Door: Elodie Hunting

In september zitten we nog in de nasleep van de eclips van 21 augustus. Dat betekent dat de vernieuwing of verandering die toen is geïnitieerd concreet wordt gemaakt in woorden en daden. De verantwoordelijke planeten daarvoor zijn Mercurius en Mars. Zij raken begin september de laatste graden van Leeuw waarop de eclips viel.

Op 5 september gaat Mercurius gelukkig weer vooruit lopen. Dit betekent dat communicatie en handel weer bij hun positieven komen en normaal kunnen verlopen.

September is de maand van het dierenriemteken Maagd en daarmee een oogstmaand. De zaden die in de lente zijn geplant, gebloeid hebben in de zomer hebben vruchten voortgebracht en deze kunnen we nu oogsten. Met andere woorden; resultaten van inspanningen worden nu zichtbaar. Bescheiden als Maagd is blijft de verrukking uit. Blijdschap speelt vooral van binnen.

relax astrologie

Wat dit voor de afzonderlijke dierenriemtekens inhoudt vind je hieronder. Met zoals altijd de opmerking dat het aan te raden is ook de tekens te lezen waarin je Maan en Ascendant staan.

Ram
Jij ervaart een zekere onrust deze maand. Helemaal lekker ontspannen gaat moeilijk omdat je hoofd zo vol zit met allerlei dingen. Er is geen structuur in aan te brengen en dat zorgt ervoor dat je maar blijft malen. Als jouw planeet Mars op 6 september van Leeuw naar Maagd gaat, merk je enige verbetering. Opeens heb je de energie en het inzicht om alles op een rijtje te krijgen. Houd echter wel rekening met een onzichtbare factor, waardoor je alles opeens anders moet gaan ordenen of begrijpen. Gelukkig heb je een snelle en wendbare geest. Je strijdvaardigheid heb je nodig om voor je positie te zorgen.

Stier
Jij bent druk en hebt een duidelijk doel. Maar, dat houd je voor jezelf en hang je niet aan de grote klok. Omdat het nog niet allemaal klaar is om aan de buitenwereld te worden gepresenteerd. Laat jou maar schuiven! Dat gaat helemaal goedkomen. Je persoonlijke ontwikkeling staat in het teken van zelfontplooiing en je plaats innemen. Maar ook je stempel op je leven drukken. Je voelt heel sterk dat je zelf de vormgever bent van je leven en gaat daar een actievere rol in nemen. Je gaat op zoek naar je grote levensthema’s en ziet in welk aandeel je daarin hebt. Door jezelf een toeschouwer te maken vallen de sluiers van de illusie waarin je hebt geleefd.

Tweelingen
Jij gaat zaken rechtzetten en wel meteen. Niet dat je zo ongeduldig bent maar je voelt dat de tijd rijp is. Het is belangrijk dat je snel, effectief en krachtig handelt nu. Je straalt een natuurlijke autoriteit uit en dat sterkt je zelfvertrouwen. Je staat er, en hoe! Je bent warm, betrokken én duidelijk. Dat anderen dat als streng zien is hun perceptie en niet jouw intentie. Een oudere kwestie sleept nog even voort maar zal deze maand oplossen. Mede ook dankzij jouw doortastende en vastberaden optreden. Je laat je niet tegenhouden. Aandachtspuntje; soms ga je te snel en moet je op de rem trappen. Anders schiet jij je doel voorbij en dat zou jammer zijn.

Kreeft
Je komt dingen te weten die geheim zijn gehouden voor je. Kennelijk was het aan de tijd. De kans is groot dat je niets kunt met de nieuwe informatie en dat je het nog even bij je moet houden. Het kan best een emotionele impact op je hebben omdat het dingen in een nieuw daglicht zet. Het is belangrijk dat je je aan je ethiek vasthoudt en niet handelt vanuit een opvlammende emotie. Hoe moeilijk dat ook is. Het is een belangrijke maand voor jou, Kreeft. Gelukkig heb je mensen die je in vertrouwen kunt nemen en waar jij je hart kunt luchten. Houd je aan de feiten en probeer de grote lijnen te blijven zien.

Leeuw
Jouw sterrenbeeld is druk bezet in deze maand. De planeten Venus, Mercurius en Mars zorgen voor veel beweging die behoorlijk diep kan gaan. Werk je met voorouders? Dan kan er nu een groot thema zichtbaar worden. Je kunt er woorden aan geven en het daarmee uit je onderbewustzijn naar het bewustzijn transporteren. Je bevrijdt daarmee een stuk van jezelf dat voorheen ongestoord je leven kon beïnvloeden. Enerzijds ben je geneigd om eens flink als een leeuw te brullen en anderzijds ben je vervuld met compassie. In dit spanningsveld zoek je een midden. Door niet teveel in te grijpen en alles te laten zijn zoals het is, leer je veel. Op je handen zitten bijvoorbeeld en vertrouwen hebben in de natuurlijke gang van zaken.

Maagd
Jij grijpt een beetje mis deze maand. Alsof je telkens te laat bent of achter feiten aanholt. Niet echt lekker dus en het maakt je moedeloos. Als Maagd heb je graag je zaakjes op orde en laat je niets aan het toeval over. Dat het maar geregeld is en onder controle. Daarin kun je best ver gaan en soms te ver. Dan raak je verstrikt in pietluttigheden. De grote uitdaging van deze maand voor jou is overgave. Overgave aan het Leven, aan de flow, aan Dat Wat Wil Gebeuren en dan ook nog het vertrouwen te hebben dat het goed is. Dat jouw drang tot ingrijpen niets meer is dan een vorm van controle. Relax, nothing is under controle en alles is goed. Echt waar.

Weegschaal
Het is nogal druk voor jou deze maand. Je maakt dingen af die zijn blijven liggen en dat geeft een goed gevoel. Werk is een betrekkelijk begrip dat betekenis krijgt in een context. Dit kan betekenen dat je druk bent met je baan, maar ook dat je druk bent met het werken aan jezelf. Zoals dat zo mooi heet. Dat je steeds meer tot het besef komt dat je een onderdeel bent van een groot geheel, dat je het grote geheel bent en dat dienstbaar zijn een waardige houding is. Niet jezelf wegcijferen want daarmee ondermijn je je bestaansrecht. Er zijn en je plaats weten. Daar gaat het om. Het kan een schoone maand worden als je goed kijkt.

Schorpioen
Als Schorpioen weet je heel goed wat Heilig Moeten betekent. Het is een drang die je van binnen voelt en waar je nauwelijks weerstand aan kunt bieden. Het moet. Iets moet. Er moet beweging. Er moet verschuiving. Er moet ergens een streep onder worden gezet. Er moet een besluit worden genomen. Er wil iets begrepen worden. Er wil iets doorgrond worden. Er wil iets gekend worden. Er wil iets erkend worden. En daarmee zijn we bij de kern. Je bent maar een nanoseconde verwijderd van een doorbraak en precies dat stuwt en duwt van binnen. Het is al lang gebeurd maar moet in manifestatie komen. Kijk goed naar de tekens die het leven je geeft en bezie de gebeurtenissen als componenten van jouw levensverhaal.

Boogschutter
Relaties. Die worden ook wel de spiegels van je ziel genoemd. Waarvan akte deze maand. Het thema waar je mee te maken krijgt in je relaties is aanwezig zijn. Je ziet dat er achter je grote mond waarmee je je wijsheden verkondigt een onopgemerkt en stil deel van je persoonlijkheid zich schuilhoudt achter je woordenstroom. Achter je meningen en je oordelen. Dat stille stukje heeft geen oordeel. Hoort het eigenlijk wel bij je persoonlijkheid? Of is het van een ander bewustzijn. Veel vragen en als je goed kunt luisteren ook veel antwoorden. Luisteren. Daar gaat het nu om.

Steenbok
Veiligheid is een groot thema. Veiligheid en zekerheid. Voorspelbaarheid en uitsluiting van storende factoren. Dat kan betekenen dat je je relatie moet beëindigen of de stekker uit een vriendschap gaat trekken. Of een contract gaat verbreken. Het voelt niet meer goed en je weet dat je de absolute grens moet gaan aangeven. Dat is een hele worsteling waarin je allemaal voors en tegens tegen elkaar afweegt. Normaal gesproken houd jij je aan de feiten omdat die zeker lijken. Je weet inmiddels wel beter. Juist deze maand luister je heel goed naar je gevoel en als iets of iemand niet meer goed voelt en jou uit je flow haalt, is dat reden genoeg om te breken. Uiteraard met verantwoording en in respect. Want je bent en blijft een Steenbok.

Waterman
Jij twijfelt een beetje of je moet gaan samenwerken met iemand. Hetzelfde kan ook gelden voor het aangaan van een relatie. Je weet het niet en lijkt maar geen keuze te kunnen maken. Dan zie je in hoe jij jezelf onder druk zet door een besluit te forceren. Door jezelf wat meer tijd te geven en meer informatie te verzamelen komt dat besluit heus. Je werk heeft je aandacht. Je krijgt mooie kansen aangeboden en wilt er het liefst meteen in springen. Toch houdt iets je tegen. Ook nu geldt; wachten, tenzij je het door en door vertrouwt. Want als je gevoel goed zit, zit het goed. Het leven lonkt en eens een kijkje nemen kan nooit kwaad.

Vissen
Mensen zien jou wel zitten en geven je een bepaalde rol in een groep. Hoei! Daar schrik je van en je moet even schakelen. Of het echt iets voor jou is, weet je nog niet. Probeer je verlegenheid te laten voor wat het is en zie het als een kans om te laten zien wat je kunt. Je talenten worden gezien en krijgen een podium. Je intuïtieve gave wordt goed gewaardeerd. Tijd om je vleugels uit te slaan en het gewoon te gaan doen. De waardering die je vanuit je omgeving krijgt is hartverwarmend en een ontzettende goede steun om vooral door te gaan op je pad. Het is jouw pad. Nu zelf nog geloven.