bevestigd.
De spirituele kant van Tweelingen is juist diepgaand en draagt een bekende metafoor in zich. Wij hebben als mensen allemaal twee gezichten. Enerzijds hebben we onze lichte kant waarmee we op ons best zijn. We zijn vriendelijk, sociaal, hebben iets voor een ander over en we willen allemaal een beter mens worden.
Anderzijds hebben we onze schaduwkant. Deze toont zich als we door een nauwe doorgang in het leven gaan, waarin er bijvoorbeeld veel druk is van buitenaf of als we in een (mini) crisis belanden. Het zijn juist die momenten waarop er groei mogelijk is. Met groei wordt bedoeld; meer bewustzijn krijgen. Zelfreflectie, beheersing en het bewust maken van keuzes zijn vaak de sleutel om een stap voorwaarts te zetten. Dit thema hoort bij Tweelingen. Als geen ander kan hij zaken van allerlei kanten bezien en zo tot een doordachte keuze komen.

Ram
Jouw planeet Mars staat in Leeuw. Op zich helemaal niks mis mee, ware het niet dat hij recht tegenover Pluto in Waterman staat. En dat is een beproefd recept voor spanningen en ontladingen van intense aard. Je acties zijn confronterend, enorm eerlijk en bevrijdend voor jezelf. De ander kan vanwege de heftigheid er wat meer moeite mee hebben. Kies wijs met wat je zegt en doet.

Stier
Er zullen komende maand meerdere momenten zijn waarop je een gevoel van voorbestemming ervaart. Dat het zo heeft moeten zijn en niet anders. Op die momenten ervaar je een zuivere afstemming met iets dat hoger is. Het laat zien dat je op de goede weg zit en wijst je de afslag naar een geluk brengende keuze. Een bijzondere maand dus. Ook krijg je een herkansing en kun je daar nu beter mee omgaan, omdat je in korte tijd veel wijzer bent geworden.

Tweelingen
Je hebt net een paar enerverende dagen achter de rug en gaat nu even uitrusten. Je zoekt geen prikkels op en hebt aandacht voor je lichaam. Laat de gedachte dat je zinvol ( lees; productief) bezig moet zijn maar los, en verwen jezelf met lekker eten en drinken. Ook al doe je ogenschijnlijk niks, van binnen ben je druk met verwerken. Vrienden steunen je en zoeken je op. Kun jij even je verhaal kwijt.

Kreeft
Je weet prima te verwoorden wat je bezighoudt en dat geeft ruimte. Je inspiratie is groot en zet je aan tot schrijven. Tegelijkertijd krijg je alles op een overzichtelijk rijtje en ook dat geeft rust. Heb je alleen maar rust deze maand dan? Nee, vooral op sociaal gebied is er veel leuke reuring! Je leert nieuwe mensen kennen en beleeft daar plezier mee. Lekker genieten dus en niet te moeilijk doen.

Leeuw
Jij zit lekker in je vel en voelt je krachtig. Alleen thuis zitten op de bank is er niet bij. Je gaat graag naar buiten en onder de mensen. Je betekent veel voor een vriend(in) door er gewoon te zijn. Profiteer van deze goede vibes want ze duren maar even. Je sluit een periode definitief en berustend af. Het is echt mooi geweest, maar nu is het tijd voor een nieuwe fase in je leven. Jij bent er helemaal klaar voor.

Maagd
Er komen veel mensen over de vloer bij jou thuis. Sommigen komen wat brengen maar de meeste mensen komen iets bij je halen. Alleen jij beslist hoever je hierin kunt gaan. Ondertussen staat je verleden centraal. Mogelijk een afhandeling van een erfenis, maar ook een familiethema komt naar de oppervlakte. Je maakt je veel drukker dan nodig is. Probeer te aanvaarden hoe het nu eenmaal is.

Weegschaal
Je bent emotioneel zeer betrokken bij een geliefd familielid. Soms zelfs een beetje té maar je kunt niet anders voor je gevoel. Houd er rekening mee dat je niet alles weet en dat er dingen ongezegd blijven. In je relatie merk je dat de communicatie beter kan omdat je elkaar een beetje uit het oog bent verloren. Meestal is het (ook) een kwestie van tijd maken voor elkaar en niet verwachten dat daarmee de kous af is.

Schorpioen
Het wordt een spannende maand voor jou, Schorpioen. In relatie tot de ander kom je voor een aantal uitdagingen te staan. Dit kan betekenen dat een relatie beëindigd wordt en dat kan vrij plotseling gebeuren. Bedenk dat deze toch al op de nominatie stond. Het komt erop aan hoe jij jezelf handhaaft. Met andere woorden; hoeveel eigenwaarde durf jij neer te zetten, ook al is de druk vrij sterk.

Boogschutter
Je bent drukdrukdruk en dan vooral voor andere mensen of organisaties. Niks mis mee natuurlijk. Je knapt klusjes op voor anderen en laat hierin een altruïstische kant van jezelf zien. Ondertussen vraagt je baan ook het nodige van je, zeker als het om collega’s gaat. Let een beetje op wat je eet want je groeit sneller rond dan je zou willen. Een ontmoeting met een saai iemand ( dacht je) blijkt verrassend inspirerend.

Steenbok
Je neemt het even niet zo nauw met begrenzingen en wat er allemaal moet. Jij zit in een fase waarin jij je eigen normen en waarden onder de loep neemt en je kritisch afvraagt of je het nog wel met jezelf eens bent. Verder zit je lekker in je vel en heb je geen last van onrust of andere zaken die je uit balans brengen. Een reis naar een ander land is inspirerend en laat je tot mooie inzichten komen.

Waterman
Jouw vooruitstrevende ideeën worden niet zo gewaardeerd als je wel zou willen. Je bent je tijd ver vooruit en bedenk ook dat de meeste mensen niet van verandering houden. Trek je eigen plan en maak je niet afhankelijk van andermans goedkeuring. Spiritualiteit is nu belangrijk want je bent op zoek naar een diepere zingeving. Die vind je bij spirituele leermeesters van de oude stempel. De klassieke mystici boeien je enorm.

Vissen
Saturnus is inmiddels goed jouw sterrenbeeld ingelopen en krijgt voet aan de grond. Voor jou betekent dit dat je meer zekerheid krijgt en dat geeft je rust. Ook ga je oogsten wat je de afgelopen jaren gezaaid hebt. Neem daar verantwoordelijkheid voor, ook als het iets positiefs is! Je bent nu een bepaalde autoriteit en dat vraagt om een andere benadering. In plaats van alweer door te jakkeren naar de volgende stap, is het beter om eerst goed kennis te maken met je huidige positie.