Op 23 september keerde de energie van meer naar minder licht en van minder naar meer donker. De associatie bij donker is vaak ‘slecht’ en ‘onbekend’. De Zon doorloopt een jaarlijkse cyclus met twee evenwichtspunten als de lente en de herfst begint. De zogenaamde equinoxen waarop dag en nacht even lang zijn. De herfstequinox zijn we gepasseerd en nu is de Zon op weg naar het donkerste punt wat plaatsvindt op midwinternacht. De energie keert zich naar binnen net zoals we meer binnen de muren van onze huizen zijn. We reflecteren op de innerlijke getijden als toeschouwer. Dit autonome proces willen we controleren en bezweren, tot we ontdekken dat dit niet kan. Het leven gebeurt toch wel. Als toeschouwer leren we de cyclus langzaamaan kennen en vinden we een goede afstemming. Er is nog een gebied naast de toeschouwer en dat is de toeschouwer van de toeschouwer. Dit is geen dagelijks bewustzijn maar kan wel een focuspunt zijn waarmee we berusting en aanvaarding vinden van het leven. Waarmee we onszelf niet meer als middelpunt en opperbaas van ons eigen universum benoemen, maar de getijden laten leiden.

In oktober loopt Mercurius retrograde in Weegschaal. Hier wordt de balans opgemaakt en als gevolg daarvan omarmen we nieuwe wegen en sluiten we oude wegen af. We maken keuzes met ons hart en sluiten aan bij de eeuwige liefdesstroom in het volste vertrouwen. Mars en de Zon staan ook in Weegschaal en helpen bij het afwegen om tot ferme besluiten te komen.

Venus in Schorpioen geeft de moed om ook moeilijke dingen te omarmen en als zij op 7 oktober naar Boogschutter gaat brengt ze wijsheid. We krijgen dan een blik naar de andere kant van de regenboog die ons verbindt met het goddelijke, de pot met goud die op ons wacht. Goud staat hier symbool voor pure liefdesenergie en de zeven kleuren van de regenboog zijn de zeven kwaliteiten van energie.
Op de 23e oktober verlaat de Zon de Weegschaal en betreedt hij het domein van de Schorpioen. Het Grote Stilhouden en Wachten is begonnen.

Hieronder lees je wat oktober voor de 12 sterrenbeelden zal brengen. Lees voor een volledig beeld ook de teksten die bij je Maan en je ascendant horen. Ken je die niet? Mail me dan op elodiehunting@gmail.com en ik reken het voor je uit.

Ram
Jouw planeet Mars wordt afgeremd in Weegschaal. Waar je normaal gesproken vooruit dendert en je naderhand afvraagt wat er in hemelsnaam is gebeurd, ken je nu enig voorbehoud. Zo lees je bv de gebruiksaanwijzing nu wel voordat je begint. Je kunt niet om de ander heen en moet rekening houden met hem of haar. Je relaties zijn belangrijk en je investeert er veel in. Toch zit er best een aardig tempo in je leven!

Stier
Buiten de lijntjes kleuren doe je liever niet want je weet maar nooit wat je daar tegenkomt. Deze maand doe je dat wel. Je verlegt je horizon. Soms letterlijk door op reis te gaan en soms figuurlijk omdat je kennis maakt met een nieuwe manier van denken. Je stelt jezelf grote vragen over je kwaliteit van leven en gaat daarover in gesprek met anderen. Zo vergaar je veel informatie waar je een eigen visie uit ontwikkelt.

Tweelingen
De boodschap die Mercurius je deze maand brengt is die van de zorgvuldige afweging. In het Egyptische Dodenboek ( wat eigenlijk een verkeerde vertaling is van ‘voortkomen in het licht’) zien we dit principe verbeeldt voor de troon van Osiris alwaar het hart wordt gewogen tegen de veer van de waarheid van Ma’at. Met andere woorden;  alvorens tot actie over te gaan weeg jij je woorden en daden.

Kreeft
Met een Volle Maan in Ram deze maand op de 20e is het thema ‘ik en de ander’ bezegeld. Je ziet jezelf in relatie tot de ander of het andere. Je ziet jezelf niet meer als los functionerend geheel maar als onderdeel van een groter geheel. En het aanzien van de ander verplicht. Je zoekt naar een balans tussen jezelf en de wereld om je heen. Als Kreeft is het nu zaak om jezelf niet altijd maar op te offeren maar te blijven staan.

Leeuw
Jij hebt twee grootheden tegenover je; Jupiter van de groei en Saturnus van de beperking. Ergens in het midden vindt jij jezelf en houdt daar de balans. Dit betekent geven en nemen, hollen en stilstaan en alle andere uitersten waarmee je te maken krijgt. Het komt dus aan op goed selecteren en de keuze maken vanuit een diep weten. Kan dus een bijzonder mooie maand worden waarin je grote stappen zet.

Maagd
De nadruk ligt deze maand op je grenzen. Die ervaar je soms nauwelijks zeker als het gaat om werk wat gedaan moet worden of iemand in nood die je wilt helpen. Het leven roept je tot de orde en vraagt je om jezelf te gaan helpen. Niet dat er iets mis is. Het is gewoon goed om van tijd tot tijd stil te staan bij je eigen verlangens en behoeftes. Die tijd is nu. Dus grenzen trekken en nee zeggen is volstrekt in afstemming met jouw innerlijke tij.

Weegschaal
Je gaat een laatste fase in van een groots proces en rondt af. Dit is een grote stap want het heeft consequenties voor je dagelijkse leven. Vanaf 8 oktober is er sprake van een opluchting en een bevrijding van de soms benauwde situaties waar je in zat. Je krijgt nu de gelegenheid om je toekomst vorm te gaan geven. Dat lukt best. Loslaten is niet je sterkste kant maar als je weet waar je het voor doet, lukt het beter. Focus veranderen dus.

Schorpioen
Waar mensen om je heen steen en been klagen, voel jij je goed. De intense en bepalende energie die nu heerst is jou niet vreemd. Je staat aan de vooravond van een periode in je leven waarin je nieuwe contacten legt. Soms hebben ze te maken met je werk en soms met het vergroten van je mogelijkheden. Er komt hoe dan ook ruimte. Onzekerheid kun je een blokkade laten zijn. Maar dat hoeft niet. Van niemand.

Boogschutter
Er is sprake van een zekere zachtheid waar je mee omgeven wordt. Althans, zo lijkt het. Toch is het echt jouw eigen energie die resoneert met je omgeving en zo trek je liefdevolle ervaringen aan. Je gelooft steeds meer in jezelf en voelt hoe je kracht toeneemt. Had je een reis gepland? Dan gaat ie deze maand zeker door. Je slaat je vleugels uit en geniet van een nieuwe omgeving die enorm verrijkend is voor lichaam en geest.

Steenbok
Er keert zich iets deze maand. Er komt weer schot in de zaak en je mag weer want je bent er klaar voor. Jouw planeet Saturnus komt uit z’n retrogradegang en richt de energie voorwaarts en naar buiten. Eerder gemaakte plannen gaan nu alsnog van start. De retrograde van Mercurius zorgt ervoor dat dingen die eerst afgeblazen werden, nu alsnog doorgang vinden. Het gaat beginnen!

Waterman
Wat voor Steenbok geldt, geldt ook voor jou. Het voelt alsof je langere tijd onder de pauzeknop hebt gezeten en dat de spanningen en blokkades nu wegvallen. Achteraf bezien liep je voor op ontwikkelingen. De tussentijd stelde je in de gelegenheid om aan te scherpen en bij te stellen. Maar nu ligt er geen strobreed in je weg en kun je tempo maken. Geniet!

Vissen
Jij vaart je eigen koers en kunt als geen ander meebewegen met wat zich aandient. Ondertussen moet jij je handhaven in het dagdagelijkse en dat is niet zo makkelijk. Gelukkig is de energie gericht op verbindingen en samen en word je niet vergeten. Dat je maar met een handjevol mensen een waarachtig contact ervaart is een rijkdom die niet iedereen heeft. Als je dat voor ogen houdt is het onbegrip waar je mee te maken krijgt wat beter te verdragen.