Moederdag

Elk jaar is het moederdag voor alle moeders op de hele wereld. Lees welke moeder je hebt of zelf bent! Weet je ook je ascendant en het sterrenbeeld waar je Maan in staat, lees die tekst dan ook. Vooral de Maan is belangrijk als het om het moederschap gaat.

Ram
Voordat ze het ontbijt voor de kinderen op tafel heeft staan, is de Rammoeder al in de sportschool geweest waar ze zich uit heeft geleefd op zoveel mogelijk fitnessapparaten. Ze brengt haar kinderen niet met de auto naar school, maar joggend of met de fiets. Ze is snel en omdat ze zo jeugdig oogt wordt ze wel eens voor de oppas aangezien. Een Rammoeder heeft weinig geduld met zichzelf en met haar kinderen. ‘Niet aanstellen en flink zijn!’ Ze is actief en impulsief en kan soms bot uit de hoek komen naar haar kinderen. Niet omdat ze bot is, maar omdat ze geen tijd heeft voor lange verhalen en ingewikkelde pedagogische aanpakken. Ze is rechtlijnig en houdt van duidelijkheid. Je weet wat je aan haar hebt want ze heeft het hart op de tong. Zodra de eerste zonnestralen zich laten zien, wordt er in de tuin gegeten, desnoods met jassen aan. Want van gezeur en geklaag houdt de Rammoeder hélemaal niet!

Stier
De Stiermoeder is erg rustig en neemt overal de tijd voor. Ze is niet onder de indruk van gehuil, gezeur of gemanipuleer van haar kinderen. Ze deelt royaal snoepjes en andere zoetigheid uit en neemt er zelf dan ook maar eentje. Dat heeft ze wel verdiend, vindt ze. Een Stiermoeder kookt elke avond uitgebreid en geniet meer van het eten dan van de gezelligheid. Ze is altijd op dieet want eten is haar hobby. Ze houdt van mooie en luxe dingen in huis en daarom heeft ze een volledig geautomatiseerde keuken, een hypermodern washok en een zichzelf sturende stofzuiger. Fietsen doet ze alleen in de zomer en dan nog pakt ze liever haar nieuwe auto om de boodschappen te doen. Ze verwent haar kinderen met duur speelgoed en luxueuze vakanties in all inclusive hotels. Want ze wil zelf graag ook vakantie hebben.

Tweelingen
De Tweelingenmoeder leest haar kinderen graag voor. Er slingeren boeken en tijdschriften door het huis en op bijna elke muur hangt wel een houten plankje met een spreuk. Liefst met een grappige ondertoon. Ze is leesmoeder op school en weet het altijd beter dan de juf. Ze wil dat haar kinderen leren leuk vinden en overlaadt ze met wetenswaardigheden. Wat ze niet weet zoekt ze op, op een pc, laptop, tablet of haar eigen telefoon, nieuwste model. Die telefoon is overal waar zij ook is, en gaat de hele dag. Ze belt, sms’t, appt en checkt haar Facebook elk half uur. Want ze wil niets missen! Ze kletst graag met haar kinderen over van alles en nog wat. Ze heeft humor en kan kinderverdrietjes makkelijk relativeren. Ze is chaotisch en vergeet wat ze beloofd heeft. Op het schoolplein is zij degene die alle roddels kent en verspreidt.

Kreeft
De Kreeftmoeder is de beste moeder van de hele wereld. Ze belichaamt het archetype moeder van binnen en van buiten. Ze begrijpt alles, troost haar kinderen bij elk pijntje, zit altijd klaar met een kopje thee of een glaasje limonade en doet alles voor ze. Ze speelt geen moeder, ze ís moeder. Haar kroost is haar leven en ze is altijd trots op ze. De Kreeftmoeder riskeert ruzie met haar man omdat ze het altijd voor de kinderen opneemt. Ze is veilig en is er altijd voor hen. Ze moedigt haar kinderen aan om te doen wat ze leuk vinden. Er is één ding dat de Kreeftmoeder niet leuk vindt. En dat is als haar kinderen het huis uitgaan en op zichzelf gaan wonen. Ze kan haar moederschap niet loslaten en verwordt dan tot een bemoeizuchtige (schoon)moeder. Allemaal goed bedoeld natuurlijk maar dit kan verstikkend werken.

Leeuw
De Leeuwmoeder is pedagogisch zeer sterk. Zij snapt in welke ontwikkelingsfase haar kinderen zijn en hoe ze daar het beste mee om kan gaan. Ze stimuleert de creativiteit van haar kinderen en lijst elke tekening in en hangt ze in de huiskamer. Als er dan bezoek komt schept ze schaamteloos en oneindig over ze op en voorziet ze een succesvolle toekomst voor haar bijzondere kinderen. Hun succes laat ze graag op zichzelf afstralen. Ze weet het beste in hen omhoog te halen en is de moeder die het hardst schreeuwt op zaterdag langs de zijlijn van het sportveld. Ze accepteert het niet als haar kinderen oneerlijk worden behandeld en vecht voor ze als een echte Leeuwin. Niemand mag aan haar kinderen komen! De Leeuwmoeder is ijdel en voordat ze de kinderen naar school of zwemles brengt, kleedt ze zichzelf mooi aan en checkt zichzelf een paar keer in de spiegel. Ze maakt haar kinderen weerbaar en brengt ze eigenwaarde bij.

Maagd
De Maagdmoeder houdt van rust, regelmaat en reinheid. Alles is schoon, ook de plinten en de stopcontacten! Ze gaat gekleed in een praktische schort zodat haar kleren niet vuil worden. Ze roept regelmatig: ‘Ruim je kamer eens op!’, en als dat niet snel genoeg gebeurt doet ze het toch maar weer zelf. Daar klaagt ze naderhand uitgebreid over, en in dezelfde klaagzang benoemt ze ook haar nieuwe en oude pijntjes. Ze heeft het niet makkelijk en dat mag iedereen best weten. Haar kinderen moeten elke dag onder de douche en schone kleren aan. Zo heeft ze weer wat te wassen. In de badkamer hangt een medicijnenkastje waarin voor elk pijntje en kwaaltje een zalfje of pilletje staat. Ze is erg bezorgd over haar kinderen en denkt meteen het ergste. Ze is verantwoordelijk en goed georganiseerd. In haar keuken hangen allemaal schema’s zodat niets in het honderd kan lopen.

Weegschaal
De Weegschaalmoeder is een hele lieve en zachte moeder. Ze verheft haar stem nooit en vindt bijna alles goed. Het enige dat ze niet goed vindt is ruzie maken. Daar kan ze helemaal niet tegen en ze zal er alles aan doen om te bemiddelen zodat niemand zich afgewezen voelt. De Weegschaalmoeder steekt haar kroost in de laatste mode en vervoert ze in een hippe bakfiets. Thuis hanteert ze een democratisch model als er beslissingen moeten worden gemaakt. Iedereen mag meepraten maar zij zal haar eigen mening niet inbrengen uit angst voor afwijzing. Ze kan ontzettend twijfelen en daardoor tot niets komen. Soms lopen haar kinderen over haar heen en is ze niet in staat om daar iets aan te doen. Omdat ze niet zo goed voor zichzelf kan opkomen. Weegschaalmoeder is erg geliefd en heeft een rijk sociaal leven.

Schorpioen
De Schorpioenmoeder blijft op de achtergrond. Ze is heel goed thuis in emotionele processen en kan goed luisteren naar de problemen en zielenroerselen van haar kinderen. Soms maakt ze problemen die er niet zijn maar haar ongelijk kan ze moeilijk toegeven. Ze is veeleisend en soms dwingend naar zichzelf maar ook naar haar kinderen. De Schorpioenmoeder is betrouwbaar en ze vindt niets gek of extreem. Ze snapt werkelijk alles maar heeft wel een sterke moraal. Ze houdt haar kinderen aan de afspraken die gemaakt zijn. Ze is geïnteresseerd in spirituele en occulte zaken en verklaart gebeurtenissen hiermee. Ze heeft een innige en intense band met haar kinderen en kan ze dicht op de huid zitten. Omdat ze vrijwel nooit het achterste van haar tong laat zien en bijna nooit boos wordt, is ze niet makkelijk te peilen voor haar kinderen.

Boogschutter
De Boogschuttermoeder is altijd in voor spanning en avontuur. Ze is niet bang en het liefst buiten in de natuur met haar kinderen. Op vrije dagen zet ze haar kinderen in de auto en rijdt ze naar mooie buitengebieden waar ze gaat wandelen en klimmen. De Boogschuttermoeder is vrolijk, opgewekt en vol met humor. Ze heeft een sterk rechtsvaardigheidsgevoel en zet zich in voor goede doelen. Voor haar kinderen is dit een moeder zoals in de avontuurlijke kinderboeken. Ze kan te gemakkelijk doen over serieuze zaken die haar kinderen bezig houden en ziet de ernst er niet van in. Ze voedt haar kinderen liefst meertalig op en bezoekt allerlei landen met hen. Ze wil wereldburgers van haar kinderen maken. Ook zal ze haar kinderen stimuleren om vooral te gaan studeren en te gaan backpacken in verre landen. Zo heeft zij een mooi excuus om weer een leuke verre reis te boeken.

Steenbok
Als het om regels gaat, dan staat Steenbokmoeder met stip op nummer 1. Ze houdt er erg van als alles precies volgens de regels gaat en laat niets aan het toeval over. Zo creëert ze veiligheid en betrouwbaarheid. Zeker als ze eigenzinnige kinderen heeft, komt Steenbokmoeder in de problemen. Ze zal ze haar wil opleggen en de controle willen houden, maar dat lukt niet altijd. Steenbokmoeder is niet flexibel omdat ze alles gepland heeft. Hiervan afwijken vindt ze vervelend. Haar pedagogische ideeën heeft ze uit een verantwoord boek zodat ze zeker weet dat ze het goed doet. Want dat wil ze zo graag; het beste voor haar kinderen. Het mag hen aan niets ontbreken maar ze wil ze niet verwennen want dat is niet goed. In plaats van snoep heeft ze noten in huis en ze kookt zo gezond mogelijk. De Steenbokmoeder werkt want ze wil een steentje bijdragen aan de maatschappij.

Waterman
De Watermanmoeder wil de beste vriendin van haar kinderen zijn. Ze mag dan wel moeder zijn, maar ze wil ook gezien worden voor wie ze als mens is. Ze is heel modern en laat haar kinderen zo vrij mogelijk. In opvoeding gelooft ze niet zo want ze heeft vertrouwen in wie haar kinderen zijn. De Watermanmoeder kijkt samen met haar kinderen naar het jeugdjournaal en laat hen een eigen mening vormen over maatschappelijke zaken. Ze leert ze om niet zomaar alles aan te nemen, maar vooral zelf na te denken. Ze heeft heel veel vrienden, zowel online als offline. Je kunt als kind over alles met haar praten want ze vindt niets gek. Sterker nog; hoe gekker hoe beter. Ze kan heel eigenwijs en eigenzinnig zijn. Dan is er geen land met haar te bezeilen want ze vindt dat ze gelijk heeft. Punt uit. Watermanmoeders zien er excentriek en kleurrijk uit en lopen niet in de pas.

Vissen
De Vissenmoeder is een zachtaardige en beetje naïeve moeder. Ze schrijft altijd een briefje voor haar kinderen als ze niet naar school kunnen en zal nooit controleren of ze een loopje met haar nemen. Ze is vergeetachtig en doet niet aan straffen. Ze gelooft in het goede van iedereen en dus ook haar kinderen. Ze is dol op ze en doet graag mee met verkleedpartijtjes en toneelstukjes. De Vissenmoeder is de meest spirituele moeder van allemaal. Ze weet zeker dat haar kinderen Nieuwe Tijdskinderen zijn. Ze kan een beetje doorslaan in de voorschriften van de New Age en het contact met de aardse werkelijkheid verliezen. Een Vissenmoeder kun je makkelijk misleiden, maar haar intuïtie is heel goed. Ze voelt feilloos aan of iets goed is of niet. Omdat ze zo symbiotisch is vind ze het moeilijk haar kinderen los te laten.