Op 20 januari gaat de Zon van Steenbok naar het domein van Waterman. Dit gebeurt onder een interessante constellatie die als kenmerk het element lucht heeft. Lucht staat voor communicatie, relativering en luchtigheid. Niet zo zwaar op de hand als Steenbok, maar ruimte voor ontwikkeling en beweging. De energie verandert aanzienlijk en komt in een versnelling. Zaken die lang stilliggen om welke reden dan ook, gaan voorwaarts. Heb je de stilstand kunnen verdragen, dan krijg je nu je beloning. Venus en Mars blijven zorgen voor realiteitszin als huizen de hemel in worden gebouwd. Dat noemen we ook wel luchtkastelen en daarin kun je niet wonen..
Aan de hemel een mooi gemengde mix van lucht en aarde die garant staat voor ‘hè hè, eindelijk!’.

Deze maand verhuist Pluto van Steenbok naar Waterman en luidt daarmee een nieuw tijdperk in. Vooral de technologie zal in een stroomversnelling komen, maar ook ‘power to the people’. Gezagsdragende instituten zoals overheden worden uit hun ivoren torens verdreven. Top Down is hopeloos ouderwets en Bottom Up wordt de nieuwe trend.

Ram
Overspeel je hand niet omdat je vindt dat je dat je iets groots verdient. Beter is het om je moment af te wachten en als je een sterke impuls voelt, in beweging te komen. Snel en verrassend waardoor alle nee’s het nakijken hebben. Je bent afhankelijk van een speciaal iemand om verbeteringen aan te brengen. Dat kan in de liefde zijn maar ook zakenrelaties. Bedenk dat die ander net zo afhankelijk is van jou en dat samenwerking nu de sleutel is.

Stier
Je moet je beeld bijstellen en dat gaat niet gemakkelijk. Het voelt alsof jij je idealen in de ijskast moet zetten en een deel van jezelf moet verloochenen. Eigenlijk is dat ook zo. Je moet buigen en meebewegen en je moment afwachten. Tegen het einde van januari ziet het er heel anders uit en trek jij aan het langste eind. Financieel is dit een goede periode voor je. Je krijgt meer zekerheid en stabiliteit. Er is echter een voorwaarde en dat is je geweten. Is die schoon? Dan is er niks aan de hand.

Tweelingen
Meestal draag jij je hart op de tong en ben je naar buiten gericht. Deze maand doe je dat niet. Je houdt dingen voor jezelf omdat je geen zin hebt in de reacties van anderen. Bang dat ze iets wat je dierbaar is bevlekken met hun oordelen. Je voelt dat er een grote verandering plaatsvindt in je leven, maar het heeft zich nog niet concreet gemanifesteerd. En dat is oké. Zo kun je zelf aan het nieuwe wennen.

Kreeft
Je hebt je teruggetrokken uit relaties want je wilt een periode alleen doorbrengen. Door te schrijven krijg je je vele gevoelens op een rij en begin je te snappen wat het thema is. Betekenisgeving helpt je met aanvaarden van wie je bent. Een heftige gebeurtenis uit je verleden dient zich weer aan, maar nu kun je er veel beter mee omgaan. Je hebt dus een significante stap gezet. Helemaal op eigen kracht.

Leeuw
Je wil wel maar je durft niet. Je hebt last van spookbeelden en angsten die je dwarszitten. Toch is dit een perfecte periode om deze te ontmaskeren en zo te elimineren. Je kunt het wél! Financieel gezien is dit een rommelige periode met veel veranderingen. Duizelt het je? laat het dan over aan iemand die je blindelings vertrouwt. Scheelt je veel stress. Voor vroege Leeuwen breekt een lange periode van grote omwenteling aan.

Maagd
Een fijne periode voor jou, samen met je partner in jullie nieuwe of vernieuwde huis. Je voelt je meer dan goed en bent dik tevreden. Na een periode waarin snelheid geboden was, kun je het nu rustiger aan doen. Als het even kan neem je een periode vrij van je werk en kom je echt tot rust. Niet onder palmbomen maar gewoon thuis op de bank. Moeilijke onderwerpen in je relatie laat je rusten. Eerst genieten van het goede.

Weegschaal
Jij zou graag wat meer vrije tijd hebben in deze periode. Zodat je lekker kunt uitwaaien en met iets anders bezig zijn dan alleen werk. Weegschalen die geluk hebben, combineren een zakenreis met een paar dagen vakantie. Anderen kunnen alleen maar dromen van verre oorden. Door het wat kleiner te houden, zoals een dagje vrij, kun je toch ontspannen. In de liefde is het raadzaam om beloftes te toetsen aan de realiteit.

Schorpioen
Jij staat aan de vooravond van een omwenteling. Die hoeft niets groots en dramatisch uit te pakken in je omstandigheden, maar zet wel een nieuwe koers in je manier van denken. Sowieso sociaal kom je in nieuwe kringen terecht. Ook komt er meer ontspanning in je leven. Een zekere verantwoordelijkheid valt van je af en er opent zich een nieuwe toekomst waarin je meer ruimte gaat ervaren. Wees niet bang om anders te zijn.

Boogschutter
De samenwerking met een collega verloopt soepel, mits je je inhoudt. Want er is geen ruimte voor jouw ideeën en plannen. Dat dit niet goed kan blijven gaan, ligt voor de hand. Spreek je op tijd uit en zoek samen naar een middenweg. In de liefde is er sprake van hobbels. Je weet niet precies wat er aan de hand is, maar dat er iets is voel je heel goed. Probeer het daarom in gesprekken bij de feiten te houden en laat hersenspinsels achterwege.

Steenbok
Er is een spanning tussen je werk en je relatie en het voelt alsof je in een spagaat zit. Dat betekent dat je overal tekort schiet en dat je duidelijke keuzes moet gaan maken. De volgende stap in je carrière is omgeven door onzekerheid en onduidelijkheid, hoe hard je ook werkt. Beter is het om dit los te laten en niks te doen. Meegaan met de natuurlijke energiestroom kost je minder en brengt je verder.

Waterman
Je loopt tegen een financiële onmogelijkheid aan en daar baal je van. Bedenk dat dit een reden heeft, maar helaas zie je die pas achteraf. Gedachtes aan een andere baan komen meer en meer in je hoofd en een sollicitatie kan niet uitblijven. Er is een zekerheid in je bestaan weggevallen en nu zoek je naar een nieuw houvast. Die is er niet direct. Bedenk dat voor er een nieuwe orde is, er eerst chaos moet zijn. Dat is een natuurlijke wetmatigheid.

Vissen
Je wordt gezien en gewaardeerd. Daar moet je aan wennen, want aandacht voor jezelf is altijd onwennig voor je. Toch kun je hiervan wel genieten. Een vriendschap baart je zorgen. Het lijkt alsof je in de nadagen bent beland en je ziet geen toekomst meer. Dat maakt je verdrietig. Als je geen doorgang voelt naar de toekomst, doe dan even niks. Anders zou je iets forceren en dat pakt vrijwel nooit goed uit.