Hoe verras jij wel met Valentijnsdag?

Op 14 februari is het Valentijnsdag en dan is het weer zover. Je wilt je geliefde verrassen met iets origineels. Iets dat je niet uit de schappen van de winkel hebt gegrist omdat je op het laatste moment besloot toch maar wel iets te kopen voor hem of haar. Weet je het sterrenbeeld van je geliefde? Kijk dan snel hoe je dit jaar origineler bent dan alle anderen. Als je hieronder een hij leest geldt het ook voor een zij. We hebben nog geen genderneutraal woord.

Ram
Rijd met je auto voor en toeter een paar keer heel hard. Als hij naar buiten komt nodig je hem uit om in te stappen. Zet je navigatie aan op Duitsland. Maakt niet uit waar als je maar op een snelweg terecht komt. Op een parkeerplaats wissel je van plaats en dan mag ie lekker over de snelweg scheuren. Harder dan die brave 120 km/u. Uiteraard wel goed opletten en alleen als het kan gassen!
Alternatief is hem uitdagen in de sportschool. En laten winnen uiteraard.

Stier
Stel een uitgebreide picknickmand samen die uitpuilt van de lekkernijen. Dat uitpuilen is noodzakelijk want daar krijgt hij nog meer trek van. Van tevoren heb je een mooie plek in de natuur gevonden waar je samen de hele dag gaat eten. Kleine hapjes en lekkere drankjes gaan er bij de Stier altijd wel in. En als het regent picknick je gewoon thuis.
Alternatief is hem meenemen naar een deftig museum. En alles net zo mooi vinden als hij.

Tweelingen
Organiseer een dag met afwisseling. Het liefst doe je elk uur iets anders. Je zoekt een leuke film uit, doet een game samen die hij nog niet kent ( en je laat hem winnen), je gaat op de koffie bij zijn vriend, voert hem ondertussen lichte hapjes, laat hem muziek uitkiezen, stelt een quizje samen en als afsluiting stap je samen in de auto en mag je alleen maar rechtsaf.
Alternatief is dat hij de hele dag alleen mag praten. En jij luistert. Vooral luistert.

Kreeft
Wat vaststaat is dat je de hele dag thuis blijft. Schud de kussens lekker op, leg zijn favoriete ( jouw) dekentje klaar voor als hij het (weer) koud heeft. Je schenkt verschillende soorten thee en hebt daar zelf koekjes bij gebakken. Of een grote taart die echt op moet want anders blijf jij ermee zitten.
Je nodigt wat familieleden uit die hij graag ziet en kijkt naar zelf gemaakte filmpjes en foto’s. Leg alles wat je vandaag doet vast in woord en beeld zodat hij deze dag telkens opnieuw kan beleven. Wees héél lief en zacht voor hem.
Alternatief is dat je iets onderneemt wat hem aan iets fijns van vroeger doet denken.

Leeuw
Hij staat vandaag in het middelpunt en dat gevoel moet je hem doorlopend geven. Beschilder zijn spiegel met complimenten en laat genoeg ruimte open zodat hij zichzelf nog kan zien. Doe een beetje hulpeloos zodat hij de held kan spelen door bv de olie van je auto bij te vullen.
Maak kleine briefjes en schrijf op elk briefje wat je zo leuk en fijn aan hem vindt. Die briefjes verstop je door het hele huis en dan ga je samen zoeken. Je bent warm… warmer … koud… ijskoud.
Alternatief is een groot leeg schildersdoek en samen een schilderij maken.

Maagd
Je maakt het hem zo comfortabel mogelijk vandaag. Je verschoont het bed en verstopt er geurzakjes in, laat de badkamer blinken, ontvet de keuken en ruimt de huiskamer helemaal op. Je vouwt zijn kleding en legt het op nette stapeltjes en op kleur. Natuurlijk vindt hij iets dat nog niet gedaan is maar dat vind je dit keer niet erg. Je kookt zuiver biologisch en gebruikt nagenoeg geen kruiden.
Alternatief is samen de schuur uitruimen en nu eens flink weggooien.

Weegschaal
Voor dit sterrenbeeld van de liefde is alleen de liefde belangrijk. Zeg hem dat vandaag zo vaak mogelijk. Kruip tegen hem aan en verlies hem niet uit het oog. Geen minuut! Draag je zelf geschreven liefdesbrief aan hem voor en doe die daarna in een mooie lijst die hij op kan hangen. Bestrooi het bed met rode hartjes en rozenblaadjes en steek geurkaarsjes aan. Kijk zijn lievelingsfilm en zucht met hem mee als het spannend wordt.
Alternatief is toegeven dat je fout zat tijdens die laatste ruzie. Streep eronder. En dan echt hè.

Schorpioen
Laat hem zo lang de zon op is geloven dat je niet meedoet aan die onzin. Maar zodra de zon onder is en de nacht daar is, ontsteek je talloze kaarsjes door het hele huis. Je zet op elke kamer een ander indringend muziekstuk op en verblijft in elke ruimte minstens een half uur. In die ruimte geef je hem een opdracht die je zelf verzint. Want het komt erop aan hoe goed je hem kent! Na een half uur verlaat je de kamer ongeacht wat hij doet. En dan wacht je in de volgende ruimte op hem.
Alternatief is dat je hem een geheim opbiecht.

Boogschutter
’s Ochtends vroeg spring je blij je bed uit en zet koffie. Je hebt al een tas met lekkernijen klaar staan en daar doe je de thermosfles met koffie bij in. Hij moet mee naar buiten want jij hebt een puzzelrit samengesteld. Terwijl jij chauffeert mag hij die oplossen zodat jullie op de door jou gekozen eindbestemming aankomen. Die bestemming moet iets spectaculairs zijn. Liefst met een waanzinnig uitzicht zodat je ver weg kunt kijken.
Alternatief is dat je samen naar alle delen van Indiana Jones kijkt.

Steenbok
Voor de dag begint overhandig je hem het programma dat je hebt samengesteld. Puntsgewijs benoem je wat jullie gaan doen en wat jullie nodig hebben. Je hebt een interessante lezing uitgekozen waar hij van houdt. Het restaurant waar jullie gaan eten staat al jaren op zijn verlanglijstje en jullie sluiten de avond af met een deftige wijnproeverij.
Alternatief is dat je wijnproeverij thuis organiseert met een aantal goede wijnen. Echt goede wijnen.

Waterman
Je rijdt naar het midden van de stad en laat hem kiezen welke kant hij op wil. Onderweg komt hij altijd wel iets leuks tegen en dit keer ga je met hem mee. Van tevoren heb je uitgeplozen wat er te doen is aan cultureel verantwoorde dingen, zodat je wat achter de hand hebt. Wees niet al te klef want daar houdt hij niet van. Maar geniet wel oprecht met hem mee! En dan ’s avonds een bezoek aan de sterrenwacht.
Alternatief is de kroeg induiken met ál zijn vrienden en kennissen.

Vissen
Alles is goed zolang het maar romantisch is en niet teveel energie kost. Ga zwemmen in een subtropisch zwemparadijs, ontspan in de sauna, boek een reisje met een plezierboot. Je kunt ook samen naar de film gaan en verdwijnen in het verhaal. Of een spiritueel evenement bezoeken waar je je hand laat lezen of aan yoga doet op zijn matje.
Alternatief is samen ongelooflijk dronken worden en afsluiten met een vette hap.

Vind je bovenstaand niets? Dan schenk je hem de liefdeshoroscoop in de vorm van een horoscoopboek waarin jullie relatie beschreven staat. Of de een persoonlijk horoscoopboek dat helemaal over hem gaat!