Juni

Vooral de planeet Mars heeft het in de horoscoop voor juni 2018 voor het zeggen. Hij gaat steeds langzamer lopen en op 26 juni staat ie even stil om daarna retrograde te gaan. Pas op 27 augustus keert hij weer om naar voorwaarts. We gaan dat uiteraard merken. Mars staat in het vrijheidslievende dierenriemteken Waterman en hij laat zich hier zien als en rasechte rebel.

Mars als dwarsligger en een vrijheidsstrijder die zich door niets en niemand laat tegenhouden. Het is in de horoscoop voor juni 2018 de excentrieke man die makkelijk aandacht krijgt maar daar gaat het hem niet om. Hij is trouw aan zijn innerlijke, pure drijfveer die zich niet laat beïnvloeden door indrukken van buitenaf. In juni dus retrograde en daarmee richt deze energie zich op innerlijke wijsheden. Het innerlijk weten waar we allemaal toegang toe hebben welke is als voedsel voor de ziel. Manna dat van boven komt. Moedig baant deze energie zich een weg in onze innerlijke werelden en ontsteekt feilloos de kern. Zeg daar maar eens nee tegen! Het huis waar Waterman staat in je persoonlijke horoscoop geeft aan waar deze energie zich gaat manifesteren.

Hieronder lees je een beschrijving van de horoscoop voor juni 2018 voor de 12 sterrenbeelden. Lees ook het teken waar je Maan en ascendant in staan om tot een vollediger beeld te komen.

Ram
Jouw planeet is Mars en jij gaat de retrograde-gang voelen. Je gaat jezelf presenteren met je talenten. Je laat zien dat je de uitdagingen die je leven je biedt onbevreesd tegemoet treedt en snel een oplossing klaar hebt. Als Ram ben je impulsief en primair in je reacties. Daar woont een zekere onschuld in die wortelt in je oergevoel. Met dat oergevoel krijg je nu makkelijker contact. Door je ervan bewust te zijn zet je een kanaal open waarlangs die energie kan stromen. Niet teveel nadenken want dat is je aard niet. Terug naar oer, naar puur, naar waar, naar een groots innerlijk Weten. Dat is de weg.

Stier
Jij bent een bezig bijtje deze maand. Je bent hartstikke druk met je werk en al die honderden andere dingen die je nog moet doen. Je komt niet toe aan rust en al helemaal niet aan jezelf. Wil je uit de tsunami van indrukken en impulsen van buitenaf, dan moet je dat plannen. In de natuur zijn geeft je ontspanning maar ook gewoon in je slaapkamer. Let vooral op je dromen deze maand en schrijf ze op. Je onderbewustzijn maakt zich kenbaar in betekenisvolle dromen. Je familie is aanwezig en geven je een gevoel van ergens bij horen. Op 5 en 6 juni ervaar je een behoorlijke intensiteit in de liefde en andere verbindingen. Na de 15e kun je wat rustiger worden en krijg je de touwtjes meer in handen.

Tweelingen
Thuis is het thema voor deze maand. Thuis in de breedste zin van het woord. Het is je huis dat er altijd is, je (voor)ouders waardoor je het leven hebt gekregen maar ook je tijdloze zelf. Het is een maand waarin je een pas op de plaats maakt en niet teveel acteert in de buitenwereld. Het is een maand van een innerlijke herschikking want je brengt een nieuwe orde aan. Dat gaat vanzelf als je je erop richt. De rust en het weten dat het goed is, zet een nieuwe energie in gang. Alsof je opnieuw koers gaat bepalen waarin je je eigen natuur centraal zet.

Kreeft
Je wordt erg in beslag genomen door de dagelijkse gang van zaken. Even dit doen, dat doen en oh ja, dit moet ook nog! Voor je het weet is de dag om, de week om, de maand om. Wil je toch contact maken met een diepere laag in jezelf, dan zit het ‘m niet in wat je doet, maar hoe je het doet. Venus speelt een grote rol deze maand en die zet je aan tot toewijding en dankbaarheid voor de liefde die om je heen is. Deze Venus verbindt je met je omgeving en maakt het stralender en gloedvoller. Het gaat nu niet om wat jij allemaal wilt, maar om wat er door je heen wil komen.

Leeuw
Jij neemt je relaties onder de loep. Je gaat op een nuchtere en feitelijke manier analyseren wat je er eigenlijk van vindt. Een belangrijk criterium is dat iemand vertrouwd en veilig moet voelen. Je wilt helemaal jezelf kunnen zijn bij de ander en als je dat niet ervaart, breek je los. Niet heel radicaal en niet door af te wijzen, maar door beter naar je innerlijke stem te luisteren. Geen compromissen meer waarbij je teveel inlevert en waar je later altijd op terug moet komen. In deze maand beschik je over een zekere luchtigheid maar ook humor. Praten is héél belangrijk. Zodra je je begint uit te spreken, weet je veel beter wat er zich in jou afspeelt.

Maagd
Voor jou geldt enigszins hetzelfde als voor de Leeuw. Relaties hebben je aandacht en dan met name op het thema vertrouwen en veiligheid. Bij jou gaat het nog een stapje verder. Je wilt heel graag samen leven met je relatie. Onder hetzelfde dak en in hetzelfde dagritme. Dit kan betekenen dat je een volgende stap gaat zetten en nog dieper de verbinding in gaat. Is je relatie niet zoals je wel graag wilt? Dan trek je je meer en meer terug in jezelf. Je bent veel bezig met je patronen en met je verleden. Het is een maand van bezinning en herinneren.

Weegschaal
Als je durft gooi je patronen die je geen goed meer doen radicaal overboord. Als je durft … Dat jij je steeds bewuster wordt van negatieve energie in je leven is duidelijk. Dat je daar alleen zelf iets aan kunt doen is ook duidelijk. Maar ja … je vindt het zo moeilijk om af te wijzen en om ‘nee’ te zeggen. Liever neem je zelf de teleurstelling en bespaart zo die van een ander. Weten en doen zijn twee verschillende dingen. In deze maand juni bouwt er een kracht in jou op. En die wordt sterker en sterker. Na de 14e voel je een omslag en is er een kans. Je leert hoe in verbinding kunt blijven en toch voor jezelf op te komen. Klinkt vrij simpel en dat is het eigenlijk ook.

Schorpioen
Wat jou betreft pak je je koffer en vertrek je naar Verweggistan. Je wilt uitbreken, losbreken en even helemaal weg. Banden zijn te knellend en je agenda te vol. Je krijgt te weinig ademruimte en dus ga je die creëren. Een opleiding wordt afgesloten en als je terugkijkt zie je hoe wijs het je heeft gemaakt. Het maakt je behoefte aan meer sterker, maar dat parkeer je nog even. Want er moeten andere dingen. Je vrijheid is je ontzettend lief en dat zet je ook neer. Je beseft heel goed dat dit jouw leven is en dat je nú iets moet doen.

Boogschutter
Als Boogschutter ben je gesteld op ruimte en vrijheid. Met een retrograde Mars in Waterman is de energie naar binnen gericht. Je innerlijke draken worden verslagen maar wat veel belangrijker is, je schept innerlijke ruimte. Je hebt vrij sterke meningen maar weet ook dat ze je beperken om écht te kijken. En dat wil je deze maand. Als je afstemt op deze Mars kun je gebruik maken van de grote kracht die hierin schuilt. Meningen kun je herzien of je ziet ze voor wat ze zijn; ankers en stootkussens. Werkelijke vrijheid vind je daar niet en daar is het je wel om te doen.

Steenbok
Er gebeurt heel veel deze maand met je. Je komt onmogelijkheden tegen waar je echt niets aan kunt doen. Opeens staan ze voor je neus en je kunt er niet omheen. Elke spirituele of filosofische wijsheid laat je in de steek en je moet het volledig op eigen kracht aangaan. Natuurlijk is het aanvankelijk ontmoedigend en zwaar. Zodra die eerste golf weg is zie je een doorgang. Je vindt een manier om te dealen met een muur van aardse feiten door je verhouding ertoe te veranderen.

Waterman
Jij laat van je horen deze maand. Je protesteert tegen elke vorm van beperking die je wordt opgelegd en gaat helemaal je eigen gang. Je zit hartstikke lekker in je vel en gloeit van de energie. Mars staat in jouw sterrenbeeld en geeft je daar een flinke dot energie. In de loop van de maand trek je je meer en meer terug uit de dagelijkse zaken. Je houdt wat vaker je mond en treedt niet meer zo op de voorgrond. Je oefent met het toeschouwer zijn van jezelf en dat levert je verrassende realisaties op. Vergeet echter niet dat je fysieke lichaam beweging nodig heeft!

Vissen
Je voelt je gezien en gesteund door een goede vriend. Er is een open contact waarin jij helemaal jezelf kunt zijn. Dingen die je in jezelf afkeurt hoef je niet meer weg te stoppen en dat geeft je een heerlijk gevoel van bevrijding. Je bent toe aan een nieuwe studierichting of onderwerp waar je je tanden in kunt zetten. Jouw manier van leven in andere bewustzijnsgebieden laat je meer en meer toe. Dat dit je soms vergeetachtig en naïef maakt hoort juist bij je.