In de hele vroege ochtend van 19 februari verlaat de Zon Waterman en gaat naar Vissen. Vissen is het twaalfde en laatste teken van de dierenriem en een van de thema’s is dan ook loslaten. Maar ook de universele liefde en daarmee de spiritualiteit valt ook onder Vissen. Mensen met een Zon in Vissen zijn ‘niet van deze wereld’ en ook ‘te goed voor deze wereld’.
Ze hebben vaak paranormale gaven die al dan niet welkom zijn. Vissen hebben een lijntje met boven. Beelden komen in dromen of zomaar overdag onaangekondigd.
Komende maand staat de Zon weliswaar in Vissen, maar is er ook veel Watermanenergie. Pluto is op 20 januari naar Waterman gegaan en heeft gezelschap van Venus, Mars en Mercurius. Deze constellatie heeft veel invloed. Pluto brengt intensiteit aan verbindingen (Venus), aan daadkracht (Mars) en aan communicatie (Mercurius). Kortom, er worden grote stappen gezet en niet het hart, maar het verstand is de grote drijfveer.
Pluto in Waterman is de grootste verschuiving van allemaal. In 2008 ging Pluto van Boogschutter naar Steenbok en de grote crisis was daar. Steenbok gaat onder andere over de overheid en we hebben meegemaakt dat de voorkeur voor regelgeving en conservatisme is toegenomen.
In september en oktober dipt Pluto nog even in Steenbok en daarna staat ie definitief in Waterman.

Wat mogen we verwachten?

Grootse ontwikkelingen in technologie, in ruimtevaart en in individualisme. Het zijn de jaren van de uitvinders, crypto, de rebellen en de buitenbeentjes.
In deze maand krijgen we een voorproefje van hoe deze kosmische beweging van invloed is op ons persoonlijke leven. Verwacht geen dweperige gevoelszaken want de ratio voert de boventoon.

Ram
Met jouw planeet Mars in Waterman die net een ontmoeting met Pluto achter de rug heeft, kun je deze periode gebruiken om te verwerken. Er is veel gebeurd dat je diep heeft geraakt. Relaties en/of vriendschappen hebben een heftig moment gehad en nu moet je opnieuw je weg vinden. Je eigenheid is hierin leidend. Te zijn wie je bent en dat voluit durven te leven.

Stier
Wat voor de Ram geldt, is op jou van toepassing. Het werkt alleen iets anders uit. Jij krijgt te maken met relaties die vastlopen omdat geen van beiden een compromis wil sluiten. Misschien heb je gelijk, misschien niet. Als je kunt uitzoomen en de prioriteit kunt leggen op de relatie verschijnt er perspectief. Er is altijd een weg en een mogelijkheid, maar je moet ‘m willen zien.

Tweelingen
Het valt je niet mee om op te staan en je grenzen aan te geven. Omdat je de relatie die je hebt met de ander graag goed wilt houden en liever geen conflict wil. Huiselijke aangelegenheden en geldzaken zijn onderwerp van gesprek. Het lukt je om je gevoel te parkeren en logisch na te denken. Onthoud dat je een grote troef in handen hebt; je originaliteit.

Kreeft
Als Kreeft ben je nu eenmaal een gevoelsmens. In deze periode waarin de ratio heerst, ben jij het hart. Jij spreekt de gevoelens uit en maakt ze belangrijk. Laat je niet wijsmaken dat je het verkeerd ziet. Jouw perspectief is nu eenmaal anders, en daarmee niet minder waar. In je relatie ben je de ander een beetje kwijt. Zo lang je de band voelt is er niets aan de hand.

Leeuw
Er is sprake van groei of uitbreiding bij jou thuis. Dat kost geld en daar ontstaat een discussie over. Je weet wat je wilt maar kunt je standpunt niet zo goed verdedigen. Laat je het op z’n beloop, dan heb je later spijt. Let deze periode op waar je geld heengaat. Het is op voordat je het weet en je snapt niet waaraan. Het bijhouden van een soort huishoudboekje verheldert.

Maagd
Je maakt meer uren op je werk om je bankrekening te spekken. Eerst betaal je openstaande rekeningen af, en de rest zet je op je spaarrekening. Ben je op zoek naar een andere baan? Dan is dit een goede periode. Je krijgt meer zelfstandigheid en meer verantwoordelijkheid. Hoe je dat precies invulling moet geven zul je gaandeweg ontdekken. Geef jezelf wat tijd.

Weegschaal
Het komt er nu op aan of jij je argumenten op een rij hebt. Je bent verwikkeld geraakt in een lastige situatie waarin er een duidelijke keuze moet worden gemaakt. Omdat je te maken hebt met een veelheid aan factoren ben je in de war. Een time-out helpt om tot rust en jezelf te komen. Van je vrienden moet je het nu echt hebben.

Schorpioen
Jouw planeet Pluto in Waterman luidt een nieuwe periode in. Je raakt langzaamaan verlost van alles wat je moet, en beweegt naar wat je wilt. Ongeacht de meningen en oordelen van anderen, want die misleiden je. Je krijgt hier uitgebreid de tijd voor, dus haasten hoeft niet. Elke druk die je opgelegd krijgt heeft meer met de ander te maken dan met jou.

Boogschutter
Jij blijft zoveel mogelijk thuis in deze periode. De rust en de prikkelarme omgeving doen je goed. Heb je belangstelling voor je voorouders? Dan is dit een geschikte tijd om op onderzoek uit te gaan. Sowieso zijn familiethema’s nu interessant voor je, omdat je daar een verklaring krijgt voor wie jij bent. Dit neemt een zekere druk weg en maakt je vrij.

Steenbok
Dit is een fijne periode voor jou. Dingen die je onderneemt gaan goed en er is weinig wat je tegenhoudt. Een mooie periode voor Steenbokken die op zoek zijn naar een ander huis. Het kan wat prijzig zijn maar dat heb je ervoor over. Meestal ben je principieel en standvastig, maar nu even niet. Je aandacht is meer naar binnen gericht want dat vraagt je aandacht.

Waterman
Verwacht de komende jaren veel veranderingen. Die zijn op het moment zelf vaak niet zo aangenaam, maar als je er later op terugkijkt zie je de noodzaak ervan in. Meegaan met hoe dingen bewegen is altijd het beste. Dit wordt een intensieve maand voor jou, Waterman. Het hele scala aan emoties komen voorbij en je weet maar al te goed dat je stelling moet gaan nemen.

Vissen
Eigen haard is goud waard. Dit ervaar je eens en temeer deze maand. Je koestert je thuis als een warme en beschermende deken. Wel is er wat achterstallig onderhoud en dat ga je nu verhelpen. Je bent graag met je gezin en hebt geen behoefte aan uitstapjes en dergelijke. Conflicten in je omgeving geef je geen aandacht. Jij wilt rust en dat vind je thuis.