Op 23 september gaat de Zon van Maagd naar Weegschaal. Dat geeft ontspanning en haalt druk van de ketel. De kop van het nieuwe schooljaar is eraf en we zitten weer in een ritme. Weegschaal zelf heeft er nog niet heel veel zin in en start maar moeizaam op. Ook al is Weegschaal beschaafd en altijd vriendelijk, van binnen borrelt er van alles. Een drang naar vrijheid, naar anders, naar lekker lui in een hangmat maar helaas ziet de realiteit er anders uit. Toch is dit een signaal om opnieuw naar je leven te kijken, Weegschaal. Is het geen tijd voor iets anders? Te lang heb je vast gezeten in systemen die je niet meer dienen maar belemmeren. Ander werk? Verhuizen? Revisie van je relatie? Het is aan de tijd om verantwoordelijkheid te nemen voor hoe jij je leven inricht.
Zijn er dingen die je niet kunt veranderen? Dan ligt de oplossing in je perceptie ervan. De uitdaging is het aanvaarden van wat is en je er goed bij voelen. Met andere woorden; haal jezelf uit de kramp en vind het positieve. Want dat is er altijd.

Ram
Je hebt een tijdje in een afwachtende en volgzame modus gezeten in je relatie. Eens kijken wat er gebeurt als je geen actieve rol speelt. Dat bevalt je niet en daarom pak je deze periode het stuur weer vast. Dat doe je op een vriendelijke en zachtaardige manier want je wilt geen brokken. Knap hoor! De beheersing die je laat zien verrast je partner nogal. Tegelijkertijd bouw je dus aardig wat credits op.

Stier
Je krijgt te maken met grote uitgaven. Het zijn rekeningen die je nog moet betalen aan instanties. Je moet even slikken maar het brengt je niet in de problemen. Je hebt veel aandacht van het andere geslacht en dat streelt je ego. Stiekem verwacht je meer maar daar ben je niet open over. Omdat je geen risico wilt nemen om gekwetst te worden. Het heeft een positief effect op je zelfvertrouwen.

Tweelingen
Een studie vraagt veel van je focus. Ook weet je leukere dingen te bedenken om je tijd aan te besteden, dit moet echt even gebeuren. Je bent of leerling of leraar. Je merkt dat je fikse stappen zet in je ontwikkeling omdat je patronen doorziet en het vervolgens loslaat. Spiritueel gezien is dit een periode van reiniging en ontdoe jij jezelf van energieën die niet (meer) bij je horen.

Kreeft
Werk is waar je aandacht naar uitgaat. Je hebt een stabiele focus op je doel en neemt de tijd om er te komen. Belangrijk hierin is je ervaring en je deskundigheid. Men ziet jou als iemand die weet wat ie doet. Dit wordt een mooie periode waarin je werk en privé goed in balans hebt. Kinderen brengen levensenergie bij je naar boven en je vindt het heerlijk.

Leeuw
Jouw thema voor deze periode is rekening houden met andere mensen. Je hebt een leidinggevende positie en dus verantwoordelijkheid die je serieus neemt. Dat er storende factoren zijn weet je wel, maar je negeert ze. Omdat je weet wat je te doen staat en je niet af wil laten leiden. Slaap is essentieel nu. Niet alleen voor je rust maar ook voor je inspiratie. Er zijn mooie dromen op komst!

Maagd
Dingen beginnen weer goed te stromen na een periode van weerstand en inactiviteit. Omdat je nauwkeurig na bent gegaan waar je op dit moment staat in je leven en welke dingen je moet vermijden, kun je nu schoon voorwaarts. Je laat je niet sussen met beloftes maar wilt concrete acties. Grote kans dat je in aanraking komt met een interessante nieuwe groep mensen.

Weegschaal
Je zoekt mensen op want je bent nu liever niet alleen. Vrienden spelen een grote rol in je leven en samen onderneem je leuke dingen. Verplichtingen duw je tijdelijk aan de kant want daar staat je hoofd niet naar. Op zoek naar een nieuwe liefde? Dan kan die wel eens dichterbij zijn dan je denkt! Een vriendschap heeft de potentie om uit te groeien tot een relatie waarbij jullie het beste in elkaar naar boven halen.

Schorpioen
Dat je verantwoordelijk bent voor jezelf weet je al lang. Ook dat dit niet anders gaat worden. Toch zit je met verwachtingen naar anderen en dat is een ingebouwde teleurstelling. Kom op en ga zelf aan de bak! Je maakt er vrienden mee omdat je het op een goede manier doet. Zonder rancune of gemok en met elegantie. Dat is heel aantrekkelijk.

Boogschutter
Je verlangt naar rust en voorspelbaarheid. Paradoxaal genoeg krijg je dat door flexibel te zijn en voorbereid te zijn op verassingen uit onverwachte hoek. Je bent betrokken bij je familie waar men verwacht dat je een positie inneemt of een keuze maakt. Doe dit pas als je alle informatie hebt en laat je niet manipuleren met schuldgevoelens. Ga vooral wel op feiten af.

Steenbok
Je hebt een paar gespannen momenten achter de rug, maar nu is er tenminste weer ruimte. Het wordt een mooie periode waarin je toekomt aan privé- en gezinszaken. Je bent meer thuis zonder met je hoofd ergens anders te zijn. Heb je kinderen? Dan zijn die je prioriteit. Wil je kinderen? Dan is dit een gunstige, vruchtbare periode.

Waterman
In een vriendschap zijn er spanningen omdat jij niet helemaal open bent. Het gaat hier om een machtsstrijd over wie er gelijk heeft. Deze periode ontspant die relatie maar er komt niks uit. Ondertussen leer je nieuwe mensen kennen en daar geniet je van. Dit kan van beperkte duur zijn omdat jij heel anders bent. Je gaat ervaren dat men je vrijheid wil beperken en daar houd jij niet van.

Vissen
Je werkt veel in deze periode. Sommige Vissen raken in de ban van hun werk en denken aan niets anders meer. Andere Vissen lopen de kantjes ervan af omdat het hun hart niet heeft. In beide gevallen is er geen sprake van balans en dit gaat ten koste van de algehele rust in je leven. Kwestie van anders plannen dus. Vage kwaaltjes zijn een signaal van je lichaam dat je iets niet ziet.